Το ερώτημα παραμένει: Γιατί να πληρώνουμε διόδια;


Είναι γνωστό ότι οι ελληνικοί δρόμοι κατασκευάστηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού και σε κάποιες περιπτώσεις, οι εταιρίες που κατασκεύασαν η κατασκευάζουν κάποια τμήματα των δρόμων, συμμετέχουν με ευτελή ποσοστά, μικρότερα του 10% και αυτά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή και πάλι στην ουσία το κόστος εξ ολοκλήρου το πληρώνει ο ελληνικός λαός, ενώ οι εν λόγω εταιρίες θα εισπράττουν για τριάντα και πλέον χρόνια τα …διόδια! Το επιχείρημα ότι ανατέθηκε στις εταιρίες να συντηρούν τους δρόμους, άρα εμείς λογικό είναι να πληρώνουμε διόδια, είναι τουλάχιστον βλακώδες.

Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Δημήτρη Τσιμούρα «Επιτακτική ανάγκη η κατάργηση όλων των διοδίων!»

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, από τις 11:00 έως τις 13:00, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα στήσουν το κιόσκι τους στο “δέλτα” του κυκλικού κόμβου της οδού Θεσσαλονίκης (περιοχή ΚΤΕΛ, κοντά στη Λαϊκή αγορά) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε» και τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις κατά των διοδίων (06.02.2011 Πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων της χώρας). Θα μοιραστούν τα γνωστά καρτελάκια με το σήμα «Δεν πληρώνουμε» για τα αυτοκίνητα, όπως και οδηγίες σχετικά με την διαδικασία άρνησης καταβολής του αντιτίμου των διοδίων. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών και ενδιαφερομένων για τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Όλες οι δράσεις της ομάδας δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη της να συναντηθούν, έστω για λίγη ώρα, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να πουν τέλος πάντων «ένα γεια», και να πιουν μαζί έναν καφέ στο πόδι.

Θα σας περιμένουμε. Ο καφές είναι κερασμένος!

lefteria

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Το ερώτημα παραμένει: Γιατί να πληρώνουμε διόδια;

  1. Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

    Και το δικο μου ερωτημα εξακολουθει να παραμενει αναπαντητο. Που πηγαινουν τα χρηματα απο τα τελη κυκλοφοριας;

    ΑΝΔΡΕΑΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.