Αντισυνταγματικό βγάζει το Μνημόνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας


Για την άρση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας οπότε μπορούν οι δανειστές μας να κατασχέσουν ακόμη και την Ακρόπολη!

Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές οργανώσεων και φορέων που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, καθώς και άλλοι όροι του Μνημονίου.

Όμως, σύμφωνα με προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η άποψη που διαμορφώνεται είναι η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος.

Αντίθετα, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες, η τάση που υπάρχει είναι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο όρος που προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα επικαλεστεί την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών, που σημαίνει ότι θα μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία όπως κτίρια, πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, μέχρι και αρχαιολογικούς χώρους, ακόμη και την Ακρόπολη! Η απόφαση θα είναι τέτοια που δεν θα αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να συμφωνήσει με την “τρόικα” στην απάλειψη του συγκεκριμένου όρου από το κείμενο του Μνημονίου.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο είχαν εξασφαλίσει πως ό,τι κι αν συμβεί θα πάρουν πίσω τα χρήματα που θα μας δανείσουν στην διάρκεια της τριετίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 31-10-2010

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Αντισυνταγματικό βγάζει το Μνημόνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Αντισυνταγματικό βγάζει το Μνημόνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας « News-gr

  2. Ὁ/ἡ Mihalis Kontaratos γράφει:

    Μακάρι τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα , αλλα δυστιχός τα πραγματα αυτά βγαίνουν εκτός του ελληνικού συντάγματος , το συμβούλιο τις επικρατείας δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ευικτό να επέμβει στα νέα νομοσχέδια.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.