Πλησιάζουν εκλογές κι άρχισε πάλι η προπαγάνδα υπερ της αποχής του άκυρου και του λευκού!


Για όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο είναι γνωστό ότι όταν πλησιάζουν εκλογές διάφορα ιστολόγια, ιστοσελίδες, είτε από άγνοια είτε με σκοπό, προπαγανδίζουν υπερ της αποχής και της λευκής και της άκυρης ψήφου, χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική μπερδεύοντας την αλήθεια με ψέματα για να παραπληροφορήσουν τον κόσμο και να πείσουν ειδικά τους νεότερους που δεν ασχολούνται και πολύ με την πολιτική ότι αν δεν συμμετέχεις στα κοινά “πολεμάς” (!!) το άδικο σύστημα…

Δεν θα ξεχάσω έναν σοβαροφανή τύπο στις εκλογές του Νοεμβρίου σε ένα άλλο μεγάλο ιστολόγιο που το μόνο που δεν μας είπε ήταν ότι αν δεν μας αρέσει το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να το ψηφίσουμε!!!

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν όλο και συχνότερα παρόμοια άρθρα. Για ένα από αυτά μας πληροφόρησε και το ιστολόγιο papaioannou.wordpress.com στο οποίο θα ευφάνταστος συγγραφέας του προσπαθεί να μας πείσει πως αν το 50% του συνόλου των ψήφων είναι λευκές θα τότε τα κόμματα διαλύονται!!!!!!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο και να μην μας αρέσει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το να γυρίζουμε την πλάτη απαξιώνοντάς το, ακόμα και με λευκή και άκυρη ψήφο, δίνει δύναμη και χρόνο εξουσίας να συνεχίζουν να κάνουν αυτά ακριβώς για τα οποία δεν μας αρέσει.

Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ψηφίσουμε, όποτε και να γίνουν εκλογές. Φυσικά ο καθένας ας ψηφίσει όποιο κόμμα θέλει. Αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματική αντίσταση να ψηφίσει κάποιος ένα κόμμα του 0,001% παρά να μην πάει να ψηφίσει καθόλου.

Μην ακούτε κανέναν που προσπαθεί να σας πείσει να απέχετε από τις εκλογές! Η ψήφος σας είναι δύναμη και πρέπει να την χρησιμοποιούμε, ειδικά σε τέτοιες περιόδους κρίσης. Κανείς να μην τους κάνει την χάρη στις επόμενες εκλογές…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

16 ἀπαντήσεις στὸ Πλησιάζουν εκλογές κι άρχισε πάλι η προπαγάνδα υπερ της αποχής του άκυρου και του λευκού!

  1. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

    Μάλλον εσύ κάνεις προπαγάνδα υπέρ των κομμάτων , ποιός σου είπε πως θέλουμε να βγει κάποιο κόμμα από τα υπάρχοντα? Ποιος σου είπε πως πρέπει ξανά να ψηφίσουμε τους 301 κλέφτες … μέσα και ο τάχα πρόεδρος.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

      Ας μην ψηφίσουμε κανέναν τότε!! Θα βγουν οι κομματικοί στρατοί να ψηφίζονται μόνοι τους θα έχουμε πάλι μια απ’ τα ίδια κι εμείς να βράζουμε στο ζουμί μας… Ας γίνει ότιδήποτε για να ανατραπεί το σύστημα αυτό αλλά με το να του γυρίζουμε την πλάτη απλά συνεχίζει ανενόχλητο την δουλειά του να μας καταστρέφει…

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

      Και νομίζω πολύ εύκολες τις έχουμε τις λέξεις… Προπαγάνδα δεν έκανα ποτέ για κανέναν την άποψή μου εκφράζω και μόνο στα κείμενά μου. Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να μου καταλογίσει δόλο!

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

        Αν κατηγορούν εσένα για προπαγάνδα τότε το MEGA γιατί πρέπει να το κατηγορήσουν;;;;

        έλεος δηλαδή……

        Εδώ ακριβώς αρθρογραφούν πολλοί γιατί το blog είναι υπόδειγμα ελευθερίας και μηδενικής προπαγάνδας…

        Filologe κλείσε τα αυτιά σου στις ανοησίες…

        Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

    Θέλουμε εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας εδώ και τώρα, θέλουμε να κρεμαστούν οι κλέφτες και οι προδότες. δε θέλουμε το υπάρχον σύστημα θα αποφασίσουμε ποιός θα κυβερνήσει με κλήρωση και όχι ψήφο όχι ξανά στην πελατειακή σχέση βουλευτών και πολιτών, έχει η Ελλάδα άξιους να πάρουν τα ηνία στα χέρια, ποτέ ξανά τις κολο-οικογένειες Μητσοτάκιδων Καραμνλίδων και Παπανδρέων

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

      Συμφωνώ σε όλα! Ας υπάρξει μια τέτοια κίνηση και όλη θα συμπαρασταθούμε. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει και ζούμε με αυτό που έχουμε πρέπει να του δημιουργήσουμε τα μέγιστα δυνατά προβλήματα που μπορούμε κι αυτό δεν γίνεται με την αποχή. Αυτό είπα

      Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Λυπάμαι που το λέω αλλά η αποχή είναι υπέρ του συστήματος.

