Παρασιτική πολιτική.


Διεκδίκησες την αρχηγία ενός κόμματος και την πήρες, όχι λόγω ικανοτήτων, αλλά κυρίως λόγω «κληρονομικότητας», γιατί εδώ σ αυτή την έρμη τη χώρα όλα έτσι λειτουργούν.

Η εξουσία κατά ένα παρεξηγημένο τρόπο πρέπει να μεταδίδεται στους οικογενειακούς επιγόνους για να διαιωνίζεται το «όνομα». Η ικανότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Αφού πήρες λοιπόν την αρχηγία, επιστράτευσες το δυναμικό του κόμματος, τρέξανε σ όλη την επικράτεια από βορρά σε νότο και από δύση σ ανατολή για να μαζέψουν ψήφους και να κερδίσεις τις εκλογές, όπερ και εγένετο.

Μετά απ αυτό, σχηματίζεις κυβέρνηση τοποθετώντας σε κρίσιμα υπουργεία και επιτελικές κυβερνητικές θέσεις ευθύνης όχι  πρόσωπα στελέχη του κόμματος σου που έτρεξαν και μόχθησαν για να σε κάνουν πρωθυπουργό, αλλά συγγενείς, φίλους, φίλους φίλων, πρόσωπα αμφιβόλου κύρους, ποιότητας και ικανοτήτων.

Έτσι δημιουργείς  μια «αυλή» κατά τα πρότυπα του Louis XIV (L’État, c’est moi) που τελικά αντί να ανταποκριθούν στα βασικά τους καθήκοντα όπως τους αρμόζει, σε εκθέτουν όχι μόνο εντός της χώρας των ψηφοφόρων και του λαού σου, αλλά και διεθνώς.

Για σένα βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Είσαι ο πρώτος πολίτης της χώρας και αυτό αρκεί. Για όλα τα άλλα «γαία πυρί μιχθήτω».

Όμως έχει γεννηθεί μια απορία όχι μόνο στους ψηφοφόρους αλλά και πέρα απ αυτούς.

Αυτά τα στελέχη που μόχθησαν, έτρεξαν, υποχρεώθηκαν, με αμοιβή τον παραγκωνισμό τους την μη αξιοποίησή τους πως τα αντιμετωπίζεις;;; 

Όταν αυτά τα στελέχη έχουν μείνει στην απέξω τόσα χρόνια βλέποντας «αλλότριους» μη εκλεγμένους με μόνο προσόν ότι είναι «αρεστοί» να καταλαμβάνουν θέσεις και πόστα κυβερνητικά σκέφτεσαι όταν έρθει –που θα έρθει- η ώρα να ζητηθούν πάλι ψήφοι για την επόμενη διακυβέρνηση, πιστεύεις ότι θα «τρέξουν» με την ίδια προθυμία, ζήλο, ενδιαφέρον όπως και πριν;;;;;

Η μήπως θα αρχίσεις τα τάματα με τα «θα» και τα «θα» όπως είθισται στους χώρους σας.

Πάντως έχε υπόψη σου ότι  η εποχές που οι ιθαγενείς ικανοποιούνταν με χάντρες και καθρεφτάκια των κατακτητών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τα πάσης φύσεως “pass” για ακρίβεια, καύσιμα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα προσωρινά επιδόματα ελεημοσύνης δεν είναι αρκετά για να κερδηθούν το χαμένο έδαφος, οι προτιμήσεις και να θεραπευθεί η δικαιολογημένη αγανάκτηση, όταν ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.

Για να μη αναφερθούμε και στην αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας με την απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο που θα αναδειχθεί από μόνο του με τον καιρό.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.