«Γιατί μισούν τους Έλληνες»


«Γιατί μισούν τους Έλληνες»Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση…

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

newsbeast

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

51 ἀπαντήσεις στὸ «Γιατί μισούν τους Έλληνες»

  1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ;

    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ .
    ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ .

    Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ .

    ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ .

    ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΟΜΩΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ .

    Μοῦ ἀρέσει

    • Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Ο ΝΟΥΣ.
      ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΕΙΣ ΗΜΙΦΩΝΑ.
      ΤΟ Ζ ΤΟ Ξ ΚΑΙ ΤΟ Ψ.
      ΚΑΡΔΙΑ ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ.
      Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΩΝΗ.
      ΕΛΛΗΝ η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ η ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ.
      ΤΡΙΣΣΩΣ . ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
      ΠΡΟΦΕΡΕΣΤΕΡΗ ΕΥΧΗ. ΟΡΦΙΚΑ η φιλιππισιους 2-11 το ΟΝΟΜΑ.
      ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.
      ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ GODAFRODITI γράφει:

    ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΕΠΙΔΗ ΜΑΣ ΖΗΛΕΒΟΥΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓ ΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΗΤΙΚΟΥΣ ..ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΧΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΑΚΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΩΝΟΥΣ ΤΟΥ …ΕΦΙΑΛΤΗ…ΤΟΥΣ ..ΠΡΟΔΩΤΕΣ..

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ARES γράφει:

      GODAFRODITI μάθε ορθογραφία και μετά τα λέμε.

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

        ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΓΑΠΗΤΕ .

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ fran γράφει:

        η ορθογραφια σε πειραξε?και οι ηρωες του 21 δεν ξερανε πολλα γραμματα αλλα αυτο δεν τους εμποδισε να διωξουν το κατακτητη!να το λει η καρδια σου αυτο εχει σημασια!

        Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Spyros γράφει:

      GODAFRODITI, η ανορθογραφια προδιδει την ημιμαθεια σου.

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Koutalianos γράφει:

        Η ημιμάθεια αγαπητέ Σπύρο προδίδεται και από την έλλειψη σημείων στίξης.
        Έτσι θα το πάμε?
        Κρίμα που η άποψη κάποιου κρίνεται από την ορθογραφία του.
        Γνωρίζω γερόντια που δεν ξέρουν καν να γράφουν, αλλά η άποψή τους είναι αλληθινή και βγαλμένη από την αλήθεια της ζωής. Ζωή που έζησαν με κόπο και προσπάθεια.
        Καλό θα ήταν να ζητούσες μια συγνώμη για το αντέδρασες πιο γρήγορα από την σκέψη σου.
        Το ίδιο και ο ARES.
        H “μεγαλωσύνη” μας δεν εξαρτάται από το πόσο μειώνουμε τον άλλον.

        @ GODAFRODITI : ΜΗΝ μασάς. Ούτε τα λόγια σου ούτε από πικρά-επιφανειακά σχόλια.

        ΚΑλή εβδομάδα σε όλους.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ MM12LL γράφει:

        Μα αγαπητέ μου Σπύρο γινε λίγο πιο δημοκρατικός και επέτρεψε και σε μας τους ημιμαθεις να λέμε την γνώμη μας. ΕΣΥ δεν είναι ανάγκη να της δίνεις σημασία! Και οι ημιμαθεις μέρος της κοινωνίας είναι!

        Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ basilis ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ γράφει:

      ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΕ Ο ΝΙΤΣΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ.

      Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

    Ο Κίσιγκερ είπε ότι :
    «αν θέλετε να εγκθιδρυθεί η νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή πρέπει να χτυπήσουμε τον Ελληνισμό στην γλώσσα στα ήθη και έθιμα στην θρησκεία

    Και φυσικά δεν εννοούσε τους Έλληνες ως κατοίκους αυτής της χώρας.
    Ακριβώς, εννοούσε τους έλληνες με έψιλον κεφαλαίο. Έτσι θα πρέπει προκειμένου να εγκαθιδρυθεί η προτεινόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην περιοχή, να εξαφανιστεί η ελληνιστική κουλτούρα, τα ελληνιστικά ήθη και έθιμα, τα οποία κυριαρχούν στην περιοχή. Προπάντων όμως να χαθεί η γλώσσα, διότι με την κατάργηση της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, θα χαθεί η δυνατότητα μελέτης της Ελληνικής κουλτούρας μέσω της έρευνας των πρωτότυπων Ελληνικών βιβλιογραφικών πηγών

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ Christos K γράφει:

    Θα μας αγαπήσουν σφόρδα, μόλις τους δώσαμε τα χρήματα που τους χρωστάμε ( και δεν τα έφαγαν αυτοί, αλλά κάποιοι από εμάς)!

