Σύλβια Μουρούτη, ένας πραγματικός πολίτης


Μετά την σερβιτόρα της Ηλιούπολης που έσωσε την τελευταία στιγμή την 19χρονη κοπέλα από τον βιαστή και μαστροπό αστυνομικό, έχουμε και την γειτόνισσα της Δάφνης. Την γυναίκα που δεν έμεινε αδιάφορη για την κόλαση της νέας κοπέλας και μητέρας ενός παιδιού.

Ειδοποίησε την Αστυνομία, ενδιαφέρθηκε, ασχολήθηκε, περίμενε το περιπολικό, το οποίο έφτασε έως την είσοδο της πολυκατοικίας αλλά τελικώς έφυγε. Η Σύλβια Μουρούτη (η γειτόνισσα της 31χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δάφνη) δεν κάλεσε την Αστυνομία επειδή οι γείτονες έκαναν πάρτι, αλλά γιατί μια γυναίκα κινδύνευε από τον σύζυγό της.

Η 31χρονη δεν σώθηκε επειδή η Αστυνομία δεν ασχολήθηκε την κρίσιμη στιγμή. Η Σύλβια Μουρούτη όμως έδειξε τι ακριβώς σημαίνει κοινωνία. Έδειξε ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε απαθώς τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ότι δεν πρέπει να πορευόμαστε κλεισμένοι στο δικό μας καβούκι, στον δικό μας «παράδεισο» ή «κόλαση», ξεκομμένοι και απομονωμένοι από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Γιατί τελικώς όλα αυτά μας αφορούν. Όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, δεν θα υπάρχει κάποιος να καλέσει την Αστυνομία και για ‘μάς;

ΠΗΓΗ https://netakias.com/2021/08/04/alithines_istories-16/

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.