Πληρωμένες «ελπίδες»


Μπήκαμε στην εποχή της άνοιξης, την εποχή των λουλουδιών και βαδίζουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι με τις όποιες αισιόδοξες προσδοκίες που μπορεί να μας τροφοδοτεί.

Η βαριά μας βιομηχανία -όπως αποκαλούμε τον τουρισμό- έχει μπει στο στόχαστρο ελπιδοφορίας των κυβερνητικών παραγόντων στην προσπάθεια να δώσει «προσδόκιμο ζωής» και αισιοδοξίας στις λογής λογής επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες που ασχολούνται με το «σπορ» του τουρισμού.

Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατευθεί –με το αζημίωτο- και τα κανάλια, που έχοντας εισπράξει εκατομμύρια ευρώ (λίστες Πέτσα) προκειμένου να προβάλλονται με επιμονή οι κυβερνητικές θέσεις, με τα περιφερόμενα μικρόφωνα να προσπαθούν να πείσουν ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι «χρυσό» δείχνοντας εικόνες παρελθόντων ετών από ξενοδοχεία πολυτελή, από ηλιόλουστες παραλίες διανθισμένες με –αλήθεια γιατί πάντα- οπίσθια καλλίγραμμων θηλυκών υπάρξεων.

Όμως θα είναι έτσι;;;

Γιατί όσο και αν προπαγανδίζονται τα αισιόδοξα κυβερνητικά μηνύματα και ιδιαίτερα του υπουργού τουρισμού, η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και κάθε άλλο παρά μπορεί να επαληθεύσει τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του “TRAVEL NEWS” , τα έσοδα του τουρισμού ήταν για το έτος 2017 € 14,6 δις, το 2018 € 16 δις, το 2019 € 18,1 δις.

Το 2020, χρονιά που ξέσπασε ο covid-19 και ενώ είχαν εξαγγελθεί αισιόδοξες προβλέψεις για έσοδα ύψους € 8 δις το τελικό αποτέλεσμα ήταν να ανέλθουν μόλις σε € 4,28 δις.

Αυτά πρέπει να τα δουν όσοι προσπαθούν να μας πείσουν για τα καλά που έρχονται και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι».  

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.