Η ώρα της ψήφου και τα κριτήρια που κυριαρχούν


του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα

Φτάσαμε στην τελική ευθεία. Σε λίγες ώρες ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τον καλύτερο ως δήμαρχο. Για να διαλέξουμε από τους έξι (6) υποψήφιους δημάρχους που κατέρχονται στο νέο Δήμο Θερμαϊκού τον ικανότερο, τον τιμιότερο, τον πιο αποτελεσματικό και τον πιο ειλικρινή. Τον υποψήφιο δήμαρχο που στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έδωσε τις πιο πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Μαυρίζοντας ταυτόχρονα αυτούς που με τα καμώματά τους ταλαιπώρησαν όλα αυτά τα χρόνια τον τόπο μας. Τιμωρώντας τους ψεύτες και τους ανίκανους. Φράζοντας το δρόμο στους επικίνδυνους  και τους αναποτελεσματικούς.

Ταυτόχρονα όμως, με την επιλογή του συνδυασμού της προτίμησής μας, επιλέγουμε να βάλουμε σταυρό στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που διακρίνονται για τις ικανότητες, τις γνώσεις, τις δυνατότητες που έχουν να βοηθήσουν τον δήμαρχο που θα εκλεγεί, ώστε να επιτελέσει ένα ουσιαστικό έργο. Υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που λειτουργούν ενωτικά και όχι διχαστικά. Υποψηφίους που η δράση τους διακρίνεται για την πίστη τους στο «εμείς» και όχι στο «εγώ».  Υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που έδωσαν εξετάσεις ότι νοιάζονται πρωτίστως για την προκοπή του νέου Δήμου Θερμαϊκού και όχι για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Αυτή την ώρα, πρέπει να πούμε στους γείτονες, τους φίλους και τους συγγενείς μας ότι πρέπει να προσέλθουν όλοι στις κάλπες, καθώς δεν δικαιολογείται καμία αποχή. Το δικαίωμα της ψήφου, είναι ένα ιερό δημοκρατικό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με μεγάλες θυσίες από τους πατεράδες και τους παππούδες μας και δεν έχουμε δικαίωμα να το απεμπολήσουμε. Ας πάμε στην κάλπη και ας ρίξει ο καθένας ότι επιθυμεί. Και όπως είναι γνωστό, η ψηφοφορία θα είναι διπλή, καθώς θα ψηφίσουμε ταυτόχρονα για δήμαρχο και περιφερειάρχη.

Πιστεύουμε ότι οι συνδημότες μας ψηφοφόροι θα αγνοήσουν όλα τα ψευτοδιλήμματα που καλλιεργούνται τις τελευταίες ώρες, θα αγνοήσουν πιέσεις και συναισθηματισμούς και θα προσέλθουν την Κυριακή για να ρίξουν τα ψηφοδέλτιά τους σε δύο  κάλπες: Στη μία, αυτή των Περιφερειακών εκλογών, θα ψηφίσουν για να στείλουν «όπου δει» το πολιτικό μήνυμα διαμαρτυρίας για την κατάντια της χώρας και την αφαίμαξη του λαού μας . Και στην άλλη κάλπη, των δημοτικών εκλογών, θα ψηφίσουν έντιμα, αξιοπρεπή και ικανά στελέχη, που θα μπορέσουν μέσα στις Συμπληγάδες της κρίσης, να διαχειριστούν με σωφροσύνη και εντιμότητα τις τύχες του τόπου τους.

Σπύρος Κουζινόπουλος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.