Προτεινόμενη αλλαγή


Είναι γνωστό ότι όταν γίνονται εκλογές, οι πολίτες να ψηφίζουν το κόμμα της προτίμησης τους με την ανάδειξη υποψηφίων που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο κόμμα, με το οποίο συμφωνούν (υποτίθεται) ιδεολογικά και έχουν αποδεχτεί τις πολιτικές του γραμμές και το πρόγραμμα του.

Έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια βουλευτές που έχουν τύχει την προτίμηση των ψηφοφόρων τους και έχουν αναδειχτεί στο αξίωμα, στην πορεία νααλλάζουν την πίστη τους επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους παραγκωνισμένους από τον κομματάρχη τους ή επειδή βρίσκουν αλλού καλύτερες προοπτικές ή επειδή τους τάζουν σε άλλα κόμματα αξιώματα που ονειρεύονται αλλά δεν αποκτούν, να μεταγράφονται σαν ποδοσφαιριστές σε αντίπαλες ομάδες.

Έτσι λοιπόν με προίκα τους ψηφοφόρους που τους τίμησαν με την προτίμησή τους, χωρίς να τους υπολογίσουν (τους ψηφοφόρους τους)  και παραβλέποντας ότι ψηφίστηκαν επειδή υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο κόμμα σε μια νύχτα και μετά από (ύποπτες;;;) συμφωνίες ανακοινώνουν με σχετική περηφάνια ότι  «εντάσσονται»  στις γραμμές κάποιου άλλου κόμματος και ασπάζονται τις αρχές του, ενώ οσάκις τους δοθεί βήμα σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό υπερασπίζονται με φανατισμό τις θέσεις του νέου τους προορισμού, γλύφοντας εκεί που πριν έφτυναν.

Μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε στο εξής να μη ψηφίζονται κόμματα αλλά πρόσωπα και ανάλογα με την προσωπικότητα των υποψηφίων και την προτίμηση των ψηφοφόρων, να κατανέμονται δε οι εξουσίες και τα διάφορα κυβερνητικά «πόστα» αναλογικά, ώστε να είναι πιο «αντιπροσωπευτικά» για τις προτιμήσεις των πολιτών;;;

Βέβαια θα πρέπει να προηγηθεί σχετική εκπαίδευση των πολιτών ώστε οι προτιμήσεις να στρέφονται σε πρόσωπα ικανά και καταξιωμένα και να  αποφεύγονται οι τερατογεννέσεις των προϊόντων του καθοδικού σωλήνα!!

Έτσι, μια σκέψη έκανα!!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.