    Τα κόμματα ξέρουν πολύ καλά ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή τόσες περισσότερες ελπίδες έχουν να συνεχίσουν να κυβερνούν….

    Δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ψηφισάντων αλλά το ποσοστό……

    Το κόλπο είναι παλιό και έχει περάσει στον κόσμο… δυστυχώς….

    Ενώ συμφωνώ με τα παραπάνω….οι λύσεις είναι απλά δυο…

    Η κάνουμε επανάσταση….η τους ρίχνουμε με την ψήφο μας.

    Σκεφτείτε απλά να υπάρχουν στην βουλή δέκα κόμματα. Ας είναι μέσα από τους Έλληνες Κυνηγούς και τα πιο αριστερά αναρχικά κόμματα μέχρι την Χρυσή Αυγή….

    Εκεί θα τελειώσουν…… γιατί απλά ποτέ δεν θα μπορέσουν να κυβερνούν ανενόχλητοι…..θα φανεί η αδυναμία τους….

    και μετά θα τους πάρει ο διάολος…..

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΏΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ .

    ΛΕΝΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ .

    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.

    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ,ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΌΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ .

    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΊΣΟΥΝ ;

    ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΦΝΤΑΣΜΑΤΑ .

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ (ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ)!!!!!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

  5. Ὁ/ἡ Ανδρέας Γκαντίδης γράφει:

    Πιστεύω, ότι το καθοδηγούμενο πλήρως, από ξένα Κέντρα Εξουσίας, ελληνικό κατεστημένο έχει διαμορφώσει ένα πολύχρωμο πολιτικό σκηνικό, από την Άκρα Δεξιά έως την Άκρα Αριστερά, με σκοπό να δίνει στον υπνωτισμένο από την προπαγάνδα και τα καθημερινά προβλήματα καταναλωτή, την ψευδαίσθηση ότι “έχει” τη δυνατότητα να επιλέγει το κόμμα εκπρόσωπό του. Ασφαλώς και όλοι, φαντάζομαι, ότι αντιλαμβανόμαστε την κοροϊδία. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και “επαναστάσεις”, καταδικασμένες όμως να αποτύχουν, παρεκτρέποντας έτσι την τυφλή λαϊκή οργή, η οποία μετατρέπεται, μετά την αποτυχία, σε μοιρολατρεία και αποδοχή. Δυστυχώς, μας έχει αφοπλίσει σαν λαό η πληθώρα των ιδεολογιών και των φιλοσοφιών, που μας κατακερματίζουν σαν έθνος! Η λύση απλή:” ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ”-“ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ”-“ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ”! Η ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής όλων μας και η ανιδιοτελής αγάπη για τον συμπολίτη και την κοινή πορεία είναι οι προϋποθέσεις, θεωρώ! Ανάσταση πνευματική και μετά ότι πείτε…

    Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ Lampros Katsaros γράφει:

    Η πουστιά , τα λευκα τα περνανε για ακυρα , οπότε μονο μικρα κομματα
    ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3434
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η βουλή
    Άρθρο 1
    Λευκά ψηφοδέλτια
    Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,
    τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.
    Προεδρικό διάταγμα 96/2007
    Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας
    για την εκλογή βουλευτών

    Άρθρο 98
    (Άρθρα 4 και 11 Ν. 3231/2004 και άρθρο 1 Ν. 3434/2006)
    Συγκέντρωση αποτελεσμάτων – Λευκά Ψηφοδέλτια
    παράγραφος 8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών,
    καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,
    τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Lampros Katsaros γράφει:

    όπως καταλαβαίνετε , ένα κόμμα του 20 % γίνεται 30 % να έχουμε αφαίρεση από το σύνολο των εγγεγραμμένων ένα 40% λόγω αποχής η λευκών, το έχουν εφαρμόσει οι συμμορίτες σε όλον τον κόσμο , όπου κυβερνούν άνετα με αποχές 40- 50- 60 %

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ Kynorodi γράφει:

