Ο βασιλιάς είναι γυμνός – αλλά κάποιος θα πρέπει να του το πει


Σε μια χώρα που φημίζεται διεθνώς ως το βασίλειο της ατιμωρησίας, της ανομίας, των σκανδάλων, και της διαφθοράς.

Σε μια χώρα όπου οι θάνατοι από τροχαία κάθε εβδομάδα είναι περισσότεροι από τους αντίστοιχους σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

Σε μια χώρα που αυτήν την εποχή ζει μια από τις χειρότερες κρίσεις της, όντας υποταγμένη στο ΔΝΤ, και στους ξένους κερδοσκόπους επενδυτές.

Σε μια χώρα όπου τα χαστούκια στους απλούς πολίτες διαδέχονται το ένα το άλλο, και όπου το φως στο τούνελ ούτε σαν μακρινό όραμα δεν υπάρχει…

Σε αυτή την χώρα, λοιπόν,  οι κυβερνώντες είναι αλλού. Δεν έχουν καμία πλέον σχέση με τη καθημερινότητα των «υπηκόων» τους. Αντί να ασχοληθούν με τις ουρές στα συσίτια,

τα σκουπίδια στους δρόμους, την αθλιότητα των νοσοκομείων, την καλπάζουσα εγκληματικότητα, την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις δημόσιες υπηρεσίες, την φοροδιαφυγή των πλουσίων, την ανεργία των νέων, την παραπαιδεία, τα κλειστά φαρμακεία, και χίλια άλλα παρόμοια καθημερινά βάσανα, τα βάζουν με τους …. καπνιστές.

Ρε παλικάρια της κυβέρνησης, τα είπαμε από εδώ χιλιάδες φορές. Είναι δυνατόν σε μια περίοδο απόλυτης οικονομικής δυσπραγίας, εσείς να κόβετε δουλειά από τα καταστήματα εστίασης, τα μπαρ, τα καφέ κλπ; Από αυτά δηλαδή που είναι τα μόνα που έμειναν ακόμη ανοιχτά, και από τα οποία ζουν οικογένειες, και από τα οποία περιμένετε να εισπράξετε φόρους; Είναι δυνατόν;

Επειδή δηλαδή, λόγων των εμμονών του, ο πρωθυπουργός τη χώρας αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα Coolsville, εμείς θα το ανεχτούμε; Δεν βρίσκεται κανείς να του φωνάξει: «Ψιτ, μεγάλε, τι κάνεις;» Δεν βρίσκεται κάποιος να αλαλάξει: «Ρε παιδιά, ο βασιλιάς είναι γυμνός»;

Δεν βλέπει κανείς ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν είναι και εύκολο να εφαρμοστεί; Κανείς δεν αντιλαμβάνονται, εκεί στα υψηλά πατώματα της κυβέρνησης, ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος αντενδείκνυται στην ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης και της εισροής εσόδων στα δημόσια ταμεία; Εκτός κι αν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από τα πρόστιμα. Καλάααα….

Μέχρι και Παναγιώτης Ψωμιάδης, περιφερειάρχης πλέον, το έπιασε το ζήτημα σε σωστή βάση, και έβγαλε ανακοίνωση με την οποία προτείνει το αυτονόητο. Το διαχωρισμό δηλαδή των εν λόγω  μαγαζιών σε καπνιζόντων και μη. Έτσι απλά. Σιγά δηλαδή το αυγό του Κολόμβου, που χρειάζεται οικονομετρικές αναλύσεις για να λυθεί. Και μη μου πει κανείς ότι η  κυβέρνηση πάνω από όλα ενδιαφέρεται για την υγεία μας. Αν ήταν έτσι, θα είχε λύσει δεκάδες άλλα πολύ πιο άμεσα προβλήματα, και δεν θα είχε σχίσει και  το καλσόν….

Strange Attractor

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.