    Μοῦ ἀρέσει

  5. Μόνο που ο Κίσινγκερ δεν είπε ποτέ τέτοιες βλακείες. Είπε η Λιάνα η Κανέλη μία κοτσάνα που έγραψε μία τούρκικη εφημερίδα και ξαφνικά ο Κίσινγκερ, οι Εβραίο-Αμερικανοί έγιναν ανθέλληνες! Δεν έχετε βαρέθει με το μοτίβο; «Αγαπάς την Ελλάδα» = «πρέπει να πεις και μία μ****α για τους Εβραίους;» Τι είμαστε; Κομπλεξικοί; Βλάκες; Ή προπαγανδιστές των ναζί;

    Μου φέρατε τώρα και τον Νίτσε για παράδειγμα φιλοσόφου επειδή μας έδωσε και μία φιλοφρόνηση. Ο δημιουργός του υπερανθρώπου και των ονειρώξεων του Χίτλερ πέταξε μία πορδή και έγινε η σημαία μας. Δηλαδή πόσο ξεφτυλισμένοι είμαστε πλέον;

    Άκου λέει είμαστε οι ηνιόχοι των αρμάτων των πολιτισμών που καβαλάμε δεύτερα άλογα τους … βαρβάρους (μετάφραση: οι εταίροι μας!) και πηδάμε από το άρμα πριν τα ρίξουμε στο γκρεμό επειδή είναι … δεύτερα ενώ εμείς είμαστε και οι πρώτοι. Κάθε ένας που παίρνει δεύτερης ποιότητα κρακ και γράφει βλακείες έγινε ο φίλος μας; Από πότε; Αναρωτιέμαι δε αν όντως είπε τέτοιες βλακείες ο Νίτσε. Σε ποιο βιβλίο του γράφει τέτοια πράγματα; Να τυπώσω αυτές τις σελίδες σε χαρτί τουαλέτας ώστε να έχουν και μία χρήση.

    Δεν είναι η τραγωδία η μεγαλύτερή μας ανακάλυψη, είναι η κωμωδία και ο Διόνυσος ο ελευθερεύς. Απλά σκέψου να ζούσε ο Νίτσε την εποχή του Αριστοφάνη. Θα τον είχε ξεσκίσει στο δούλεμα! Θα γελούσαν χιλιετίες μαζί του μετά. Δεν θα είχαν οδηγηθεί άνθρωποι στο φούρνο επειδή ΑΥΤΕΣ οι αδιανόητες βλακείες θα είχαν συντριβεί από την σάτυρα.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

      Ενταξει ρε φιλε ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει ο,τι θελει.
      Ας πουμε οτι ποτε δεν ειπε κατι.
      Εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι δε το ειπε;
      Και ψεμα να ειναι δε σου κανει εντυπωση το οτι με τον Α και Β τροπο θελουν να μας “φανε” αν θες;
      Το οτι αν δε παρουμε το ΟΚ απο “τους απο πανω” δε μπορουμε να κανουμε εξορυξεις
      δε σου λεει κατι;
      Για τον Πρινο στη Θασο δε λεγανε πως αντε και να εχει κοιτασμα για 10-15 χρονια;;;;
      Aκομα βγαζει ομως.Περιεργο;;;
      Tο οτι ο ΓΑΠ ειχε πει «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».
      Και αυτο μυθος;;;

      Γενικα αν το ψαξεις το θεμα πιστευω θα βρεις πολλα τετοια περιεργα και πιστευω θα αναρωτηθεις αν τελικα θελουν να μας “φανε” η οχι.

      Αν ειναι οπως τα λες τοτε και το οτι λεμε πως τα ΜΜΕ μας φλομωνουν στο ψεμα,ειναι και αυτο μια προπαγανδα.Δηλαδη τα ΜΜΕ μας λενε αληθειες αλλα εμεις ως κομπλεξικοι και βλακες δε βλεπουμε περα απο τη μυτη μας και κανουμε κακο στον εαυτο μας.

      Αλλα και ψεμα να ειναι τα περι δηλωσης Κισινγκερ, θα επρεπε να σε κανει να σκεφτεις πως ειναι ενα ψεμα για το καλο σου,γιατι εστω και ψεμα κρυβει αληθειες.

      Τελος παντων…ειπαμε…ο καθενας πιστευει οτι θελει.
      Εγω πιστευω στην υπαρξη νοημονος ζωης σε αλλους πλανητες και στο οτι μπορουν και ερχονται στον πλανητη μας.
      Αυτο τωρα (λεμε σε περιπτωση που διαφωνεις) μας κανει να ειμαστε μαζι η μας χωριζει σαν Ελληνες;;;
      Γενικα η οποιες τετοιου ειδους διαφορες μας,μας χωριζουν η τις αφηνουμε στην ακρη και προσπαθουμε μαζι για το καλο μας;;;

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

        Δεν είναι έτσι όπως τα λετε εσείς οι δυο!
        Αφενός δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει, και ας το πιστεύει, αφετέρου, ο άλλος που λέει ότι δεν το είπε ο Κίσσινγκερ, το λέει έτσι χωρίς καν να το ψάξει. Αλλά μπορεί και λέει!
        Γι αυτό έχουμε καταντήσει έτσι!
        Αβίαστα ο καθένας λέει ότι θέλει!

        Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    Aν σου πω πως δε καταλαβα τι θες να πεις ρε Αβερρανδε…;;
    Απο την τελευταια μου προταση τι καταλαβες;;;
    “Γενικα η οποιες τετοιου ειδους διαφορες μας,μας χωριζουν η τις αφηνουμε στην ακρη και προσπαθουμε μαζι για το καλο μας;;;”

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

      Έχεις δίκιο!
      Τον Γιώργο Δημητρόπουλο είχα κατα νου, και σε πήρε και σένα η μπάλα!;-)
      Αλλά δεν είναι και πάλι τι πιστεύει ο καθένας για πράγματικά γεγονότα!
      Αλλά ακόμα περισσότερο επειδή ο Κίσσιγκερ έχει λόγους να το λέει!

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

        Το περιεργο ειναι φιλε πως αν ψαξεις στο gοοgle για το θεμα το 99% των αποτελεσματων αναφερουν οτι εχει λεχθει αυτο συν του οτι καποια απο αυτα εχουν ως συμπληρωμα τα εγγραφα περι Κυπρου.(οι μεγαλυτεροι σε ηλικια σιγουρα θυμουνται)
        Μονο ενα 1% διαψευδει τη δηλωση αυτη,(“Κισινγκερ για τους Ελληνες” οποιος γραψει στο Google θα το επιβεβαιωσει) χωρις να εχει στοιχεια τρανταχτα τα οποια θα αποδυκνυαν οτι τελικα η δηλωση δεν εγινε ποτε.

        Ως πρωτο επιχειρημα ειναι το πολυ τρανταχτο στοιχειο οτι ο ιδιος ο Κισινγκερ βγηκε και ειπε πως ποτε δεν δηλωσε κατι τετοιο.(και γω δε ξερω αν το ξερετε αλλα ο ΓΑΠ τελικα ειναι αθωος και του την “εχουν στημενη”).
        Ενα αλλο στοιχειο (επισης τρανταχτο(;!) ) ειναι πως η δηλωση δημοσιευθηκε 8 χρονια μετα που εγινε.

        Το κριμα για μενα ειναι πως τοτε δεν υπηρχε το internet.

        Υ.Γ.1 : οσα ειπα σιγουρα ειναι γνωστα σε ολους απλα ηθελα να τα πω για να “ψαχτει” ο οποιοσδηποτε δε τα εχει ψαξει ποτε.
        Υ.Γ.2 : Συγνωμη για το “ρε” Αβερρανδε.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

        Είμουνα αρκετά νέος τότε αλλά τα χρόνια ήταν θερμά λόγω Κυπριακού και επειδή ο Κίσσιγκερ ήταν πάντα θρασής είχε φτάσει στην Τηλεόραση και στις εφημερίδες τότε!

        Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

    Υ.Γ.2 : Συγνωμη για το “ ρε” Αβερρανδε.
    Δεν υπάρχει θέμα

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ Γιώργος Δημητρόπουλος γράφει:

    Η λογική υπαγορεύει ότι ή τα είπε ή όχι. Αν τα είπε, τότε θα υπάρχει αξιόπιστη πηγή που να τα έχει καταγράψει. Αν μην τι άλλο είναι τόσο εντυπωσιακή η δήλωση που θα εμφανιζόταν σε αρκετά πρωτοσέλιδα ίσως και σε βίντεο. Αν μη τι άλλο θα ξέραμε πότε το είπε και σε ποιον. Τώρα ακούμε κάτι φήμες ότι το είπε τουρκικής προέλευσης.

    Μήπως οι Τούρκοι έχουν συμφέρουν να μην έχουμε καλές σχέσεις με το Αμερικανικο-εβραϊκό στοιχείο;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      Το θέμα δεν είναι τι είπε ή τι δεν είπε ο Κισσινγκερ….

      Το θέμα είναι τι πρεσβεύει ο Κίσσινγκερ……Και αυτά που έχει υποστηρίξει με τα έργα του τόσα χρόνια – ακόμα και με την αμέριστη βοήθεια του στον Ετσεβίτ – δείχνουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να το είπε παρά να μην το είπε…..

      Αλλά και αν δεν το είπε ποτέ, οι πράξεις του δείχνουν ότι το σκεφτόταν….

      Παρόλα αυτά εδώ είναι και θέμα “πίστης”. Δηλαδή υπάρχουν πολλές ρήσεις που αποδίδονται π.χ. σε αρχαίους Έλληνες, και τις αποδεχόμαστε αμαχητί άσχετα αν έχουν γίνει πριν από χιλιάδες χρόνια…..

