Παλικάρια της …φακής


Έχουμε συχνά κρούσματα φονικών και μάλιστα για αφορμές γελοίες από κάποιους παλικαράδες, που επειδή απόκτησαν με καμάρι ένα όπλο που το θεωρούν προέκταση του χεριού, της παλικαριάς και του τσαμπουκά τους καρφώνοντας το στη ζώνη τους, δεν χάνουν την ευκαιρία να το κάνουν χρήση με την παραμικρή αφορμή που θεωρούν ότι θίγεται το συμφέρον ή η τιμή και η  αξιοπρέπεια τους από κάποιο άλλο άτομο.

Αφού κάνουν την απύθμενη βλακεία τους και τραυματίσουν ή ακόμα και σκοτώσουν τον «αντίπαλο» τους, στο σημείο αυτό που τελειώνει η πράξη τους τελειώνει και η παλικαριά και ο τσαμπουκάς τους, αυτόματα μεταλλάσσονται σε κοτούλες λειράτες, σε πανικόβλητους λαγούς που αρχίζουν να τρέχουν ψάχνοντας μέρος να κρυφτούν και στη συνέχεια  ψάχνουν να βρουν δικηγόρο να τους ξελασπώσει επικαλούμενοι τη «κακιά την ώρα».

Αφού παραδοθούν στις αρχές με τη συμβουλή των συνηγόρων τους, τους τρέχουν στους ανακριτές και τότε κρύβουν τα μούτρα τους με ότι πρόχειρο βρεθεί, κουκούλα ή ρούχο γιατί άραγε;;;; Να μη μάθει ο κόσμος τη φάτσα του παλικαρά ήρωα που τραυμάτισε ή αφαίρεσε ζωή από συνάνθρωπό τους;; Και το μόνο που καταφέρνουν με το ζόρι, είναι να ψελλίσουν ίσως κι αυτό με συμβουλή συνηγόρου είναι ένα «συγνώμη».

«Συγνώμη» σε ποιους;;;; Σ αυτούς που έστειλαν στο νοσοκομείο ή στο νεκροταφείο;;;; Με τη συγνώμη τι μπορεί να συμβεί;; Να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν το κακό;;; Να γυρίσει ο νεκρός από τον άλλο κόσμο;;;

Σ αυτή τη περίπτωση αγαπητά «παλικάρια της φακής» η συγνώμη δε βοηθά σε τίποτα. Δεν σας απαλλάσσει από τη ευθύνη των συνεπειών της βλακείας σας.

Και καλά το κακό που κάνατε στις οικογένειες των θυμάτων σας. Τις δικές σας οικογένειες σας δεν τις σκέφτεστε;;; Πως θα ζουν με το βάρος του φονικού που τους φορτώνετε στην πλάτη τους;; Και αν ξεκινήσει η λεγόμενη «βεντέτα» γιατί να ζουν με το φόβο των αντιποίνων των δικών σας ηλίθιων ενεργειών;;;

Η «κακιά η ώρα» ή το «θολωμένο μυαλό» ή ακόμα και η συγνώμη, δεν είναι απαλλακτικό, ούτε διορθώνει καταστάσεις.

Η μόνη λύση, η μόνη προνοητικότητα είναι να δίνουμε τόπο στην όποια οργή, να ξεφεύγουμε από την κακιά την ώρα και να έχουμε καθαρό μυαλό, ώστε να γλιτώνουμε και τη συγνώμη.

Γίνεται;;;;;;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.