    Ωραία όλα αυτά, στο δια ταύτα! Τι κάνουμε;
    Η λευκή ψήφος με νόμο προσμετράται με τ’ άκυρα. Μικρό κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή στη δεύτερη και τρίτη κατανομή δίνει τις ψήφους του στα κόμματα που μπαίνουν, σωστά;
    Άρα είμαστε εγλωβισμένοι μόνο στα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή!
    Η μόνη λύση, με ή χωρίς επανάσταση, πριν ή μετά την επανάσταση, είναι ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σχήμα/κόμμα ανθρώπων που δεν έχουν ασχοληθεί ΠΟΤΕ με την “πολιτική”, δεν έχουν υπάρξει μέλη νεολαίας κόμματος ή μέλη/στελέχη κόμματος, δεν έχουν υπάρξει εκλεγμένοι ή υποψήφιοι κόμματος ή της Αυτοδιοίκησης, ούτε Διευθυντές Δημόσιας Υπηρεσίας. Όσοι πολίτες χρειάζονται για να στελεχώσουν ένα ψηφοδέλτιο συν κλήρος για τη σειρά εκλογής.
    Θα μπορούσε να ονομάζεται “ΠΡΩΤΟ” (πρώτο ελεύθερο από υποχρεώσεις προς τρίτους κόμμα, πρώτο σε ψήφους)! Λέω…, σκέφτομαι…. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι!

    Μοῦ ἀρέσει

  9. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Τα προβλήματα ή λύνονται ή κόβονται……δεν υπάρχει τρίτη λύση….

    Το ξαναλέω…..αν υπάρχουν δέκα κόμματα στη βουλή το πρόβλημα θα αρχίσει να λύνεται γιατί θα οδηγήσει σε αποτυχία του ήδη υπάρχοντος συστήματος….

    Η άλλη λύση είναι επανάσταση.

    Και όσον αφορά την “πνευματική ανάσταση ” συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα….

    Η πνευματική ανάσταση μπορεί να γίνει μόνο σε νέες γενιές….αλλά όχι στις παλιές…..

    Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα και πριν την πνευματική ανάσταση υπάρχει μία άλλη παράμετρος. Αυτή της ελευθερίας. Και η ελευθερία μηδενίζει το κοντέρ του φόβου….

    Ο Κολοκοτρώνης ο Καραϊσκάκης και όσοι πολέμησαν το 21 δεν ξέρω πόσο πνευματικά αναστημένοι ήταν…

    ξέρω όμως ότι ήταν ελεύθεροι και δεν λογάριαζαν και δεν φοβόταν κανέναν…. Τέτοιους χρειαζόμαστε σήμερα για να δώσουν θάρρος στον κόσμο.

    Όταν σταματήσει ο φόβος…… και η ελευθερία γίνει πιο αναγκαία στις συνειδήσεις των Ελλήνων από ότι ένας μισθός 600 ευρώ….. τότε μπορούμε να ελπίζουμε…..

    Αλλιώς συνέχεια θα παίζουμε στο γήπεδο των κυβερνώντων με στημένο το παιχνίδι και τους διαιτητές πληρωμένους…

    Μοῦ ἀρέσει

  10. Ὁ/ἡ Ανδρέας Γκαντίδης γράφει:

    Παλληκάρι μαζύ σου είμαι, μακάρι όλοι οι Έλληνες να είχαν τη τρέλα σου! Είσαι όμως ένα συνειδητοποιημένο άτομο σε μία αγέλη καταναλωτών. Ξύπνα τους όσο μπορείς, το ίδιο θα κάνω εγώ κι ας χάσω τη δουλειά μου! Ο Κολοκοτρώνης ήταν φοβερά συνειδητοποιημένος, ήξερε για ποιο λόγο θυσιαζόταν, να είσαι σίγουρος! Ο κόσμος θέλει όραμα. Μπορείς να τους το δώσεις; Κάν’ το! Το σύστημα ήλθε σε αποτυχία, κατόπιν συγκεκριμένου σχεδίου και με απόλυτα καθορισμένο, εδώ και δεκαετίες, στόχο: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Ρώτα το ΓΑΠ θα σου πει περισσότερα!

    Μοῦ ἀρέσει

  11. Ὁ/ἡ δις χαλακατεβάκη γράφει:

    ακόμη κι αν τα επιχειρήματα του άρθρου δε σας πείθουν μπορείτε να σκεφτείτε το τόσο απλό πράγμα πιστεύω: τόσα χρόνια που απέχετε είδατε να γίνεται κάτι καλό; ας δοκιμάσουμε 1 φορά να ΜΗΝ απέχουμε μπας και δούμε κάτι να αλλάζει… αν ούτε αυτό σας κάνει, μην ψηφίζετε καθίστε και φάτε τα σκατά σαν άξιοι της μοίρας σας

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.