      Και εδώ κάτι ανάλογο συμβαίνει…… Μόνο που ο Κίσσινγκερ φτάνει να δικαιολογήσει την ύπαρξη των υποτιθέμενων λεγόμενων του μόνο και με τις πράξεις του…..

      Μοῦ ἀρέσει

  9. Ὁ/ἡ Γιώργος Δημητρόπουλος γράφει:

    Το θέμα είναι ακριβώς το τι είπε ο Κίσινγκερ και το τι όχι. Το τι πρέσβευε είναι γνωστό. Ακριβώς επειδή είναι γνωστό, είναι και σημαντικό το τι είπε να το ξέρουμε πρώτο χέρι και όχι στη βάση το τι είπαν τούρκικες πηγές στις οποίες ανέτρεξε η Κανέλη στο Νέμεσις που το ανέφερε.

    Δεν προσβάλω τα πιστεύω των ανθρώπων, εκτός βέβαια αν συνιστούν πλάνη στην οποία στηρίζεται συκοφαντική προπαγάνδα. Όμως, δεν μπορώ παρά να ζητήσω από αυτούς που διαδίδουν αυτές τις φήμες να ελέγξουν τα στοιχεία τους.

    Επίσης, να τους ζητήσω να σκεφτούν γιατί μπορεί να διαδίδονται τέτοιες φήμες και τι τυχόν συμφέροντα να εξυπηρετούν. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ελληνικά τα συμφέροντα, ούτε ότι είναι ελληνική η πηγή αυτών των φημών.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      Απατάσαι αν νομίζεις ότι το έβγαλε η Κανέλη στο ΝΕΜΕΣΙΣ.

      Η Κανέλη το έχει κάνει αναδημοσίευση. Τα λόγια του Κίσινγκερ είναι γνωστά από την δεκαετία του ’70. Προσωπικά ήξερα τις δηλώσεις του πολλά χρόνια πριν τις αναδημοσιεύσει η Κανέλη.

      Και να σου πω και το άλλο. Γιατί πρέπει να ψάξεις τόσο πολύ μια δήλωση του Κίσινγκερ; Ακόμα και αν δεν είναι αληθινή δεν βλέπεις ότι η υποτιθέμενη δήλωση τώρα εφαρμόζεται πλήρως;

      Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου στους τύπους και μάλιστα όταν όλοι ζούμε το ίδιο το αποτέλεσμα….

      Είναι ακριβώς όπως τώρα. ΄Ολοι γνωρίζουν ότι ο Γιωργάκης μας έβαλε επίτηδες στο ΔΝΤ …..το ζούμε……αλλά κανείς μας δεν έχει επίσημα στοιχεία γραπτά ως απόδειξη….

      Παρόλα αυτά εγώ το πιστεύω γιατί το ζω……το ίδιο κάνε κι εσύ αν δεν θες να πέφτεις στις παγίδες των τύπων τους…

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

        Όπως αναφέρεται στο περιοδικό, Οικονομικός Ταχυδρόμος στις 14 Αυγούστου l997, ο Χένρι Κίσινγκερ, απευθυνόμενος προς μια ομάδα επιχειρηματιών της Ουάσιγκτον, DC το Σεπ.1974, δήλωσε:

        Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και είναι δύσκολο να δαμαστούν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: Ίσως τότε θα μπορέσουμε να τους αναγκάσουμε να συμμορφωθούν. Εννοώ, φυσικά, να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτιστικά και ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να μπορούμε να εξουδετερώσουμε την αναπτύξiακή ικανότητά τους, το να ξεχωρίζουν, ή την κυριαρχία τους. Με αυτόν τον τρόπο τους αφαιρoύμε ως εμπόδιο για τα στρατηγικής σημασίας σχέδιά μας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

        CIA Document confirms Kissinger’s involvement in selling Cyprus for 30 silver pieces

        CIA Document confirms Kissinger’s involvement in selling Cyprus for 30 silver pieces

        Greece 1964-1974
        “Fuck your Parliament and your Constitution,”
        said the President of the United States
        excerpted from the book
        Killing Hope
        by William Blum
        http://www.thirdworldtraveler.com/Blum/Greece_KH.html

        Μοῦ ἀρέσει

  10. Ὁ/ἡ Γιώργος Δημητρόπουλος γράφει:

    Ποια είναι η πηγή του οικονομικού ταχυδρόμου του 1997 για κάτι που υποτειθεται πώς ειπώθηκε το 1974; Τι πάει να πει «προς μία ομάδα επιχειρηματιών»; Από αυτούς δεν υπήρξε ποτέ κανένας μάρτυρας σε συνέντευξη για να το επιβεβαιώσει;

    Μετά από κοντά 40 χρόνια έχουμε ακριβή αποτύπωση των φερομένων ως λόγων του Κίσινγκερ αλλά καμία αξιόπιστη πηγή και μαρτυρία; Και σε ομάδα SS να είχε πει κάτι τέτοιο, θα έβγαιναν άνθρωποι σοκαρισμένοι να τον καταγγείλουν και θα ήταν πρωτοσέλιδο.

