Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!


Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Νέο Λύκειο που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου. Πολλές οι ενστάσεις και δικαιολογημένες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ίσως είναι η εκπόνηση ομαδικών και ατομικών ερευνητικών εργασιών. Και εδώ χωράει πολύ συζήτηση, αλλά δείτε πώς ανοίγουν οι κερκόπορτες της άλωσης της ελληνικής γλώσσας. Κάποιες από αυτές τις εργασίες θα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!

Μετά δηλαδή το υποχρεωτικό μάθημα Αγγλικών στα παιδάκια πρώτης δημοτικού, όπου θα εκπαιδεύονται με έναν ιδιότυπο τρόπο ως δίγλωσσα αφού θα ξεκινούν να μαθαίνουν παράλληλα ελληνική και αγγλική, το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των εργασιών σε μια ξένη γλώσσα παραγκωνίζοντας την επίσημη γλώσσα του κράτους!

Δεν πέφτουμε απ’τα σύννεφα βεβαίως. Η κα Διαμαντοπούλου, μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, από την εποχή που ήταν επίτροπος στην ΕΕ έκανε προτάσεις ώστε να γίνει η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας. Τώρα κάνει ότι μπορεί από την θέση που βρίσκεται, να περάσει ανθελληνικές θέσεις. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να αλλάξουν και τα Πανεπιστημιακά πτυχία ίσως και να επιβάλλουν κι εκεί την αγγλική ώστε να γίνεται αποδεκτό από ξένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα; Δεν αποκλείεται!

Φυσικά κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι κατά στην γλωσσομάθεια. Αλλά όταν η εκμάθηση μίας γλώσσας γίνεται παραγκωνίζοντας την επίσημη του κράτους, ή όταν οι ενδοσχολικές εργασίες στο ελληνικό σχολείο να εκπονούνται στην αγγλική, τότε τα πράγματα μοιάζουν εξόχως επικίνδυνα. Γιατί η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας. Είναι σκέψη, ιδέες και πολιτισμός. Όταν υποβαθμίζεις την γλώσσα σου υποβαθμίζεις τον πολιτισμό σου.

Δυστυχώς κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν άκουσα να κάνει μνεία στο ζήτημα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία filologos10. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

6 ἀπαντήσεις στὸ Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες! | royfianos.com

  2. Ὁ/ἡ agitatoras γράφει:

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ; Η ΝΔ (ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ-ΚΑΛΟΣ-ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ) ; Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΤΟ ΚΚΕ; Η Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Επισκέπτης γράφει:

      Το ΚΚΕ ίσως, επειδή τα αγγλικά είναι η γλώσσα των ΗΠΑ. “Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ”, σαφώς θα αντιδράσει. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, που ο ΛαΟΣ μπήκε στην Βουλή, έχει ξεκάθαρες θέσεις πάνω στα εθνικά θέματα, του μεταναστευτικού συμπεριλαμβανομένου.

      Αλλά η πρόθεσή μου δεν είναι να συζητήσω κομματικά, διότι τα κόμματα τα σιχαίνομαι συλλήβδην. Αυτό που θέλω να μάθω είναι σε ποια ακριβώς μαθήματα θα επιτρέπεται (επιβάλλεται;) να χρησιμοποιείται η Αγγλική και με ποια δικαιολογία. Οι ξένες γλώσσες στα ελληνικά σχολεία χρησιμοποιούνταν πάντα μόνο για το οικείο μάθημα και τίποτε άλλο.

      Μοῦ ἀρέσει

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες! « Τόνοι και Πνεύματα ….

  5. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.