Τη λειτουργία της κάθε κοινωνίας τη ρυθμίζουν κάποιοι κανόνες, που στην καθομιλουμένη λέγονται ΝΟΜΟΙ, που έχουν ψηφιστεί και έχουν καθιερωθεί.
Τους Νόμους οι πολίτες έχουν υποχρέωση να τους σέβονται και να τους εφαρμόζουν για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και την διαβίωση τους.
Τις όποιες παρεκκλίσεις από την υπακοή και την εφαρμογή των νόμων και τις συνέπειες που πρέπει να ακολουθήσουν τις αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα που σε κάθε περίπτωση είναι τα κατά τόπους δικαστήρια, για δε την εφαρμογή ο έλεγχος των αστυνομικών αρχών, ακολουθώντας τους κώδικες και τα όσα αυτοί ρυθμίζουν.
Όταν λοιπόν διαδηλώνεις ομαδικά και απαιτείς «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς ζητάς.
Η Δικαιοσύνη δεν είναι «α λα καρτ», ούτε δικαιοσύνη είναι αυτή που νομίζει ο κάθε ένας ανάλογα με τις απαιτήσεις που τον ικανοποιούν.
Νόμοι ορίζουν σε ποια ηλικία μπορεί ο πολίτης να οδηγεί αυτοκίνητο, νόμοι ορίζουν ότι η ληστεία, η κλοπή, η απάτη, η διάρρηξη, η απειλή, η κακοποίηση, η οπλοφορία, η χρήση όπλων, η διακίνηση ουσιών, συνιστούν παραβατική συμπεριφορά και τιμωρούνται.
Αφού είμαστε τυπικοί και αποδεχόμαστε και εφαρμόζουμε τα όσα προβλέπονται από τους νόμους, τότε ναι, έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε την εφαρμογή δικαιοσύνης, αλλά για όλους.
Νομίζω;;;
Kαι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία κατήντησαν έννοιες υποκειμενικές, ο καθενας τις ερμηνεύει κατά πώς τον συμφερει.Μαθητής εγραψε ¨δημοκρατία είναι να κανεις οτι θέλεις”. Και δεν είναι ο μόνος, αυτο επικρατεί στον λαο-όχλο.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει