Πότε αρχίζει η σημερινή Ελλάδα; Το 1981, ή το 2001;


Η διερεύνηση των ευθυνών για τα στατιστικά στοιχεία που παρέσχε η Ελλάδα στην Ε.Ε. θα φτάσει μέχρι το 2001 και τις συναλλαγές με τη Goldman Sachs, γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολιτικούς συντάκτες.

Διευκρίνισε επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα συσταθεί έως το τέλος του έτους και θα αξιολογήσει και το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στη δημιουργία του ελληνικού προβλήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να εξετάσει αν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον των διεθνών οίκων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο η έρευνα της Εξεταστικής να φτάσει μέχρι το 1981, λέγοντας ότι “δεν γράφουμε βιβλία ιστορίας”.

Απάντηση Σαμαρά: Απο το 1981…

Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να λέει ότι θα μας κάνει Εξεταστικές για την Οικονομία. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Να κάνει όσες Εξεταστικές θέλει. Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διοικήσει χωρίς Εξεταστικές. Χρειάζεται έναν μόνιμο αποπροσανατολισμό του Ελληνικού Λαού. Αλλά Εξεταστικές, αν γίνουν, θα γίνουν όπως εννοεί την Εξεταστική ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός. Αν ενδιαφέρει τον κ. Παπανδρέου να μάθει την αλήθεια, να ξεκινήσουμε από το 1981 και να φθάσουμε μέχρι σήμερα. Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα, μόνο στην περίοδο που θέλει εκείνος. Θα πάμε και πριν, θα πάμε και μετά. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009.

Υπάρχει Ελλάδα και πριν το 2004, υπάρχει και Ελλάδα μετά το 2009. Μετά δε το 2009 θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να ανιχνεύσουμε, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, τα πραγματικά αίτια, εξαιτίας των οποίων φθάσαμε σήμερα σ’ αυτή τη διαδικασία του Μνημονίου. Δε θα ήθελα, όμως, να μιλήσω άλλο γι’ αυτή την υπόθεση. Η πραγματικότητα είναι εφιαλτική και το βλέπουμε κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.