Ν. Θεοδωρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): “Πόντιοι: Από πού κι ως πού Έλληνες;”


Μετά τα Ίμια έχει άποψη και για του Πόντιους ο κύριος…
Δείτε την αποκάλυψη του taxalia

“Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.

Το δέυτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το Μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με Καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με την Γεωργιανή.

Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε Ελληνοποντιακή εθνότητα.

Πόντιοι (Λαζοί) κατέφθασαν στην Ιστάνμπουλ τον Σεπτέμβριο του 1955 και έκαναν τις γνωστές καταστροφές, αγανακτισμένοι από την επίθεση στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάληψη της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε από Περσοπόντιους.

Οι επιμιξίες ποντίων με τουρκικά φύλα ήταν αναρίθμητες.”

 

Δείτε το άρθρο του

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

15 ἀπαντήσεις στὸ Ν. Θεοδωρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): “Πόντιοι: Από πού κι ως πού Έλληνες;”

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Πόσο σαχλαμάρας και προδότης μπορεί να είσαι ρε Θεοδωρίδη;

    Ακόμα και οι Πακιστανοί πιο καλά ξέρουν την Ελληνική ιστορία από σένα.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ pagapontis γράφει:

      Εντωμεταξυ θέλοντας να υπερασπιστει τις βλακειες του, υιοθετεί την φυλετική αντίληψη για το έθνος και την καταγωγή, δηλαδή την ιδίαν ακριβώς που ασπαζονταιμοι ναζιστές

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ vangkonstantinou (@vangelisk68) γράφει:

    πολλές φορές μας πειράζει η αλήθεια, γιατί στην προσπάθεια να αποκτήσουν πατρίδα διάφορες εθνικιστικές αιρέσεις, η μία πάτησε πάνω στα δικαιώματα της άλλης.
    Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Θεοδωρίδη , αλλά αντίστοιχα σενάρια έχει επεξεργαστεί το ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται στις δημιουργία διαιρετικών διενέξεων μεταξύ των βαλκανικών λαών.
    Τα Βαλκάνια αποτελούν την μεγαλύτερη αποθήκη φυλετικών απολιθωμάτων τα οποία ενεργοποιούνται για λογαριασμό συγκεκριμένων οικονομικών και γεωπολιτικών στρατηγικών.
    Καλλίτερα να γνωρίζουμε, δηλαδή να αποδεχόμαστε, πως είναι συγκροτημένο το νεο-ελληνικό κράτος παρά να μας το θέτουν για να διαιρεθούμε μεταξύ μας.
    Εγώ είμαι Αρβανίτικης καταγωγής Έλληνας. Αυτό δεν σημαίνει πως όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνες, είναι με ότι καθιστούσε Έλληνα τον Ευριπίδη, τον Ξενοφώντα, τον Δημόκριτο, τον Πίνδαρο, το Σωκράτη κλπ.
    Ο ¨Έλληνας, που μπορεί να ισχυριστεί πως είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, τότε θα πρέπει να μας πει σε τι θα ήταν υπερήφανοι οι αρχαίοι Έλληνες για τους νέο-Έλληνες;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      Έλληνας που μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων δεν χρειάζεται να πει σε τι θα ήταν περήφανοι οι αρχαίοι Έλληνες σήμερα για τους νεοέλληνες από την στιγμή που δεν πέρασαν περίπου 500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς ώστε να γνωρίζουν τον βαθμό αλλοτρίωσης της σκέψης ενός λαού που ήταν ραγιάς. ¨Οπως φυσικά και της Ενετοκρατίας Βενετοκρατίας Σαρακηνοκρατίας Ρωμαιοκρατίας Αγγλοκρατίας Ιταλοκρατίας και πολλών ακόμα για πολλά χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

      Είναι τελείως διαφορετικό να αποδέχεται κάποιος ότι είναι Έλληνας άσχετα το παρελθόν της καταγωγής του ( όπως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην σημερινή Ελλάδα όπως οι Μαλτέζοι της Κέρκυρας ή οι Βλάχοι που θεωρούν τους εαυτούς και είναι κατά μένα Έλληνες παρά την αρχική καταγωγή τους) και άλλο να προσπαθεί να αποδείξει ανακρίβειες για την μη Ελληνική ρίζα των Ποντίων.

