ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!


Απέναντι στο συγκροτημένο μπλοκ της Τρόικα,των τοκογλύφων και της ευρωαπολυταρχίας,και προτού κοιτάξουμε για τις αναγκαίες μεν αλλά όχι από μόνες τους ικανές για την ανατροπή πολιτικές συνεργασίες,οφείλουμε να συγκροτήσουμε σε κοινωνικό επίπεδο το Μέτωπο του ΟΧΙ.

Και το Μέτωπο του ΟΧΙ οφείλει να κινητοποιήσει το λαό,ώστε ο ίδιος να επιβάλει δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα δεν είναι υπόθεση του Παπανδρέου και του Καστανίδη,κακοπέφτει στα χέρια τους.

Δεν είναι δυστυχώς ούτε υπόθεση της επίσημης,κοινοβουλευτικής Αριστεράς και των ηγεσιών της.

Είναι δική μας υπόθεση.
Όλου του λαού.

Αν δεν το επιβάλουμε εμείς οι ίδιοι,δική μας θα είναι και η ευθύνη για όσα συμβούν από δω και στο εξής.

Εμείς οι ίδιοι έχουμε την ευθύνη να γκρεμίσουμε το ψεύτικο σκιάχτρο της φοβίας για τα δημοψηφίσματα που στήνουν οι ψευτοδημοσκοπήσεις των ΜΜΕ του καθεστώτος.

Με κινητήρα το Μέτωπο του ΟΧΙ,με κινητήρα τον καθένα από εμάς προσωπικά,πρέπει να συγκεντρωθούν σε όλη τη χώρα,αλλά και εκτός της χώρας,υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και να γίνουν σχετικές συζητήσεις,ομιλίες,εκδηλώσεις,συγκεντρώσεις.

Οι συνθήκες είναι εντελώς έκτακτες,παίζεται η ζωή όλων μας,παίζεται το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.

Το δημοψήφισμα δεν έχει σε τίποτε να κάνει με τις βουλευτικές εκλογές.

Είτε γίνουν βουλευτικές εκλογές σύντομα είτε όχι,όποτε κι αν γίνουν βουλευτικές εκλογές,το δημοψήφισμα για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος του δήθεν ”χρέους” είναι αδήριτη ανάγκη για το μέλλον της χώρας.

Να οργανωθεί και να κατακτηθεί η διεξαγωγή του.

Η προετοιμασία,η πολιτική δουλειά,η πλατιά συζήτηση,η ζύμωση που θα ακολουθήσει,θα εγγυηθούν σε μεγάλο βαθμό και τη νίκη μας στο ίδιο το δημοψήφισμα,θα εξασφαλίσουν τη νίκη του ΟΧΙ.

Στη φάση που βρισκόμαστε,το δημοψήφισμα είναι πολύ πιο σημαντικό από τις βουλευτικές εκλογές.

Διότι η μερική ανακατανομή εδρών υπέρ της Αριστεράς σε ένα Κοινοβούλιο χρεωκοπημένο,απαξιωμένο,ανυπόληπτο,όσο κι αν θα αποτελέσει αυτονόητη θετική εξέλιξη για μας,δεν πρόκειται να εμποδίσει την πορεία του λαού και της χώρας προς την ολοκληρωτική καταστροφή.