    Σκέψου και πολιτικά, πόσοι από το υποτιθέμενο ακροατήριο, όντας επιχειρηματίες, δεν θα είχαν κάποιο πολιτικό φίλο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μία τέτοια δήλωση ώστε να αλλάξει το τοπίο προς όφελός του;

    Επίσης, έχουμε μήπως και το πρωτότυπο των λόγων του στα αγγλικά; Μία τόσο σημαντική δήλωση έχει λεχθεί μόνο στα ελληνικά και την γνωρίζουν μόνο έλληνες;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

      The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East.

      (As reported in the popular Greek magazine, Oikonomikos Tachydromos on 14 Aug. l997, Henry Kissinger, while addressing a group of Washington, D.C. businessmen in Sept.1974)
      http://forum.prisonplanet.com/index.php?PHPSESSID=csvcc05ofus51c5sb4v546d157&topic=168505.msg1002023#msg1002023

      Τέρμα αυτή η συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά!
      Ασχολήσου λίγο με το Σχετικισμό!
      Θα σου κάνει καλό!

      Μοῦ ἀρέσει

  11. Ὁ/ἡ Γιώργος Δημητρόπουλος γράφει:

    Και ποια είναι η πηγή; Δεν ζήτησα (κακή) μετάφραση στα αγγλικά του ελληνικού κειμένου, ζήτησα το πρωτότυπο και την πηγή του.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Αβερράνδος γράφει:

      Λοιπόν φίλε, θέλεις να είσαι λογικός αλλά δεν τα καταφέρνεις!
      αυτά που λες έχουν και τις απαντήσεις που ψάχνεις και φανερώνουν την πιθανή πλάνη σου επίσης!

      λες:
      “Και σε ομάδα SS να είχε πει κάτι τέτοιο, θα έβγαιναν άνθρωποι σοκαρισμένοι να τον καταγγείλουν και θα ήταν πρωτοσέλιδο.”
      –> Που σημαίνει ότι είσαι νέος και δεν ξέρεις πως λειτουργούν τα πράγματα!

      λες:
      “Σκέψου και πολιτικά, πόσοι από το υποτιθέμενο ακροατήριο, όντας επιχειρηματίες, δεν θα είχαν κάποιο πολιτικό φίλο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μία τέτοια δήλωση ώστε να αλλάξει το τοπίο προς όφελός του;”
      –>Δεν βγήκε στην “Αυριανή”, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο βγήκε. Πως λες να τα έμαθε;

      Ακόμα και αν δεν τα είπε ποτέ, αυτός ο βρωμιάρης έχει σκεφτεί χειρότερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και πολύ αξία του δίνουμε!
      Απαξιώ κάθε περαιτέρω συζήτηση για το θέμα αυτό!

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ mumu γράφει:

      ψάξε μόνος σου ρε μαλάκα..μας τα ‘χεις πρήξει! σε βοήθησε ο αβερράνδος(συγγνώμη αν κάνω λάθος το όνομα) και συ συνεχίζεις να κάνεις σα 5χρονο! παλιοτρολλα!

      Μοῦ ἀρέσει

  12. Ὁ/ἡ Γιώργος Δημητρόπουλος γράφει:

    Προφανώς η πηγή και το υποτιθέμενο αρχικό κείμενο δεν υπάρχουν, ούτε και αξιόπιστοι μάρτυρες από «την ομάδα των επιχειρηματιών στην Washigton DC», αλλιώς φαντάζομαι ότι αυτά τώρα θα ήταν τριμμένα στα μούτρα μου αντί για υπεκφυγές και δηλώσεις απαξίωσης βασισμένες σε … ηλικιακά κριτήρια, που προφανώς δεν πληρώ — αλήθεια, πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Όσο δε για το … δεν ήταν η αυριανή, αλλά ο … οικονομικός ταχυδρόμος (ή το νέμεσις) πραγματικά τώρα κοιμάμαι ήσυχος, αφού ο επιστημονικός τύπος τηρήθηκε ευλαβικά.

    Πάντως, για κάτοχο διδακτορικού του πανεπιστημίου του Harvard, τα αγγλικά του είναι εντελώς χάλια.

    Εκτός βέβαια αν δεν τα είπε και τα έβγαλε κάποιος από την νοσηρή φαντασία του, όπου ένας εβραιογερμανικής καταγωγής αμερικανός που πολέμησε στη γερμανία και χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να εντοπίσει τα «σταγονίδια» των ναζί στην γερμανική κοινωνία, προφανώς έπαθε εγκεφαλικό και έγραψε ένα κείμενο σε άθλια αγγλικά πρεσβεύοντας ναζιστικές θεωρίες «τελικών λύσεων» για το ελληνικό έθνος.

