ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Σίγουρα η ανάπτυξη του τουρισμού δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς των επισκεπτών στη χώρα.

Αν θέλουμε να αναπτύξουμε πραγματικά τον τουρισμό μας που θεωρείται η “βαριά βιομηχανία” μας, θα πρέπει να έχουμε τις κεραίες μας ανοικτές και να αφουγκραζόμαστε όλους τους παράγοντες που περιέχει το πακέτο “τουρισμός”.

Πρόσφατα ι ιστοσελίδα Sleepinginairports  ζήτησε από τους ταξιδιώτες να αξιολογήσουν τα αεροδρόμια της Ευρώπης που έχουν επισκεφτεί προκειμένου να επισημανθούν τα 10 χειρότερα από αυτά.

Το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά κολακευτικό ήταν για τη χώρα μας.

Τέσσερα αεροδρόμια της Ελλάδας περιέχονται στον κατάλογο των χειρότερων αεροδρομίων της Ευρώπης  και το ακόμα τραγικότερο είναι ότι αυτά τα τέσσερα  αντιστοιχούν στους πλέον προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς μας.

Πρώτο στην αρνητική κατάσταση είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ακολουθεί αυτό της Σαντορίνης, μετά της Ρόδου και τέλος των Χανίων.

Κατά τα άλλα καυχόμαστε για την επιτυχία του τουρισμού μας, μετράμε την ποσοστιαία αύξηση του και τη συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας.

Όμως καθώς φαίνεται, αν δεν ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που συντελούν στη αύξηση και της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, σύντομα θα μετράμε τις επιτυχίες αντίστροφα με το αρνητικό πρόσημο να μπαίνει μπροστά.

Καλό είναι οι υπεύθυνοι του τουρισμού, από τον Πρωθυπουργό, το υπουργείο, αυτούς που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια που πήραν κοψοχρονιάς,  μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο υποδοχής τουριστών, να ανασκουμπωθούν και να μη επαναπαύονται στα κάλπικα “ευχάριστα αποτελέσματα”.

Ε όχι και να είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου το χειρότερο της Ευρώπης!!!

Έλεος πια με τους πειρατές που μας κουρσεύουν.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.