ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ


Σ αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο που όλοι είμαστε απειλούμενοι, τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει κι αυτά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη προσπαθούν να εντείνουν το αίσθημα του φόβου, της αγωνίας και της ανασφάλειας των πολιτών.

Είδαμε το πρωί εικόνες που προέβαλλε κανάλι με ουρές έξω από κάποιο σουπερμάρκετ.  Αυτόματα ο πολίτης βλέποντας τέτοιες εικόνες το γενικεύει στο μυαλό του και αγωνιά αν θα μπορέσει  να βγει απ το σπίτι του για να κάνει τις αναγκαίες προμήθειες.

Προσωπικά, βγήκα μια βόλτα στην περιοχή μου, σε κανένα από τα σούπερ μάρκετ (τρία τον αριθμό) δεν είδα απ έξω εικόνες σαν αυτές που μας έδειχναν.

Αντίθετα σ αυτό που επισκέφτηκα, ευγενέστατες υπάλληλοι μου έδωσαν κάρτα εισόδου που θα την παρέδιδα στο ταμείο όταν έφευγα, καθώς και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως για την αγορά των προϊόντων.

Δεν ξέρω αν οι εικόνες που προβάλλονται είναι επιλογή των υπευθύνων των «ενημερωτικών» εκπομπών, αν είναι προσπάθειες νεόκοπων δημοσιογραφίσκων που θέλουν να ανεβάσουν τις «μετοχές» τους με τη χρήση δημιουργούμενου πανικού που τον θεωρούν προσωπική τους επιτυχία, ή αν ενδεχομένως είναι εικόνες «στημένες» καθώς η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στην απεικόνιση και μεταφορά των γεγονότων στις οθόνες έχει από πολλού εκλείψει.

Τέτοιες ώρες που ο καθένας χωριστά για τους δικούς του λόγους περνά τις αγωνίες του καλό θα είναι ο πανικός να λείπει και η προσπάθεια να καταβάλλεται για τον εφησυχασμό και την αισιοδοξία  και τις οδηγίες για όσα θα πρέπει να γίνονται.

Ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά, φροντίζοντας τους γύρω μας και τον εαυτό μας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.