    Κάποιοι, προφανώς, έπεσαν σε κακή παρτίδα κρακ.

    Μοῦ ἀρέσει

  13. Ὁ/ἡ georgios 63 kriti γράφει:

    eho zisei ektos ellados ta teleutea 22 hronia..Opos kathe Ellin latreuo tin patrida mou ..kai eho orkistei na tin iperaspiso mehri tis teleuteas ranidos tou ematos mou..elpizo na gini kai auto mia mera.Tha i thela polu na mirasto me olous sas..kati ou eho diavasei stin (Istoria tou Ellinikou Etnous) ( Emphytos i euesthisia ton esthimaton tis Ellinikis fylis)

    Μοῦ ἀρέσει

  14. Ὁ/ἡ Μαρής Γεώργιος γράφει:

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι γνώμες για τους Έλληνες στο εξωτερικό είναι πολωμένες. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μας λατρεύουν, θαυμάζοντας τον αρχαίο μας πολιτισμό και άλλοι, οι οποίοι μας μισούν, χωρίς να ξέρουν το γιατί… Δεν περίμενα ο Νίτσε, να μας έχει ψυχολογήσει. Αλλά αφού ήταν φιλόσοφος… Αρχή της φιλοσοφίας είναι, ότι όλοι ενδέχεται, να σφάλουμε. Είναι γνωστόν, ότι ο Κίσινγκερ είπε αυτά, τα οποία έχουν από πολλούς επανειλημμένως γραφεί. Δεν πιστεύω, πως μας φοβούνται όμως. Ο μέσος Αμερικανός, δεν μπορεί να σου δείξει στον χάρτη, ούτε πού βρίσκεται η Ελλάδα… Αυτοί, που τα κάνουν αυτά, είναι από εκείνους, που μας μισούν. Δεν πρέπει, να μας παραξενεύει το πράγμα. Σήμερα υπάρχουν τέτοιοι, ανθέλληνες, ας πούμε, ανάμεσά μας. Εκείνοι, οι οποίοι καταγίνονται, με το να στρεβλώνουν την ιστορία, να μάχονται όλες μας τις αξίες, να καταστρέφουν ό,τι ωραίο. Με τους ξένους να τα βάλουμε πρώτα;

    Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία επίσης, ότι όλος ο δυτικός λεγόμενος πολιτισμός, οφείλεται σ’ εμάς. Όποιος έχει ζήσει με ξένους, θα έχει διαπιστώσει τα μεγάλα προτερήματα του λαού μας. Έχουμε όμως και μεγάλα ελαττώματα. Διαφέρουμε από αυτούς, είναι γεγονός. Μου έχει δοθεί η εντύπωσις, πως είμαστε πιο κοντά, με τους Ιταλούς και με τους Ισπανούς. Η δε χώρα μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι, οι οποίοι, μας έχουν γνωρίσει και μας αγαπάνε. Δεν πιστεύω, να αργήσουν, να εκδηλωθούν υπέρ ημών. Αυτοί, είναι διάσπαρτοι, σε όλες τις χώρες και επηρεάζουν τις ηγεσίες, αλλά και κάνουν τους εχθρούς μας να μαζεύονται. Πολλοί από δαύτους, αφήσανε τα κόκαλά τους εδώ, κατά την επανάσταση του 21… Και τότε αντιμετωπίζαμε μεγάλες δυσκολίες… Ένα χρειαζόμαστε μόνο: Να μείνουμε ενωμένοι, για ν’ αντιμετωπίσουμε την θύελλα, που έρχεται…

    Μοῦ ἀρέσει

  15. Ὁ/ἡ Θάνος γράφει:

    Μια ζωή τα ίδια! Φαγωνόμαστε μεταξύ μας.
    Από τα γεγονότα φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ενώ άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο χρέος εκείνοι ξεκινάνε με μας το ξεκαθάρισμα. Μας μειώνουν και μας μεταχειρίζονται όλους σαν κλέφτες , μας αλλάζουν την ιστορία , μας έχουν φλομώσει για τη δήθεν ελληνοτουρκική φιλία με όλες τις σειρές στη τηλεόραση , μας εκμεταλλεύονται και πολλά άλλα που ζούμε καθημερινά και μας είναι τόσο δύσκολο να συνέλθουμε από τις πολλές φάπες που δε ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Σημασία δεν έχει τι είπε ο Κίσινγκερ , σημασία έχει όλα όσα καθημερινά βιώνουμε. Για πολλούς και διάφορους λόγους , κρυφούς αλλά και φανερούς, μας σακατεύουν. Ζούμε το καιρό της παγκοσμιοποίησης , ο ξεφτίλας πρωθυπουργός που έχουμε το έχει δηλώσει πολλές φορές , και μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρώτα θα έπρεπε να χτυπηθεί η χώρα που αποδεδειγμένα έφερε και εξάπλωσε το πολιτισμό. Η χώρα που έχει αντισταθεί περισσότερο από κάθε άλλη όπως μας έχει διδάξει η ιστορία. Η χώρα με το πιο ατίθασο λαό αλλά και με το πιο χαρισματικό ίσως.
    Οπότε αφήστε τι είπε ο ένας και ο άλλος και να ψάξουμε να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και μπρος γιατί σίγουρα παίζονται πολλά στη πλάτη μας!
    Καλημέρα σε όλους!

