Τα ελαττώματα των Ελλήνων [Νίτσε]


Έχουμε πολλά προτερήματα σαν φυλή αλλά και τεράστια ελαττώματα. Ίσως να έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο τα ελαττώματά μας θα καταφέρουν να μας εξαφανίσουν και να περάσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους Αιγύπτιους, Ίνκας, Μάγιας, Ασσύριους και όλες τις αρχαίες φυλές που κάποτε δημιούργησαν πολιτισμό και μετά φρόντισαν να εξαφανιστούν.

Διαφήμιση

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Τα ελαττώματα των Ελλήνων [Νίτσε]

  1. Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

    Γιατί οι Αιγύπτιοι ανήκουν στους εξαφανισμένους λαούς ενώ οι Έλληνες όχι;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

      Οι σύγχρονοι Αιγύπτιοι δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τους αρχαίους. Δεν μιλάνε την αρχαία γλώσσα και δεν έχουν τα αρχαία ήθη και έθιμα. Ακόμα και αν επιζεί κάτι από το αρχαίο DNA αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και ο πολιτισμός τους υπάρχουν σήμερα.
      Το ίδιο συνέβη πχ και με τους Ασσύριους. Επιζούν ακόμα σαν φυλή λιγότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Μέχρι και στην Ελλάδα υπάρχουν μερικοί σαν πρόσφυγες από το 1922. Ο αρχαίος ισχυρός Ασσυριακός πολιτισμός εξαφανίστηκε. Γλώσσα, θρησκεία και λαός έγιναν κάτι σαν μύθος.
      Το ίδιο ήδη συμβαίνει ΗΔΗ και με εμάς. Η αρχαία ελληνική γλώσσα ξεχάστηκε. Η γλώσσα της Αγίας Γραφής [η κοινή ελληνική της εποχής του Χριστού] η οποία ήταν και η γλώσσα των ελληνικών εφημερίδων μέχρι το 1970 θεωρείται άγνωστη από τους νεοέλληνες. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι πλέον πεθαμένος και μένει λίγο ακόμα για να πεθάνει και η ελληνική γλώσσα.

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

    Μ’ αρέσει που είσαι συνεπής στο λόγο σου. Διότι στο βίντεο αναφέρεις την προχειρότητα των Ελλήνων και παρακάτω το αποδεικνύεις λέγοντας ¨… δεν βρήκα ποτέ μου τίποτα. Δεν μπορώ να πω πως έκανα τίποτα σοβαρά ψαξήματα, αλλά τέλος πάντων δεν μπορεσα να βρω κάτι …¨

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ aaatosmihalis γράφει:

      Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πράγματα στο διαδίκτυο αν δεν έχεις τις σωστές λέξεις. Θα έπρεπε να μεταφράσω στα αγγλικά το κείμενο, και να ψάξω όλους τους δυνατούς συνδυασμούς των λέξεων μαζί με λέξεις που έχουν παρόμοιο νόημα. Και πάλι θα ήταν μεγάλη τύχη αν έπεφτα πάνω σε κάτι, ειδικά που εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή μόνο μετά το 2000 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να δαπανήσω δεκάδες ώρες μήπως βρω κάποιο ίχνος μέσα στον διαδικτυακό λαβύρινθο. Αν δεν βρίσκεις ίχνη κάποιου θέματος μετά από μερικές αναζητήσεις τότε το πιθανότερο είναι ότι το θέμα είναι παραμύθι.
      Όλο αυτό γίνεται καλύτερα κατανοητό με την ιστορία του Οδυσσέα που πήρε το κουπί και ανέβηκε στο βουνό. Αν σου πω απλά “ο Οδυσσέας έκανε αυτό είναι γραμμένο” τρέχα γύρευε πού πρέπει να ψάξεις. Δεν ξέρεις αν το λέει ο Όμηρος ή κάποιος συγγραφέας από τος χιλιάδες που υπήρχαν. Αντίθετα αν σου δώσω πηγή και σου πώ “το γράφει η Οδύσσεια, Ραψωδία 23, στίχος 265”, θα το βρεις εύκολα ακόμα και αν η Οδύσσεια δεν ήταν ψηφιοποιημένη.

      Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.