Διαίρει και βασίλευε.


Μια σύγχρονη έκδοση και εφαρμογή του γνωστού «διαίρει και βασίλευε» βλέπουμε να κυριαρχεί στη χώρα μας από τη «σεβαστή μας κυβέρνηση».

Μια κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβιώσει καλλιεργώντας στους ιθαγενείς υπηκόους της, την αίσθηση της πενίας και την αναπλήρωσή της με την πολιτική των επιδομάτων για την πληρωμή των οποίων εξαγγέλλονται κάθε μήνα οι ημερομηνίες καταβολής τους, για να προσανατολίζονται οι ελπίδες των δικαιούχων και να μετρούν τις ημέρες που θα εισπράξουν.

Έτσι, εξαγγέλθηκαν πρόσφατα και οι επόμενες καταβολές των κάθε λογής επιδομάτων, όπως: Επίδομα Στέγασης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Αναπηρικά, Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Ομογενών, Ανασφ. Υπερ. Σύνταξη, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, Έξοδα Κηδείας, Επίδομα Γέννησης, Επίδομα Παιδιού, Ορεινών & Μειονεκτικών, Κόκκινα Δάνεια, Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές, Πρόγραμμα Γέφυρα, Επίδομα Αναδοχής.

Επίσης έγινε και η εξαγγελία από τον ΠΘ επίδομα 600€ στους ένστολους, αλλά όχι σε όλους τους ένστολους, αλλά μόνο σε αστυνομικούς και πυροσβέστες (αυτοί προστέθηκαν εκ των υστέρων) και όχι σε στρατό, αεροπορία και ναυτικό.

Και αυτό γιατί –κατά την άποψη των κρατούντων- οι μεν πρώτοι που αμείβονται εκτελούν υπηρεσία επί 24ώρου βάσης ενώ οι άλλοι κατά πως το εννοούν οι αποφασίζοντες «λουφάρουν».  

Είναι σαν να συμφωνούν με τις απόψεις του γνωστού Θ. Πάγκαλου σε ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο το 2010, ότι «ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας δεν παράγει υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεται…»

Βέβαια οι πρώτοι που χρησιμοποιούνται για την καταστολή των διαμαρτυριών των πολιτών είναι οι αστυνομικοί και άρα αυτούς έχει ανάγκη η εκάστοτε κυβερνητική δύναμη για την επιβολή «της τάξης» και πρέπει να τους έχει ικανοποιημένους, καθώς «εκλογές έρχονται και καλό είναι να φυλάμε τα νώτα μας».

Υπάλληλοι, συνταξιούχοι κ.λ.π. αμειβόμενοι μπορούν να περιμένουν, κι ας περιμένουν επί ματαίω. Δεν πα να βγάζουν αποφάσεις τα Δικαστήρια!! Εμείς κάνουμε ό,τι γουστάρουμε.

Είναι κι αυτή μια φιλοσοφία «περί διοικήσεως υποταγμένων πολιτών».

Διαφήμιση
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Διαίρει και βασίλευε.

  1. Ὁ/ἡ Hera γράφει:

    Δυστυχως-δυστυχώς εν τοις τυφλοίς ο μονόφθαλμος. Ποιος να γινει πρωθυπουργος; Ο αρχιψευτης που έσχιζε τα μνημονια; Ο τίποτας φιλος της Καιλή; Ο πωλών αλοιφας και επιστολάς του Κυρίου; Το κόκκινο απομεινάρι αλλων εποχων της ΕΣΣΔ και νυν Ρουσίας του δρακουλα;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.