Ζητούν και πάλι τον μπαμπακόσπορο


Της Αντριάνας Βασιλά

Οι Έλληνες λέει χρωστάμε πολλά ως κοινωνία –λες και τα τρώγαμε όλοι μαζί… Μας καταδίκασαν στην υπανάπτυξη, γονάτισαν τους πιο αδύναμους πολίτες στους φόρους άρπαξαν ακόμα και συντάξεις προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές μας… Οι εργαζόμενοι  αντιμετωπίζονται ήδη ως σύγχρονοι δουλοπάροικοι με καθήκον να  δουλεύουν χωρίς ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Είδαμε το μνημόνιο… λουκέτων στην εμπορική Αθήνα η οποία πλέον μοιάζει με «πόλη-φάντασμα».  Τα ίδια συμβαίνουν  και στην Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας.

Περισσότερες από 120 είναι οι αιτήσεις επιχειρήσεων στην συμπρωτεύουσα που έγιναν δεκτές για υπαγωγή στο «άρθρο 99» του νέου πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να συνδιαλεγούν με τους πιστωτές τους για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

«Γονατίζουν» οι έμποροι… Ενδεικτικό το μεγέθους του προβλήματος και των χρεών, που συσσωρεύουν οι επιχειρηματίες, είναι το γεγονός ότι, για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο «άρθρο 99» θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Παρά ταύτα ήρθε η ώρα να απαιτήσουν και πάλι τον «μπαμπακόσπορο» χωρίς ντροπή όπως οι ήρωες των Χαλασοχώρηδων του Παπαδιαμάντη για να πουλήσουν την ψήφο τους!!!

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.