Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων


Όλοι οι υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο – Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πια πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα είναι για τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά. Δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρο οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Οι παραπάνω αλλαγές αυτές συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό.

Πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

7 ἀπαντήσεις στὸ Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων

  1. Ὁ/ἡ Χριστίνα γράφει:

    Ε ρε πρεμούρα για να ξαναβγούν…
    Ε ρε λύσσα κακιά και μαύρη
    Ρε τι πάθαμε με το ζόρι να μας κατσικωθούν όλοι μαζί ….
    Ξουτ βρε 😛

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

    Αυτό το έχει καταγγείλει από του Βήματος της βουλής, όταν συζητούσαν για τη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικώνν στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι προφανές ότι θέλουν να θολώσουν τα νερά και να μπερδέψουν τον κόσμο.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Χριστίνα γράφει:

      Εχετε δίκιο, καθώς επίσης και ότι δεν έχει κανείς τους συνείδηση
      Ομως είπαμε ακόμα δεν έπιασε ο Ελληνας πάτο , δεν τρίφτηκε στην λάσπη για να σηκώσει κεφάλι και να μη περιμένει/ουμε την επανάσταση των πληκτρολογίων έξω απο την Βουλή

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

        Ξέχασα να γράψω ότι την καταγγελία έκανε ο Κασσιδιάρης εξηγώντας ότι επειδή φοβούνται δήμαρχο χρυσαυγίτη που με 1000 αστυνομικούς θα καθάριζε την Αθήνα από λαθρομετανάστες αφ’ ενός καταργούν τη Δημοτική Αστυνομία αφ’ ετέρου σκέφτονται το ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τον δήμαρχο. Έτσι, αν εκλεγεί Δήμαρχος ο Κασσιδιάρης, δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με το αλαλούμ που θα γίνει, οπότε δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε. Άσε που στην καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει το “έλα να δεις”.

        Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ Χριστίνα γράφει:

        Ετσι απλά αποδεικνύεται πως αυτό ακριβώς που θέλουν είναι αυτό που είπατε στο τέλος
        ”το έλα να δεις” …έτσι δεν γίνεται πάντα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
        Αλλωστε πως θα επιβεβαιώσουν πως μεταξύ ”τυφλών” επικρατεί ο μονόφθαλμος ώστε το έργο της πλήρους καταστροφής της Ελλάδος να πραγματοποιηθεί.
        Είμαστε που είμαστε στο επίπεδο της επικοινωνίας στην εποχή του χαλκού εε τώρα απλά θα φτιάξουμε και τις σπηλιές .

        Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.