«Πολιτική συμμορία» του Νίκου Μωραΐτη @NikosMoraitis


Η ΝΔ είναι πλέον μία πολιτική συμμορία που καλύπτει τους πάντες, από μιζαδόρους και δωρολήπτες μέχρι – φευ! – κατάδικους για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Αρχηγός της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Αρχηγός μιας συμμορίας μπορεί να είναι μόνο ο πιο σεσημασμένος.

του Νίκου Μωραΐτη

Ο Πολάκης καπνίζει: Ειδησάρα.
Ο Πολάκης πήρε δάνειο 100.000 ευρώ με υποθήκη το σπίτι του και το αποπληρώνει: Σκανδαλάρα.
Ο πιο στενός συνεργάτης του αρχηγού της ΝΔ καταδικάζεται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων – θυμάτων trafficking από τη Μολδαβία: Σιωπή.

Μα να ψάχνω χθες και σήμερα τα μεγάλα site και να μην υπάρχει ούτε ένα άρθρο; Ούτε ένα τιτλάκι καταχωνιασμένο; Ποιος αλήθεια έδωσε την εντολή της μιντιακής ταφής ενός τέτοιου μείζονος γεγονότος, αν όχι η ίδια η κεφαλή της ΝΔ; Πώς θάβονται στην Ελλάδα του 2019 οι ειδήσεις αν όχι σηκώνοντας ο αρχηγός της πολιτικής συμμορίας το τηλέφωνο;

Ναι. Χωρίς περιστροφές. Η Νέα δημοκρατία είναι πλέον μία πολιτική συμμορία που καλύπτει τους πάντες, από μιζαδόρους και δωρολήπτες μέχρι -φευ!- κατάδικους για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Αρχηγός της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Ας μη βαυκαλιζόμαστε περί επιστροφής στον καραμανλισμό και στον μεσαίο χώρο κάποτε στο μέλλον. Αρχηγός μίας συμμορίας μπορεί να είναι μόνο ο πιο σεσημασμένος.

Αν έχετε καταλάβει τη φύση της υπόθεσης, το κέντρο βάρους της δεν είναι το ότι έτυχε ένας πολιτικός αρχηγός να έχει εγκληματία σύμβουλο. Αυτό θα μπορούσε ατυχώς να συμβεί στον καθένα. Το μείζον είναι ο τρόπος της συγκάλυψης που προσφέρει ο Μητσοτάκης στον σύμβουλό του και, κυρίως, ο κυνισμός των λόγων που ακούστηκαν μέσα στο δικαστήριο: Ο αρχηγός είπε στον κατηγορούμενο να κάνει λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και να επανέλθει! Το αντιλαμβάνεστε; Κάνε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί ότι πλήρωνες για να κάνεις σεξ με ανήλικα – θύματα του trafficking και σε ξαναπαίρνω δίπλα μου!

Αν αυτό είχε συμβεί όχι με τον Τσίπρα, όχι με υπουργό της κυβέρνησής του, αλλά με κατώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν νομό ή δήμο, θα αποτελούσε πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στις τηλεοπτικές ειδήσεις για μία εβδομάδα.

Στην Ελλάδα του 2019 κορυφώνεται η πολιτική – μιντιακή ομερτά που έφερε στην εξουσία Σημίτη, Λαμόγια, ΓΑΠ, Μνημόνια, Παπαδήμο, Σαμαρά και που κάνει τα πάντα για να φέρει και Μητσοτάκη. Έχουν πάθει αμόκ. Έχουν στερηθεί καρέκλες, μίζες και βρωμοδουλειές για τέσσερα χρόνια. Μεγάλη η χασούρα. Γι’ αυτό και πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα: Είδηση που βλάπτει τη ΝΔ δεν παίζει. Μη είδηση που βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ γίνεται είδηση, παίζει και απλώνεται στο Πανελλήνιο.

netakias.com

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.