οι τρεις επιλογές


η Σκύλλα ανάμεσα σε κάβουρα και σκύλο, αργυρό τετράδραχμο του Ακράγαντα,
420 -415 π.Χ.

Η Σκύλλα – γκρεμός, η Χάρυβδη –ρέμα και η αποχή –αδράνεια (σε τούτες τις εκλογές). Τον Οδυσσέα δεν έσωσε η Χάρυβδη αλλά η αγριοσυκιά στις ρίζες (χώρος) της οποίας κατοικεί. Από τα κλαδιά της κρεμάστηκε ο Οδυσσέας, αιωρήθηκε στο κενό και περίμενε να ξεράσει η Χάρυβδη το ιστίο και την καρένα του σκάφους του που τα είχε ρουφήξει!
Αν έμενε αδρανής θα είχε πνιγεί. Δεν διάλεξε ούτε την Σκύλλα και το σκοτεινό της σπήλαιο, που σαν μαύρη τρύπα θα τον είχε απορροφήσει και εξαφανίσει. Μόνη του επιλογή για να σωθεί ήταν η Χάρυβδη-ρεύμα, ροή, χωρίς φόβο έμεινε μετέωρος, αιωρήθηκε εκεί περιμένοντας η ροή να του επιστρέψει ιστίο – δένδρο πλοίου (ζωής) και καρένα -τροπίς -στείρωμα (στείρα από το στερεός, παραφθορά της λέξης σπείρα).
Νομίζω ότι κι εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Με την αποχή θα επιτρέψουμε το πνιγμό μας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μας εξαφανίσουν, στο χώρο που κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουν καλά) μπορούμε να μετεωρισθούμε μέχρι να πάρουν στροφή τα πράγματα, να ξεκολλήσουμε από τον απόλυτο εφιάλτη-το χαμό ώστε να συνεχίσουμε το “ταξίδι” της ζωής μας. Πρώτα σώζεσαι και μετά χαράζεις πορεία!
Όσο για το Φόβο εμφανίζεται εκεί όπου υπάρχει απουσία φωτός (Φοίβος), απουσία πίστης, εμπιστοσύνης στον ορθό λόγο, γνώμη/δόξα (Ορθοδοξία).
Δεν είναι το χρήμα που σώζει αλλά το φως (πνεύμα), η ελεύθερη πνοή, αναπνοή (ψυχή) που φέρνουν ευτυχία!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.