Ο διχασμός και ο εμφύλιος πόλεμος είναι προ των πυλών!


Γράφει ο Δευκαλίων

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;

(Σ.Σ. Το περιστατικό και τα ονόματα που

Αναφέρω παρακάτω είναι 100% αληθινά)

Συνάντησα σήμερα μετά από αρκετό καιρό τον φίλο μου τον Αντώνη Β. Με τον Αντώνη Β. γνωριστήκαμε την 10ετία του ‘80. Εγώ μεγαλό-στέλεχος τότε σε ένα “εθνικό πρωταθλητή” και ο Αντώνης Β. διευθυντής στο πολιτικό γραφείο ενός (πέραν κάθε αμφισβήτησης) στελέχους του αντιδικτατορικού αγώνα και πρωτοκλασάτου υπουργού της πρώτης περιόδου του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Β. κατάγονταν από την Κρήτη. Ήταν παντρεμένος με την Όλγα και είχε δυο μικρά παιδιά, τoν Κώστα και τον Γιάννη. Αφορμή να γίνουμε πολύ καλοί φίλοι ήταν ένα ρουσφέτι που μου ζήτησε.

Με πήρε ένα πρωί τηλέφωνο και με παρεκάλεσε να μεσολαβήσω ώστε η ομάδα του χωριού από το οποίο κατάγονταν, να προμηθευτεί μία μεταχειρισμένη ποδοσφαιρική εμφάνιση και άλλο πλεονάζον αθλητικό υλικό από την ποδοσφαιρική ομάδα που σπονσοράριζε ο “εθνικός πρωταθλητής” στον οποίο εργαζόμουν.

Με αφορμή αυτό το ρουσφέτι γνωρίστηκα με τον πρόεδρο της μικρής επαρχιακής ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν ένας πρωτοπόρος Ιερωμένος και αδελφός του φίλου μου του Αντώνη Β. Όντως το μεταχειρισμένο αθλητικό υλικό στάλθηκε στην Κρήτη και με αυτό το αθλητικό υλικό στάθηκε στα πόδια της η μικρή επαρχιακή ποδοσφαιρική ομάδα.

Έτσι γίναμε φίλοι. Ο Αντώνης Β. ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού από μία κρατική τότε τράπεζα. Η γυναίκα του η Όλγα εργάζονταν ως προσωπικό εδάφους σε μία ξένη αεροπορική εταιρεία. Έμεναν σε διώροφο στο Παλαιό Φάληρο. Κάναμε στενή παρέα.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο υπουργός έπαψε να ασχολείται με την πολιτική γιατί και τα χρόνια πέρασαν αλλά και γιατί ήταν πολύ “πατριώτης” για τον Σημιτικό “εκσυγχρονισμό”. Η γυναίκα του φίλου μου του Αντώνη Β., την 10ετία του ‘90 έμεινε άνεργη γιατί η…

ξένη αεροπορική εταιρεία έκλεισε τα γραφεία της στην Ελλάδα. Είχε από ότι θυμάμαι και κάτι, περαστικά ευτυχώς, προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά του σπούδασαν και τράβηξαν τον δρόμο τους και ο φίλος μου ο Αντώνης Β., όταν βγήκε στην σύνταξη αποτραβήχτηκε σιγά-σιγά μαζί με την γυναίκα του στο χωριό του στην Κρήτη. Έτσι χαθήκαμε. Βρισκόμαστε τώρα που και που όταν ανέβαινε στην Αθήνα για κάποια δουλειά η για να δει τα παιδιά του.

Μία τέτοια συνάντηση ήταν και η σημερινή. Τον είδα πολύ στενοχωρημένο. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και μου εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημα του. Το ένα από τα δύο παιδιά του είχε μείνει από εχθές άνεργο αφού προηγουμένως εργάζονταν για καιρό χωρίς όμως να αμείβεται. Συγκεκριμένα εργάζονταν σε ένα τουριστικό γραφείο από το οποίο όμως δεν πληρώνονταν από τον προηγούμενο Νοέμβριο, λόγω οικονομικών δυσκολιών του επιχειρηματία. Τα οικονομικά προβλήματα μεγάλωσαν οι υπάλληλοι συνέχισαν να μένουν απλήρωτοι και εχθές το τουριστικό γραφείο έκλεισε και όλοι έμειναν και τυπικά χωρίς δουλειά.

Ο φίλος μου ο Αντώνης Β. έσπευσε όπως και ο κάθε πατέρας να συμπαρασταθεί στο παιδί του και έτσι βρέθηκε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε. Ήταν έξαλλος. Αυτός ο μετριοπαθής δημοκράτης που έζησε μία ολόκληρη ζωή δίπλα στην εξουσία, που γνώριζε τα παρασκήνια της πολιτικής, αλλά είχε παραμείνει έντιμος (το αποδεικνύει πέραν της προσωπικής μου μαρτυρίας και ο λιτός τρόπος ζωής του αλλά και το επαγγελματικό πρόβλημα του παιδιού του) ήταν εκτός εαυτού.

Έβριζε και απειλούσε, ως γνήσιος κρητικός, θεούς και δαίμονες: «Θα ψηφίσω χούντα, θα ψηφίσω κατά-κόκκινα», φώναζε μέσα στην αγανάκτηση του. Ήταν η προσωποποίηση του δράματος που ζει και βιώνει η κάθε Ελληνική Οικογένεια. Και εκεί ξαφνικά συνειδητοποίησα τον εφιάλτη που έρχεται…

Όλα τα οικονομικά στατιστικά μεγέθη που σας αναφέρω κατά καιρούς δείχνουν ότι το πρόβλημα κάθε ημέρα που περνάει γίνεται θανάσιμος βρόγχος στον λαιμό του έθνους.

Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και ο τρόπος που το χειρίζεται το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας, οδηγεί τον λαό σε αδιέξοδο.
Ο διχασμός και ο εμφύλιος πόλεμος είναι προ των πυλών!

Στοχασμός Πολιτική

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Ο διχασμός και ο εμφύλιος πόλεμος είναι προ των πυλών!

  1. Ὁ/ἡ ΖΩΗ ΚΑΤΣΙΑΝΗ γράφει:

    Εχω μια απορία ποιος θα πολεμήσει ποιον .ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Το μαζί τα φάγαμε με ΌΛΗ την πλειοψηφία του λαού?

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

      Συμφωνώ απολύτως! Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει “Εθνικός Στρατός” από τη μια μεριά και Δημοκρατικός Στρατός από την άλλη. Θα υπάρχει ο λαός του 95% και οι βολεμένοι και δωσίλογοι του 5%. Αν το 5% θέλει, ας αρχίσει τον πόλεμο.

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ NIKOLAS GKINIS γράφει:

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
    ΝΑΙ
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ;
    ΝΑΙ
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ;
    ΝΑΙ, ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ …ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΞΗΡΑ;
    ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ;
    ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ;
    ΝΑΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;
    ΝΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;
    ΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ …ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ………..
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;
    ΝΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ / ΜΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ;
    ΝΑΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 1-2 ΜΗΝΕΣ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;
    ΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΟ. ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ;
    ΟΧΙ
    ……….
    ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ;
    ΟΧΙ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ;
    ΟΧΙ, ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ;
    ΝΑΙ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ….ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ
    ΦΙΛΙΑ
    ΝΙΚΟΛΑΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.