Διαμελισμός Τουρκίας


Δεκαετίες τώρα η κεμαλική δικτατορία, η οποία κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται «Τουρκική δημοκρατία» είναι η αγαπημένη καθαρίστρια των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων. Αναλαμβάνει τις βρώμικες δουλειές, κάτι που έχουμε βιώσει και εμείς και οι Αρμένιοι, Κούρδοι κλπ στο πετσί μας. Αλλά ταυτόχρονα οι Τούρκοι ενοχλούν. Κάνουν τα δικά τους, απειλούν τους πάντες και καθίστανται αναξιόπιστοι για την διεθνή πολιτική σταθερότητα, έτσι όπως την χρειάζονται ΝΑΤΟ, ΕΕ και πολυεθνικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθηθεί [αργά ή γρήγορα] μία πολιτική αποδυνάμωσής τους, μάλλον μέσω της διχοτόμησης του κράτους τους.
Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφοροι χάρτες με διάφορα σενάρια. Μπορείτε να τους δείτε παρακάτω.
Ο πιο τελευταίος χάρτης που «βγήκε» στις 4/2/2019, ανήκει στον γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Pompeo. Η διεύθυνσή του είναι https://twitter.com/SecPompeo
Δείτε την μεγέθυνση του χάρτη που παρουσιάζει την Τουρκία κομμένη στα δύο. Μπορείτε επίσης να δείτε [πάνω αριστερά] το ένθετο σχόλιο μιάς τουρκάλας η οποία γράφει: Αυτή η γραμμή κατέγραψε την ελληνική κατοχή το 1919! Ο Mustafa Kemal Ataturk κλώτσησε αυτά τα όνειρα. Θυμηθείτε!

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.