Επόμενοι στόχοι του ΔΝΤ η Ιρλανδία και η Πορτογαλία


Σε νέα υψηλά οδηγείται το κόστος δανεισμού για την Ιρλανδία, μετά από την προειδοποίηση της Standard & Poor’s ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας ξανά, λόγω της Anglo Irish Bank.
Αντίστοιχη τροχιά ακολουθούν οι αποδόσεις και για τα πορτογαλικά ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών ότι το κόστος διάσωσης τ6ων τραπεζών αυξάνεται.
Το spread για τα ιρλανδικά 10ετή ομόλογα διευρύνθηκε 22 μονάδες βάσης στις 452 μονάδες, ενώ το πορτογαλικό διαμορφώνεται στις 439 μονάδες βάσης, μετά από την αύξηση των 24 μονάδων βάσης.
Εξάλλου, τα CDS των ιρλανδικών ομολόγων αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ, έχοντας υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με πριν από δύο μήνες, καθώς η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι η διάσωση της Anglo Irish Bank ίσως υπερβεί τις αρχικές προβλέψεις για 35 δισ. ευρώ.
Τα ιρλανδικά CDS εκτινάχθηκαν 30,5 μονάδες βάσης στις 519 μονάδες, ενώ στις 28 Ιουλίου διαμορφωνόταν στις 205 μονάδες βάσης. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για την Πορτογαλία διευρύνθηκαν 21,5 μονάδες στις 455 μονάδες βάσης (κοντά στο ιστορικό υψηλό της 6ης Μαΐου των 461 μονάδων), ενώ της Ελλάδας σημείωσαν άνοδο 20 μ.β. στις 836.
Έτσι, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρο πως το “πείραμα Ελλάδα” έχει αποδώσει καρπούς και έχει ανοίξει την όρεξη των ανθρώπων του ΔΝΤ και των χρηματιστών της Wall Street, οι οποίοι θέλουν να επαναλάβουν το περυσινό “χριστουγεννιάτικο δώρο” τους και μάλιστα… αυξημένο. Ίσως, εάν οι πολίτες της Ελλάδας καταλάβαιναν πως συμμετέχουν με την πνευματική τους εξαθλίωση στην παγκοσμιοποίηση της οικονομικής τρομοκρατίας, θα μπορούσαν να σταματήσουν αυτή την επίθεση κατά των λαών με τη δική τους αντίδραση. Όμως, επειδή οι πολιτικές ηγεσίες μίας χώρας εκφράζουν τους ίδιους τους πολίτες, αρκεί να δούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, για να καταλάβουμε και το δικό μας -το προσωπικό μας- πνευματικό και πολιτικό επίπεδο… Διαφωνεί μήπως κανείς;
Κι έτσι, για να ξέρουμε και πως μας βλέπουν οι “φίλοι” και οι “εχθροί” μας:

Από το βιβλίο του Μ. Mazower “Η Αυτοκρατορία του Χίτλερ” με αντικείμενο τη ναζιστική κατοχή:
“Αξίζει στ’ αλήθεια να κρατιούνται ζωντανοί με τρόφιμα των δυνάμεων του άξονα οι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων, που αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αποτελούνται από μεταπράτες, μαυραγορίτες, κλεπταποδόχους, κλέφτες και κοπανατζήδες;” ρωτούσε μια γερμανόφωνη εφημερίδα. “Να δούμε ως πότε θα μπορούν οι σκληρά αγωνιζόμενες δυνάμεις του άξονα να συνεχίσουν να θρέφουν ένα πληθυσμό εκατομμυρίων αργόσχολων!”

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.