Ηλίας Πολατίδης–Ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις προκλήσεις περί «Μεγάλης Αλβανίας»


Τις προκλητικές ανακοινώσεις του αυτοαποκαλούμενου «Αλβανικού Εθνικού Στρατού» περί δημιουργίας «Μεγάλης Αλβανίας» κατήγγειλε ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, με σχετική ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο ερωτών βουλευτής ενημερώνει ότι…
«σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό ‘‘News 24’’ και τον επίσης ειδησεογραφικό ιστότοπο ‘‘Balkanweb’’, ο αυτοαποκαλούμενος ‘‘Αλβανικός Εθνικός Στρατός’’ (UKSH) διοχέτευσε μία ανθελληνική και προκλητικότατη ανακοίνωση στο Διαδίκτυο και σε ΜΜΕ της Αλβανίας, του Κοσόβου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο UKSH ξεκίνησε τις προετοιμασίες για στρατιωτικές(!) επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της ‘‘Μεγάλης Αλβανίας’’! Τονίζει δε μεταξύ άλλων ότι ‘‘ήλθε ο καιρός για απαλλαγή των Αλβανών από τους Σέρβους, τους ‘‘σλαβομακεδόνες’’ και τους Έλληνες…… κατακτητές οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι’ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος!». Για το «διά ταύτα» ο κ. Πολατίδης ρωτά να πληροφορηθεί από την κυβέρνηση αν είναι «εις γνώσιν της ελληνικής κυβερνήσεως οι προαναφερθείσες ενέργειες του λεγομένου ‘‘Αλβανικού Εθνικού Στρατού’’», καθώς και αν «προτίθεται να αντιδράσει ζητώντας εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία με την ανεκτική της στάση, αλλά και με μία σειρά άλλων γνωστών ενεργειών εις βάρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, στο λεγόμενο ‘‘τσάμικο’’ κ.λπ., πυροδοτεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ευρωπαϊκή της πορεία», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Λ.Σ.Μπλαβέρης
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.