Δεν πρόκειται να εμποδίσει το ξεπούλημα της χώρας,τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες,το μακέλεμα του λαού.
Δεν πρόκειται να αποτρέψει καμία εφιαλτική απόφαση της ΕΕ των μονοπωλίων και των τοκογλύφων.
Όταν ακόμη και οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων δειλιάζουν και σαστίζουν μπροστά στην προοπτική του δημοψηφίσματος,όταν,παρά τις καταγγελίες τους,πηγαίνουν και συναντούν στο Μαξίμου τον δοτό εκκαθαριστή της πτώχευσης Παπαδήμο αποδεχόμενες την πρόσκλησή του,”δίνοντάς” του φωτογραφίες και νομιμοποιώντας τον ως πρωθυπουργό αυτής της χώρας αντί να του γυρίσουν την πλάτη και να τον καταγγείλουν ως σφετεριστή της λαϊκής κυριαρχίας,κανείς δεν μπορεί να ελπίζει βάσιμαότι το θετικό κατ’αρχήν ενδεχόμενο της ενίσχυσής τους είναι σε θέση τελικά να ωφελήσει ουσιαστικά κάποιον άλλον εκτός απ’τη γραφειοκρατική δομή και την υπαλληλία τους.
Αντίθετα,το δημοψήφισμα,του οποίου το ερώτημα θα το επιβάλει πολιτικά ο ίδιος ο λαός με τη συγκέντρωση 1 ή και 2 εκατομμυρίων υπογραφών (στόχος εφικτός σήμερα με την οργάνωση,παρακίνηση,προετοιμασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων του ΟΧΙ) , θα επιφέρει κοινωνικό σεισμό.
Και θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι τα ψέματα τελειώσανε,ότι το πάρτι των μονοπωλίων και των τοκογλύφων τελείωσε,ότι ο λαός θα αποφασίσει και θα απαντήσει ο ίδιος,χωρίς αιωνίως ψευδόμενους και κρυπτόμενους στα δύσκολα ψευδοαντιπροσώπους,χωρίς ψευδοδιαμεσολαβητές στα καθεστωτικά ΜΜΕ της επιτήρησης και της κατοχής,σε ένα απολύτως απλό και κατανοητό ερώτημα : στο εάν επιθυμεί να συνεχίσει να πληρώνει με τα σχολεία του,τα νοσοκομεία του,τα εισοδήματά του,τις συντάξεις του,με το αίμα του,με την ανεργία του,με την καταστροφή του μέλλοντός του,με τη δημόσια περιουσία του,με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του,τα αβάσταχτα και παράνομα τοκογλυφικά δήθεν ”δάνεια”,τους τόκους και τα χρεωλύσια,τα οποία επιβλήθηκαν από το καθεστώς παράνομα,έξω από κάθε λογική εσωτερικού και διεθνούς δικαίου,τσαλαπατώντας το Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία.
Θα απαντήσει ο ίδιος,κυρίαρχα και αδιαμεσολάβητα,και στο εάν επιθυμεί ή όχι το πισωγύρισμα της Ευρώπης στο καλοκαίρι του 1789,όταν και παραχωρήθηκε το δικαίωμα στις Γενικές Τάξεις να εγκρίνουν τη σύναψη των δανείων και την επιβολή των φόρων,δικαίωμα το οποίο σήμερα μας στερούν η νέα ευρωαπολυταρχία και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της.
Η πρώτη λοιπόν μάχη δεν είναι η μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Να μην πέσουμε και μεις σ’αυτή την παγίδα.
Η πρώτη μάχη είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος να αποφασίσουμε οι ίδιοι για τη ζωή μας.
Αυτό θα επιτευχθεί με την κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά,σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών,οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο καθένας μας.
Είναι υποχρέωσή μας,είναι κομμάτι της αλληλεγγύης που οφείλουμε ο ένας στον άλλο,εν’όψει της τελικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει ενατίον μας οι εκτελεστές της Τρόικα.
Όσο πιο πετυχημένα ανταποκριθούμε στο πρωταρχικό μας αυτό καθήκον,που είναι υπόθεση ζωής για όλους μας,τόσο μεγαλύτερες δονήσεις θα επιφέρουμε εντός και εκτός της χώρας,τόσο αποτελεσματικότερα θα σπάσουμε τα ψέματα των καθεστωτικών και κυρίως τον φόβο,την καταστροφολογία και την ηττοπάθεια που μας σπέρνουν για τα μελλούμενα,και τόσο περισσότερο θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πώς ακριβώς τα κατάφερε μια μικρή χώρα σαν την Ισλανδία και πώς ο περήφανος και όρθιος ισλανδικός λαός κατάφερε να σπάσει τον φόβο και να διώξει τους τοκογλύφους από τη χώρα του. 
Δημοψηφίσματα διεξάγονται στις δημοκρατίες,όσο κι αν η ευρωαπολυταρχία ύστερα από τα διαδοχικά στραπάτσα,και ιδιαίτερα μετά το κάζο στη Γαλλία,απαγορεύει στους λαούς να τα διεξάγουν.
Αυτή άλλωστε είναι και η μέγιστη απόδειξη του πόσο πολύ ”σέβεται” η ευρωαπολυταρχία τη δημοκρατία και τους λαούς : το γεγονός ότι τρέμει το ενδεχόμενο οι λαοί να στήσουν κάλπη και να αποφασίσουν οι ίδιοι!
Αυτό ακριβώς είναι το απόλυτο μέτρο της ”δημοκρατίας” της : το γεγονός ότι τρέμει και προσπαθεί να αποτρέψει με κάθε τρόπο,είτε με το μαστίγιο,δηλαδή τον πολιτικό-οικονομικό εκβιασμό και την απαγόρευση,είτε με το καρότο,δηλαδή διάφορα άνοστα,απίστευτα,εχθρικά επιχειρήματα από ”αριστερά” κι από ”δεξιά” που όλα τους κατατείνουν στο ότι οι λαοί δεν είναι ώριμοι για να κρίνουν (ενώ,κατά τη γνώμη των ίδιων κυρίων,οι λαοί είναι ώριμοι για να ψηφίζουν ψευδοαντιπροσώπους οι οποίοι προσκυνάνε τους ισχυρούς ή στην καλύτερη περίπτωση φοβούνται να τους θίξουν).
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση,ήρθε η ώρα να απαντήσουμε.
Τώρα είναι η ώρα.
Συντεταγμένα,οργανωμένα,άφοβα,

