Ρ.Γουότερς (Pink Floyd): “Η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα αποκοιμίζει τους ψηφοφόρους σαν οργουελικά πρόβατα-Θύματα του Ρήγκαν και της Θάτσερ, χωρίς κριτική σκέψη”


RogerWaters-Us-Them-770x513 Neoliberal propaganda keeping voters ‘asleep’ like Orwellian sheep

Neoliberal propaganda keeping voters ‘asleep’ like Orwellian sheep

Ο συνιδρυτής της Pink Floyd Roger Waters καταγγέλλει τις δεκαετίες νεοφιλελευθερισμού στη Δύση. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RT, τόνισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα στα ΜΜΕ έχει αφήσει τους πολίτες να «κοιμούνται» και να δυσκολεύονται «να αντιληφθούν την πραγματικότητα».

netakias (olympia.gr)

Μιλώντας στην Sophie Shevardnadze, ο πρώην frontman των Pink Floyd είπε ότι όσοι του υπαγορεύουν ότι πρέπει να «περιοριστεί στη μουσική». ήταν αυτοί που «υπνοβατούν» όταν αναφέρονται σε συγκρούσεις όπως ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας
“Επειδή κοιμούνται. Επειδή είναι τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού που έφεραν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μαργαρίτα Θάτσερ στον κόσμο », είπε η Waters.

Η διαπερατότητα του νεοφιλελευθερισμού μέσω της δυτικής κουλτούρας και πολιτικής, κατά την άποψη του Γούτερς, έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με την ανικανότητα να κρίνουν και να δεχτούν οτιδήποτε είναι σημαντικό πέρα από  το κυριάρχο αφήγημα.

“Μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο νεοφιλελευθερισμός , είναι να αναισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να τους φέρνει σχεδόν σε αδυναμία τους ανθρώπους να δουν τι είναι πραγματικό”.

Για τον Waters, η ρίζα αυτής της αντιπάθειας, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, έγκειται εν μέρει στο ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατά την άποψη του, ο λόγος για αυτό έγκειται στην επιθυμία των πολιτικών να συντηρεί έναν αδαή και συμμορφούμενο πληθυσμό.

«Θέλουν να κρατήσουν το εκλογικό σώμα αδαές , άμυαλο και μη σκεπτόμενο, εύπλαστο και εύκαμπτο και θύμα του καταναλωτισμού και της προπαγάνδας για να το  κρατήσουν υπό έλεγχο, να διατηρήσουν την οργουελικη αντίληψη για τα πρόβατα και οτιδήποτε άλλο».

Η συνήθης κατανάλωση μέσων είναι ένας άλλος παράγοντας που δόθηκε από την Waters για αυτή την προοπτική. Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ “Σκηνοθετημένα, προσεκτικά πυροβόλησε” στα Λευκά Κράνη και τις αμφίβολες αξιώσεις της ομάδας για συστηματική αεροπορική επίθεση της Συρίας στην πόλη Douma, η Waters δήλωσε ότι το MSM δεν «ενδιαφέρεται να σας πει τίποτα για τίποτα».

“Ξέρεις, είναι τόσο προφανές τώρα που το CNN και όλοι τους είναι όλοι ίδιοι, από το MSNBC μέχρι το Fox και όλα τα μεταξύ τους”, είπε αφού επεσήμανε την έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης στη Δύση του ότι μετά την έρευνα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) δεν βρήκαν στοιχεία για χημικά όπλα στη Douma της Συριάς

“Η αφήγησή τους είναι ότι υπήρξε μια χημική επίθεση και τα λευκά κράνη είναι οι καλοί”.

Ένα κανάλι των ΗΠΑ που ξέφυγε από την οργή των Waters ήταν το Discovery, χαρακτηρίζοντάς το ως “ένα μικρό κομμάτι της τηλεόρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορείτε περιστασιακά να πάρετε μια γεύση από την πραγματικότητα του τι είναι σαν να είσαι άνθρωπος”.

“Τα υπόλοιπα είναι απλά προπαγάνδα”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ : netakias (olympia.gr)

@SophieCo_RT ,@rogerwaters, @pinkfloyd, ,,,,,,,

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.