    Μοῦ ἀρέσει

  16. Ὁ/ἡ christos kosmidis γράφει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Θάνο, συμπληρώνοντας, ότι ό ενιαίος χώρος για την ένωση και οργάνωση των Ελλήνων, αυτη την στιγμή είναι ο χώρος του Λαϊκού κινήματος, με το όνομα του Πατριωτικού Μετώπου. http://www.pamet.gr
    Μελετείστε τις θέσεις και θα βρείτε ότι είναι οι δικές σας, δηλαδή η προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων, με αρχή το νέο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και η τιμωρία των ενόχων απο το 1974 και μετά, και οι 300 -1 = 299 είναι για κρέμασμα.
    ‘Ολα όσα υπέγραψαν είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, έχουν τον έλεγχο κοπής νομισμάτων, στόχος τους ο Αφελληνισμός της πατρίδας μας, [λαθρομετανάστες, στην προπαγάνδα τους, τους υπόσχονται ότι στη Ελλάδα θα παίρνουν, 20 ευρώ την ημέρα, όταν έρχονται εδώ, ισχυρίζονται ότι τους κλέβουν τα λεφτά οι Έλληνες] και ο θάνατος των Ελλήνων.
    Υπάρχει λύση, μην απογοητεύεστε και μην μοιρολατρείτε, κάντε κάτι τώρα, οργανωθείτε για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας.
    Μην περιμένετε μεσίες, και πάτρωνες, μόνοι μας θα παλέψουμε και θα νικήσουμε, είναι η νεα μάχη του Μαραθώνα, όπου 10.000 ‘Ελληνες αντιμετώπισαν 5.000.000 Πέρσες, με όπλο την ανδρεία, την εξυπνάδα, και την προάσπιση, των ιδανικων της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της Δικαιοσύνης.
    Αν είστε ραγιάδες, και υλιστές, καθείστε και παρακολουθείστε την καταστροφή σας.
    Φιλικά και Πατριωτικά

    Μοῦ ἀρέσει

  17. Ὁ/ἡ georgios 63 kriti γράφει:

    TIS DIKAIOSINIS ILIE NOITE KAI MYRSINI ESY DOKSASTIKI …MI PARAKALO SAS MI LISMONATE TIN HORA MOU Patris thriskia oikogeneia.. Zito to ELLINIKO ETHNOS ..ZITO i 21 apriliou..enas mono adras emeine 96 hronon geiasou Stelio Patake ..

    Μοῦ ἀρέσει

  18. Ὁ/ἡ MACEDONIEN γράφει:

    Ο,τι και να κανουν τα “γεννηματα εχιδνων”, ενα πραγμα να ξερουν (αν και το γνωριζουν ηδη):
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η “ωρα” τους!.. Ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι και δεν φοβομαστε ΚΑΝΕΝΑ και
    ΤΙΠΟΤΕ!..

    Μοῦ ἀρέσει

    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ; ; ;
      ΕΦΕΣΙΟΥΣ 6-17. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΑΣΘΕ…..
      Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 5-8. ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
      ( ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΝ = ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ )
      ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ 2-10. 10 ἐὰν γὰρ ἔλθῃ ἡ σοφία εἰς σὴν ΔΙΑΝΟΙΑΝ, ἡ δὲ ΑΙΣΘΗΣΙΣ τῇ σῇ ΨΥΧΗ καλὴ εἶναι ΔΟΞΗ,
      ΠΟΙΟΣ <> ΠΟΙΟΝ ;
      ΒΛΕΠΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
      ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ, ΚΑΙ ΚΑΥΧΟΝΤΕ , ΚΑΙ ΚΑΥΧΑΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ;
      ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΡΟΥΝΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

      Μοῦ ἀρέσει

  19. Ὁ/ἡ μιθροβουζανης γράφει:

    To θεμα δεν ειναι η κριτικη ενος νανου εδω στον Νιτσε.
    Το θεμα ειναι οτι δεν το εγραψε μονο ο Νιτσε αυτο για τους Ελληνες αλλα και ο Μαρξ.

    Μαλλον παρανοικοι μαζι με πολλους αλλους ηταν ε?

    Μοῦ ἀρέσει

  20. Ὁ/ἡ Στεφανος γράφει:

    Έιδα το δέντρο άλλα έχασα το δάσος.

