Λάθος αποφάσεις.


Έχει συγκλονίσει τη χώρα το περιστατικό του φόνου ενός υπερήλικα στη Θεσσαλονίκη από δύο νεαρά παιδιά ρομά 14 και 12 ετών για να του πάρουν 250 ευρώ, τα οποία και συνελήφθησαν.

Εκείνο όμως που προκαλεί την νοημοσύνη κάθε πολίτη που διαθέτει ελάχιστο μυαλό, είναι η απόφαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, το παιδί των 14 ετών που διέπραξε το φονικό, να το αναθέσουν στη φύλαξη του ΠΑΠΑΦΕΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη, απ όπου είχε αποδράσει πριν δύο μήνες που φιλοξενούνταν πάλι εκεί.

Είναι να απορεί κανείς πως και με ποια κριτήρια, έφηβος που αποδεδειγμένα έχει διαπράξει φόνο, αντί να οδηγηθεί σε κατάλληλο σωφρονιστικό κατάστημα, αποφασίζεται να φιλοξενηθεί σε ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά με άλλα κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.

Πολύ δε περισσότερο όταν ένα ορφανοτροφείο δεν είναι ίδρυμα σωφρονισμού και δεν φυλάσσεται σαν τέτοιο. Για να μη αναφέρουμε και τον επαπειλούμενο κίνδυνο των τροφίμων του από «φιλοξενούμενο» με τέτοια παραβατική συμπεριφορά.

Σημειωτέον δεν ότι οι υπεύθυνοι της Διοίκησης του Παπαφείου εξαιτίας μέτρων που έχει λάβει για την περιστολή της διάδοσης του κορωνοϊού στους τροφίμους του, είχαν διατυπώσει και τις εύλογες αντιρρήσεις τους για την απόφαση να φιλοξενήσουν τον παραβατικό ρομά, και μάλιστα χωρίς να ενημερωθούν για τη δράση του που ήταν και η αιτία του εγκλεισμού του.

Μήπως κάπου χωλαίνει, κάπου κάτι δεν κάνει καλά η Δικαιοσύνη;;;;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.