Ο Δήμος Συκεών υπέρ των λαθρομεταναστών


«Επιμένουμε να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ειδικά όταν αφορούν ευαίσθητους τομείς όπως η κοινωνικοποίηση των μεταναστών συμπολιτών μας», δήλωσε ο «πράσινος» δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Προτεραιότητά του, είναι… οι μετανάστες!

Ίσως ο άνθρωπος να βλέπει στις 7 Νοεμβρίου… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος αυτός υπέβαλε δύο προτάσεις για τη στήριξη των μεταναστών ανταποκρινόμενος με ταχύτητα αστραπής σε σχετική προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Φυσικά, το αντικείμενο της δράσης αυτής είναι «η διευκόλυνση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, καθώς και η εξασφάλιση χώρων αλληλεπίδρασης μεταξύ μεταναστών και πολιτών της κοινωνίας υποδοχής μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών».

Σημειωτέον είναι το ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υπηκόων Τρίτων Χωρών χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό κατά 75%, ενώ το υπόλοιπο το «λουζόμαστε» οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Και αυτά σε εποχές που κόβουν την επιδότηση των στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ (ετήσια δαπάνη 35.000.000 ευρώ) για την πρώτη κατοικία! Όταν λοιπόν σας λέμε ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέχουν οι μετανάστες, έχουμε δίκιο!

«Προτάσεις» και «δράσεις» υπέρ μεταναστών

Τι προτείνει όμως ο «πράσινος» δήμαρχος Συκεών (για να δούμε τι θα «χρηματοδοτήσουμε); Η πρώτη πρόταση, τιτλοφορείται «Η τέχνη δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών» και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεάτρου, με συμμετοχή συνολικά 60 μεταναστών, διοργάνωση θεατρικής παράστασης και έκθεσης των παραγόμενων από τα εργαστήρια προϊόντων, δημιουργία λευκώματος και όλα αυτά με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση τιτλοφορείται «Πολιτιστική Εκδήλωση για την Ημέρα του Μετανάστη» και αφορά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, με τουλάχιστον 600 συμμετέχοντες και προϋπολογισμό ανέρχεται περίπου 80.000 ευρώ.

Σημειώνουμε εδώ, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε, ότι ο δήμος Συκεών είναι ο πρώτος στη χώρα που δημιούργησε Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών (το 2007), ενώ στο οικείο δημαρχείο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Γραφείο Αλλοδαπών.

Επίσης, από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργεί στο δήμο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για τους μετανάστες. Όλα για τους τελευταίους. Φαίνεται ότι οι κατά τα άλλα φορολογούμενοι Έλληνες κάτοικοι του δήμου Συκεών, δεν χρειάζονται τίποτα από τη δημοτική τους αρχή.

elkosmos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.