      Αυτοί που διαιρούν με βάση την καταγωγή και όχι την συνείδηση ( που για κάποιους από τους κατοίκους της Ελλάδας αποκτήθηκε με το πέρασμα των αιώνων) είναι εχθροί της Ελλάδας. Και ο Θεοδωρίδης εκτός ότι αναφέρεται σε πηγές που μόνο αυτός αποδέχεται για να στηρίξει τις εμετικές του δηλώσεις δεν έχει Ελληνική συνείδηση ακόμα και αν είναι Έλληνας στην καταγωγή.

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ GEO γράφει:

      Τι υπεροχη θεωρεία ειναι αυτη για την πιστοποιηση του γενους μας ;
      Που την διδασκουν να παω να βαψω τα παπουτσια μου;
      Οσο για εκεινο το νεο …. εχω να σου πω οτι ποτε δεν υπηρξαμε κατι νεο .
      Ειμαστε εδω και χιλιαδες χρονια απλα Ελληνες .
      Και αφου λοιπον συμφωνα με την θεωρεια σου δεν πιστοποιει τον σημερινο Ελληνα ο Ευριπίδης κλπ ,εσυ εφαρμοζοντας ποια θεωρεία αυτοχαρακτηρίζεσαι αρβανιτης ;

      Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ rose γράφει:

    ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ……ΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ……

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Μεγάλο φρούτο είσαι ρε Θεοδωρίδη. Και έχεις και Ποντιακό όνομα. Είσαι δε τέτοιο φρούτο που δεν σ’ άντεξε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και σ’ έδιωξε. Να σου πω ένα μυστικό. Οι πόντιοι μιλούν καλύτερα Ελληνικά από σένα. Τούβλο!

    Μοῦ ἀρέσει

  5. Ως γιός Πόντιου πατέρα (που ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρωσία) και Μικρασιάτισας, Σμυρνιάς μητέρας που που ήρθε στην Ελλάδα από την Ιωνία, εγώ που γεννήθηκα στη Μακεδονία θα ζητούσα από κάποιον Κυβερνητικό ‘υπεύθυνο’ ξεπερνώντας πιθανά ‘κωλύματα’ για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό, την καταγωγή του, τις μέχρι σήμερα ασχολίες και επιδόσεις του και κάτι σχετικό με την ψυχική του κατάσταση…Θα περιμένω και εγώ και μερικά εκατομμύρια Ποντίων και Μικρασιατών πρώτης (όσοι απέμειναν) δεύτερης και τρίτης γενιάς! ΔΕΝ αρκεί και ΔΕΝ καλύπτει τις πράξεις του και τις δημοσιύμένες θέσεις του ΜΟΝΟ η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ…

    Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ ΕΛΕΝΗ γράφει:

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Κ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΤΑ..ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ…ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ!

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Στέλιος γράφει:

    Ντρέπομαι που στην χώρα μου υπάρχει το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι να ξέρω πως αυτό το κόμμα έχει 20% (προς το παρών). Το μόνο που μένει είναι να μπει και ο Ενρνογάν στην Βουλή των Ελλήνων μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, γαμώτο. Λέτε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρομάρα σας. Δεν πειράζει “κ.”Θεοδωρίδη συνεχίστε τις μαλακίες σας. Ευχαριστούμε που δείχνετε τις αληθινές σας ιδέες. Τώρα οι Έλληνες καταλαβαίνουν. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΕΙ 20% και 30% και 40% με αυτά που κάνετε . ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ Dino γράφει:

    Μήπως οι ΛΑΖΟΙ είναο οι ΠΕ-ΛΑΖ-ΓΟΙ.
    Αυτό το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία.
    Τί στο καλό έκαν ο Ιάσωνας στήν Κολχίδα και σε τί γλώσσα τους μίλαγε.
    Ισως πήγε απο πρίν σε Λαζικό φροντιστήριο.
    Αλλά ο Ξενοφώντας πάλι, είχε χάσει τον δρόμο !
    Πήγενε γιά Φάρσαλα και δέν κατάλαβε οτι ήταν στον Πόντο, βλέπεις είχαν μάθει όλοι οι Πόντιοι Ελληνικά…. Ποντιακό δαιμόνιο.

    Μοῦ ἀρέσει

  9. Ὁ/ἡ aslanidis.sabbas γράφει:

    οι λαζοι,ειναι γεωργιανο φυλο.δεν εχουν καμια,γενεαλογικη σχρεση, με τους ποντιους.απλουστατα,γυτνιαζανε.με τον εκχριστιανισμο τους,πολυ τους ταυτιζανε,με τους ποντιους,που ειναι λαθος.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.