ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ


Επί τέλους, ξημέρωσε η 21η Αυγούστου 2018.

Ο ήλιος χαμογελαστός στον καταγάλανο ελληνικό ουρανό σκορπά την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους πολίτες που χρόνια στέναζαν από τα δεινά των μνημονίων.

Στις εκκλησίες οι καμπάνες ηχούν χαρούμενα αναγγέλλοντας την ανάσταση της πατρίδας και την απαλλαγή της από τη δυναστεία των τοκογλύφων.

Τα μαγαζιά που χρόνια τώρα είχαν κατεβάσει ρολά, ανοίγουν από τους πρόσχαρους επιχειρηματίες για να στολίσουν τις βιτρίνες τους και να τα φωταγωγήσουν  περιμένοντας την ξεχασμένη πελατεία τους.

Οι πολίτες πάνε κι έρχονται τρισευτυχισμένοι που είδαν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες να φουσκώνουν από τις επιστροφές όσων χρημάτων τους είχαν παρακρατηθεί τόσα μαύρα χρόνια και προγραμματίζουν το που και πως θα διαθέσουν τον ανέλπιστο αυτό μποναμά.

Τράπεζες και Εφορίες δέχονται την αθρόα προσέλευση των οφειλετών τους που πρόσχαροι σπεύδουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Μ αεροπλάνα και βαπόρια καταφτάνουν οι ξενιτεμένοι εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες που έφυγαν στα ξένα για μια καλύτερη τύχη αφού εδώ στην πατρίδα τους δεν υπήρχε περίπτωση να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους.

Καταφτάνουν πάλι έτοιμοι να προσφέρουν στην ανοικοδόμηση της πατρίδας τους ανάλογα με τα προσόντα τους.

Υπερήλικες συμπολίτες μας νοιώθουν ανακουφισμένοι που θα μπορούν να έχουν άνετη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, απαλλαγμένοι από το άγχος της πολυήμερης ή πολύμηνης αναμονής σε λίστες.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της ημέρας προς ψήφιση στη Βουλή, καθορίζεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής για όλους, πολίτες και επιχειρήσεις το 20%.

Η αθρόα προσέλευση επενδυτών ανάγκασε την κυβέρνηση να τους εκδώσει δελτία προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση τους.

Σε όλες τις επιχειρήσεις έχουν αναρτηθεί αγγελίες πρόσληψης προσωπικού.

Με τέτοιους ξέφρενους ρυθμούς προσλήψεων, εκτιμάται ότι σε διάστημα μικρότερου του μήνα η ανεργία θα εξαλειφτεί τελείως.

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων περιδιαβαίνουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και εισπράττουν τα χαμόγελα και τις επευφημίες  των τρισευτυχισμένων πολιτών για τις επιτυχείς προσπάθειες τους στην αποτίναξη του ζυγού των μνημονίων.

 

Όμως η διαπεραστικός ήχος από το ξυπνητήρι ανατρέπει όλο το χαρούμενο αυτό σκηνικό ενώ παράλληλα από το ραδιόφωνο ακούγεται η φωνή του Νίκου  Παπάζογλου να λέει ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…..».

 

Καλό το όνειρο, αλλά τελείωσε γρήγορα.  Τι κρίμα!!!!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.