Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ


«Τους Νόμους τους κάνουνε αυτοί που αδικούνε, για να αδικούνε με τους Νόμους»

 (Μενέλαος Λουντέμης 1912-1977)

Διαβάζουμε σήμερα (22/4/2021) την είδηση:

«Το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 4 της τροπολογίας που κατατέθηκε, πριν από λίγο, στη Βουλή επισημαίνεται «Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή».

Η απορία που γεννάται μετά από μία τέτοια ενέργεια είναι: αφού οι γνώμες, οι απόψεις και οι αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση με βάση τις εισηγήσεις των παραπάνω «αρμοδίων» ήταν οι πρέπουσες, ποιος ο λόγος να θεσπίζεται τροπολογία που να τους στηρίζει με το ακαταδίωκτο και να τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους;;;; Μήπως δεν ήταν οι πρέπουσες;;;; Μήπως τα αποτελέσματα τους ενοχοποιούν;;;; Και ποιους περισσότερο;;;

Αυτή τη (ν)τροπολογία που κατατίθεται μπορούμε να την παραλληλίσουμε με κάτι άλλους νόμους που θεσπίστηκαν για να έχουν απαλλαγή οι υπεύθυνοι της Τράπεζας της Ελλάδος, όταν μετέτρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων που τηρούνταν σ αυτήν σε μετρητά, σε κρατικά ομόλογα χωρίς την εντολή ή την εξουσιοδότηση των διαχειριστών των ταμείων, και  που στη συνέχεια κουρεύτηκαν με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου με συνέπεια τα ταμεία να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (πληρωμή συντάξεων).

Ο Νόμος 3601 ΦΕΚ 178/1-8-2007 κάλυπτε τις ενέργειες των τραπεζικών στελεχών με το  Άρθρο 69 και την παράγραφο 5 που έγραφε επακριβώς ότι «Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, τα μέλη συλλογικών οργάνων και το εν γένει προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντός των κατά τον παρόντα νόμο αρμοδιοτήτων τους, καθώς επίσης εντός των λοιπών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατ’ ανάθεση δημόσιας εξουσίας, εκτός εάν τα υπαίτια πρόσωπα βαρύνονται με δόλο».

Η ίδια παράγραφος αναφέρθηκε αυτολεξεί και στον Νόμο 4261, ΦΕΚ 107/ 5-5-2014( που κατήργησε τον προηγούμενο) στο άρθρο 62 και στην παράγραφο 4.

Βλέπουμε λοιπόν με πόση ευκολία νομιμοποιούνται οι όποιες έκνομες ενέργειες των στελεχών της παράταξης που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας, άσχετα αν οι ενέργειες αυτές μπορούν να καταστρέψουν και να εξαθλιώσουν τις ζωές πολιτών, την οικονομία της χώρας, την δημοκρατική της υφή και να δημιουργήσουν καθεστώς πλήρους ανομίας, με την ασυλία που εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους κατά τα πρότυπα αυταρχικών και παράνομων καθεστώτων έχοντας συχνά και το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ για τις πράξεις τους τα οποία φροντίζουν να «ταΐζουν» για τη στήριξη τους.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η χώρα μας φιγουράρει «περήφανα» στην 70η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 μεταξύ 180 χωρών και στην 24η θέση στη ΕΕ μεταξύ 27 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 20.04.2021 από τη διεθνή οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα». Η χώρα μας υποχώρησε κατά 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάσταση σε σχέση με το 2019 και το 2018 όπου ήταν 65η. 

Μ αυτά και μ εκείνα κερδίζει έδαφος η άποψη ότι « στην Αμερική το οργανωμένο έγκλημα λέγεται «Μαφία», στην Ιταλία λέγεται «Κόζα Νόστρα» και στην Ελλάδα λέγεται «Κυβέρνηση».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.