Η επανάσταση ξεκίνησε στις 15 Μάη


από theoreio

Αντιγράφω από άρθρο του Μιχάλη Βρεττού που ζει στην Ισπανία και έχει μεγάλη (διαδικτυακή αλλά εξαίρετη) συμμετοχή στις προσπάθειες για την κινητοποίηση των Ελλήνων ενάντια στην κρίση. Μία από αυτές είναι το kinima.org.

Πριν δυο ημερες, στις 15/5/2011 στην Ισπανια, σε πανω απο 60 πολεις, τουλαχιστον 130.000 ατομα κατεβηκαν στους δρομους με το συνθημα “Democracia real ¡YA! No somos mercancía en manos de políticos y banqueros”, δηλαδη Αμεσοδημοκρατια ΤΩΡΑ! Δεν ειμαστε εμπορευμα στα χερια των πολιτικων και τραπεζιτων.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Η ολη πρωτοβουλια οργανωθηκε απο απλους πολιτες-εθελοντες, ολων των κοινωνικων ταξεων και στρωμματων με μια κοινη προυποθεση – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Το διαδικτυο ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟ και μια διαδικτυακη πλατφορμα προωθησης κινηματων πολιτων, οπως το kinima.org, ηταν ο αρχικος εμπνευστης και συντονιστης της κοινης προσπαθειας χιλιαδων εθελοντων, προκειμενου να βγει ολο αυτο το πληθος και να ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ:

ΚΑΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΩΡΑ!..

Η ιστοσελιδα της πρωτοβουλιας ειναι http://democraciarealya.es/ (υπομονη να ανοιξει μια και ο σερβερ εχει γονατισει..) και η σελιδα τους στο ΦΒ εδω https://www.facebook.com/democraciarealya, ενδεικτικα και μονο θα αναφερω οτι το μεσημερι της 17/5, εγινα μελος οταν ελεγε ο μετρητης 58.000 “Μου αρεσει”. Τωρα που γραφω, 10 ωρες μετα δειχνει 82.000 και ανεβαινει.. χρησιμοποιηστε τον μεταφραστη της google και θα βγαλετε ακρη πανευκολα.

Η Ισπανια εχει 45.000.000 πληθυσμο εκ των οποιων περιπου 6 εκατ. ξενοι. Με απλη αναλογικη, μια και ειναι περιπου 3,5 φορες πιο μεγαλη απο την Ελλαδα χοντρικα, θα επρεπε κατι παρομοιο να αντιστοιχει σε 15-20 ελληνικες πολεις και 45.000 κοσμο να κατεβαινουν στους δρομους, ενω στο ΦΒ τα “Μου αρεσει” να ανεβαινουν κατα 1.000 την ωρα..!

Το δυστυχημα ειναι οτι η Ελλαδα δεν ειναι κατα 3,5 φορες μονο μικροτερη απο την Ισπανια.. το δραμα ειναι οτι οι Ελληνες ειμαστε κατα 10 φορες πιο “ναρκωμενοι” απο τους Ισπανους, ενω βρισκομαστε σε 20 φορες περισσοτερο ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.. ΣΕ ΟΛΑ.

Και το χειροτερο απο ολα.. στα περισσοτερα “πολιτισμενα” κρατη του κοσμου, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ..

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΩΝΥΜΟ Ή “ΣΤΗΡΙΞΗ” ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..

ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ “ΑΡΧΗΓΟΥΣ” ΚΑΙ “ΜΕΣΣΙΕΣ”!


Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η επανάσταση ξεκίνησε στις 15 Μάη

  1. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ γράφει:

    1936, η Ελλάδα αρνήται την αποπληρωμή του δανείου. Δεδικασμένο υπέρ της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο

    1936, η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου

    Η ιστορία έχει ως εξής : το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

    Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
    Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
    Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε : «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).

    Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα : «Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους.

    Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι’ έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;).

    Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»!
    Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.!
    Χωρίς άλλα λόγια, και ο νοών νοήτω…
    Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.