    Μοῦ ἀρέσει

  21. Ὁ/ἡ ΑΝΤΩΝΗΣ γράφει:

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ .
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ -ΝΟΜΑΡΧΕΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ) ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ George N. Maris γράφει:

      Άλλο η αποστροφή φίλε και άλλο το μίσος.

      Μας αποστρέφονται διότι μάθανε για μας κάτι από κάποιους, οι οποίοι μας διαβάλανε…

      Υπάρχουν άνθρωποι, που μας μισούν, διότι κάτι αόριστο δεν τους αρέσει σ’ εμάς, ενώ άλλοι, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, μας λατρεύουν. Κι οι δυο, αν θες, δεν ξέρουν το γιατί…

      Αυτοί όμως προϋπήρχαν. Σ’ αυτούς προσετέθησαν τώρα οι παρασυρθέντες καινούργιοι και εχθρικά διακείμενοι, οι οποίοι, πιστεύω, όταν κατανοήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει, ενδέχεται, να αναθεωρήσουν την στάση τους, αν όχι όλοι, τουλάχιστον μερικοί…

      Μοῦ ἀρέσει

  22. Ὁ/ἡ http://www.terra-verde.gr γράφει:

    ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ, ΑΤΙΘΑΣΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ: ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    Μοῦ ἀρέσει

  23. Ὁ/ἡ ΙΞΙΩΝ γράφει:

    ερώτηση.. ε αν γράψω σωστά ελληνικά θα πιάσω δουλειά ?? ε αν βρίζω τους εβραίους θα φάει η οικογένεια μου ?? ε αν υποστηρίζω των Νίτσε θα γίνω σοφότερος ?? ε αν συμφωνήσω η διαφωνήσω με κάθε έναν σας θα πληρώσω τα δίδακτρα του παιδιού μου ?? όλα αυτά μου θυμίζουν το ανέκδοτο με τον λαγό που έλεγε και καμιά μαλακια να περάσει ι ώρα …. Σ`ΤΑ@@@@@@@@@@@@@Α ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΑΙ Ο ΝΙΤΣΕ , ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΙΣΙΝΓΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΙΟΛΟΠΟΥΣΤΡΟΠΝΙΧΤΡΟΑΡΧΙΔΙΣ διανοούμενος η μη σε αυτή τη χωρά …..
    ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΙΑ Γ@@@ ΤΟ Μ@@@@ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ ΟΛΟΥΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ.

    Μοῦ ἀρέσει

  24. Ὁ/ἡ Κυρίακος Ιωαννίδης γράφει:

    Δεν είναι αληθές, ότι μας μισούν οι ξένοι. Εμείς νοιώθουμε έτσι, επειδή θέλουμε να έχουμε πάντοτε δίκαιο ακόμη και αν δεν το αξίζουμε. Το παρελθόν είναι χρήσιμο, για να βελτίώνουμε τον εαυτό μας. Οι νέοι στην αρχαία Σπάρτη έλεγαν στο χορό, εμείς θα γίνουμε καλύτεροι από εσάς κλπ. Για εμάς ισχύει το ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στις σχέσεις μας θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα μας μισούν, για δικούς τους λόγους, εμείς τι κάνουμε και τι θέσεις παίρνουμε, για να μας εκτιμούν. Αν ψάξουμε να βρούμε, γιατί μας μισούν, τότε είναι πιθανόν και να το αντιμετωπίσουμε και καλό είναι να μη ξεφεύγουμε από το θέμα, το οποίο είναι και πλούσιο. Εγώ θα αναφερθώ μόνο σε ένα. Όταν ξεχωρίζεις(διακρίνεσαι) από τους άλλους, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μίσος σε ορισμένους, αυτό ισχύει για τη λάμψη των αρχαίων Ελλήνων. Τα άλλα αίτια θετικά ή αρνητικά χωρίς μίσος θα τα συνθέσουμε μαζί με εποικοδομητικό διάλογο, φυσικά αν το θέλετε.

    Μοῦ ἀρέσει

  25. Ὁ/ἡ Manu Dibago γράφει:

    Ο Νίτσε παγόνια μίλαγε για τους Έλληνες δηλαδή αυτούς που οι Ρωμιοί τους κυνήγησαν σφόδρα και τους έσφαξαν την εποχή του βιζαντίου οι λεγόμενοι νεοέλληνες είναι υπολείμματα αυτών τον Σφαγέων τον Ελλήνων που έδρασαν φανατικά εναντια στους εθνικούς δηλαδή στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Έλληνες και τους οδήγησαν σε σφαγές, οπότε μην καμαρώνετε σα γύφτικα σκεπάρνια για κάτι που δεν ισχύει για εσάς.
    Εσάς σας έχει μείνει η σχιζοφρενική αντίληψη ” Έλληνας – ορθόδοξος χριστιανός” κάτι απόλυτα αντιφατικό.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.