Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!


Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Το φωτομοντάζ είναι από το “Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

12 ἀπαντήσεις στὸ Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

  1. Ὁ/ἡ Omadeon γράφει:

    Μακάρι…. (χεχε)….

    Γιατι υπάρχει και το γνωστό Βατερλώ της (δεξιάς/ακροδεξιάς) κυβέρνησης της Ουγγαρίας, που άρχισε να… γλύφει εκεί που έφτυνε (το ΔΝΤ), κάποια στιγμή.

    Ας ευχηθούμε να το εννοούν και να το τηρήσουν μέχρι τέλους, κι ότι δεν είναι πολιτικό ψέμα.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Στέλιος Τσακός γράφει:

    αν δεν “βάλουν μυαλό” θα τους βομβαρδίσουν!!! είναι κλασική η συνταγή

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ Panagiotes Baziotopoulos γράφει:

    To δωσιλόγων επιστρέφεται στην άσχετη με τα χρηματοοικονομικά δημοσιογράφο που συνέταξε το παραπάνω κείμενο…

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ Derekenaris Grigoris γράφει:

    Διαβάζοντας το κείμενο αντιλαμβάνεσαι εύκολα, ότι δεν δίνει λεπτομέρειες – δηλαδή δεν μιλάει για αυτήν καθαυτή την είδηση. Απλά εξυπηρετεί την ανάγκη της συντάκτριας να προπαγανδίσει τις αριστερές πεποιθήσεις της.
    Στο τέλος του άρθρου περιχαρής ο κάθε Συριζέος θα αναφωνεί: «Επιτέλους αντίδραση απέναντι στην ΕΚΤ & το ΔΝΤ» ή «Ορίστε κρατικοποιούνται τράπεζες στην ενωμένη Ευρώπη – γιατί όχι και στην Ελλάδα – Σας τα λέγαμε εμείς».

    Έψαξα την είδηση. Βρήκα άπειρες κόπιες του παραπάνω προπαγανδιστικού κειμένου και με δυσκολία ένα-δυο σοβαρά άρθρα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.
    Με λίγα λόγια η αλήθεια πίσω από την είδηση: Οι μεγάλοι επιχειρηματίες της Σερβίας (που έκαναν μεγάλες επενδύσεις προ κρίσης), τα «έκαναν πλακάκια» με την κυβέρνηση γιατί δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους μέσα στην ύφεση. Χρειάζονται μια τράπεζα που να μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος (να τους επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής και γιατί όχι να τους χαρίσει μέρος ή όλο το χρέος). Και τι καλύτερο για αυτή τη δουλειά από μια τράπεζα που να ελέγχετε από πολιτικούς – οι οποίοι μπορούν να ελεγχθούν ευκολότερα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή είναι η νομοθεσία που «εργάζεται προς όφελος της χώρας και των πολιτών» της Σερβίας.

    Μοῦ ἀρέσει

  5. Ὁ/ἡ Marouli Gabriel Eleni γράφει:

    Πιστεύω πως όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση στη Σερβία γιατί σε όλο τον κόσνο οι νόμοι των τραπεζών είναι να λειτουργούν υπέρ της Εθνικής οικονομίας και του Λαού. Έτσι λοιπόν όπως θέλει να πιστεύει ότι θα δανειζόμαστε από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. αλλά δεν θα τα επιστρέφουμε είναι βαθιά νυχτωμένος ή κουτός….

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ntia γράφει:

      se poia trapeza i ypourgeio eipame oti
      douleueis??????

      Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      @Marouli….
      για ρίξε μια ματιά εδώ να καταλάβεις ποιος είναι νυχτωμένος ή κουτός.

      ΠΠ : ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ η ΔΑΝΕΙΑΚΗ με EFSF !! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

      δεν υπάρχει υπογραφή ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ σε δανειακή ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ!!!!!!!!!!!

      Με λίγα λόγια μέχρι τώρα….ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!!!!!!!!!!!!!! Και τα περί “όσοι δανείστηκαν από ΕΕ και ΔΝΤ θα τα επιστρέψουν” είναι παραμύθια για ανόητα παιδάκια αν δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται ή αν δεν έχουν διαβάσει τι έχει γίνει σε άλλες χώρες ιστορικά όπως ο Ισημερινός αλλά και η ίδια η Ελλάδα την δεκαετία του ’30.

      Αλλά που θα πάει…..μόλις γίνει επίσημα και η χρεοκοπία το αμέσως χρονικό διάστημα θα ξυπνήσει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ και ο πιο ηλίθιος από όλους…..

      Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ Georgios Gerontas γράφει:

    Η παραπληροφόρηση της παραπληροφόρησης:
    Οι σοσιαλιστές της Σερβίας ….

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Georgios Gerontas γράφει:

    31 Μάιος 2012 – Ο εθνικιστής Τόμισλαβ Νίκολιτς ορκίζεται την Πέμπτη στην προεδρία της Σερβίας κατά τη διάρκεια τελετής στο Κοινοβούλιο παρουσία αρχηγών …

    http://www.astra.com.cy/index.php/el/kosmos/10937-2012-05-31-11-31-08

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ zame γράφει:

    Την στιγμή που το χρήμα έγινε ιδιωτικό μαλιστα εμπόρευμα
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -εξαιρετική ανάγκη- η προστασία στις κοινωνίες των ανθρώπων
    απο τις διάφορες ‘επιτήδειες τεχνικές’ κατανάλωσης του ..
    ΗΘΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ λόγοι γιατί να μην φέρουν εκατέρωθεν
    ‘υψηλό βαθμό προστασίας’ σχετικα με
    ..Επιμερισμό κινδύνου πιστοληπτικής ικανότητας..
    την..ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της συνεπους εξυπηρετησης δανειου..
    την.. ΠΡΟΘΕΣΗ με τον ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ?
    τον ..ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ με την ΤΕΚΛΜΗΡΙΩΣΗ ?
    Γιατί ΑΝ..όποιος σε δανείζει με βάση την περιουσία σου
    και οχι τα οικονομικα σου
    αυτός ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ δείχνει ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΔΟΛΟ..

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.