θα παλέψουμε για τη ζωή μας,θα τη διεκδικήσουμε από κείνους που μας τη στερούν,και θα την πάρουμε.
Με ατσάλινη αλληλεγγύη,με μάχη παντού,θα σπάσουμε τον φόβο.
Έτσι θα κινήσουμε και την επίσημη Αριστερά να σπάσει τους δικούς της φόβους,τα δικά της δεσμά ή τους δικούς της δισταγμούς.
Απέναντι στο δόγμα του σοκ των μονοπωλίων και των τοκογλύφων,θα φέρουμε το δικό μας αγωνιστικό,δημιουργικό σοκ.
Ο καθένας μας παίρνει τη θέση του στη σωστή όχθη.
Εκεί που ανήκει ο ίδιος,η οικογένειά του,οι κόποι του,η ζωή του,τα βάσανά του,οι ελπίδες του.

Απέναντι σε αυτούς που μας απειλούν με καταστροφή.
Σε αυτή την όχθη,τη δική μας όχθη,κινούνται όλα τα μέτωπα,οι κινήσεις,οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να σπάσουν τα δεσμά της ευρωαπολυταρχίας.
Κατανοώντας ότι ο πρώτος κρίκος της εξουσίας της ευρωαπολυταρχίας,ο κρίκος του δήθεν χρέους και της (ακριβώς με τη χρήση του εργαλείου του δήθεν χρέους) κατοχής της χώρας και του λαού,μπορεί να σπάσει τώρα,μπορεί να σπάσει από εμάςαρκεί να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο σκοπό αυτό,μπορεί να σπάσει στην Ελλάδα δίνοντας το έναυσμα σε πολλούς λαούς της Ευρώπης να πράξουν το ίδιο.
Έτσι θα συναντηθούμε και με άλλους λαούς,έτσι θα συντονίσουμε τη δράση μας και θα στήσουμε σε γερά πόδια ένα ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της ευρωαπολυταρχίας.
Χωρίς να περιμένουμε μια δήθεν ”πανευρωπαϊκή” λύση στο ζήτημα,δίχως να αγωνιούμε για το ποιά θα είναι η συγκεκριμένη μορφή της συνέχισης της κατοχής μας που θα αποφασίσουν οι ελίτ.
Εμείς οι ίδιοι,θα ξεμπερδέψουμε την κατάσταση στο δικό μας εθνικό έδαφος,κι έτσι θα δώσουμε το έναυσμα και σε άλλους λαούς να κάνουν το ίδιο.
Εμείς θα ξεκινήσουμε,εμείς θα κόψουμε το γόρδιο δεσμό,εμείς θα ξετυλίξουμε το κουβάρι της απολυταρχίας.
Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο και όλοι,όχι μόνο οι κυρίαρχοι,αλλά και οι λαοί των άλλων χωρών,κοιτάνε προς τα εμάς.
Εμείς,παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ισλανδία και εμπνεόμενοι από τις καλύτερες παραδόσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας και όχι από τις χειρότερες όπως θέλουν οι κυρίαρχοι,θα δώσουμε το θετικό παράδειγμα και προηγούμενο για τους άλλους λαούς,εμείς θα επιφέρουμε με τον αγώνα μας το κρίσιμο πλήγμα στους τοκογλύφους.
Αξίζει να παλεύεις για τη ζωή σου.
Έχει νόημα.
Και θα έχει σύντομα ορατό αποτέλεσμα.
Τώρα είναι η ώρα.
Για όλους μας.

εστάλη από αναγνώστη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!

  1. Ὁ/ἡ Kynorodi γράφει:

    Ωραία! Άλλωστε οι εκλογές είναι μία παρωδία. Αν καταλαβαίνω σωστά δύο είναι τα βήματα, πρώτα να διατυπωθεί σαφώς το ερώτημα του δημοψηφίσματος για να μην αφήνει περιθώρια διαφορετικών αναγνώσεων, και μετά να συγκεντρωθούν οι υπογραφές που θ’ αναγκάσουν στο δημοψήφισμα, σωστά;

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.