“Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!


Αναβρασμός παντού! Οι γιατροί σε καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας και απεργίες, όπως και οι φαρμακοποιοί, οι αγρότες σε κινητοποιήσεις, η Κερατέα αντιστέκεται ακόμα στην Μπομπολοκρατεία, η πλατεία Συντάγματος γεμίζει με κόσμο εναντίον της “Κάρτας του Πολίτη”, το κίνημα “Δεν πληρώνω” μεγαλώνει και παρά τον πόλεμο που δέχεται και με σημερινές κινητοποιήσεις άνοιξαν τα διόδια.

Οι υπουργοί κρυμμένοι, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, αλλά έχουν περίσσιο θράσος. Ενώ είναι οι μεγαλύτεροι και γλειωδέστεροι τσαμπατζήδες, με τεράστια έξοδά τους να καλύπτονται από τον λαό, απειλούν λένε ότι θα εμποδίσουν τους γιατρούς και τους “τζαμπατζήδες” με νομοθετήματα… Η απόλυτη καθεστωτική λογική δηλαδή… Ή κάνεις ότι σου πω ή σε τιμωρώ!

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι υπάρχουν πολίτες πλέον δεν φοβούνται τέτοια πράγματα, δεν ανέχονται απειλές, γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Όσο για τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες να τους θυμίσω αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο μάθημα της Πολιτικής Αγωγής στο δημοτικό…

“Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!

Όταν μια κυβέρνηση νομοθετεί με σκοπό να τιμωρήσει όσους διαφωνούν μαζί της και κινητοποιούνται, χάνει αυτομάτως κάθε επαφή με την κοινωνία και τον λαό και φυσικά την ήδη αμφίβολη λαϊκή αποδοχή. Και η ελληνική κυβέρνηση την έχει χάσει εδώ και καιρό. Οι μόνες αποφάσεις που παίρνει είναι, ό,τι επιβάλλουν οι τροϊκανοί και ό,τι χρειάζεται για να κατασταλλούν οι αντιδράσεις.

Πλέον όμως οι αντιδράσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μια κινητοποίηση αντιμετωπίζεται, 2 νέες προκύπτουν. Τα ΜΜΕ χάνουν καθημερινά έδαφος στον έλεγχο της μάζας και οι νεότεροι που κυρίως πλήττονται απ’ ότι βιώνουμε σήμερα δεν εμπιστεύονται κανέναν και αντιδρούν.

Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσες προβοκάτσιες και να κάνουν, όσο και να προπαγανδίσουν, ο απλός κόσμος που μέχρι εχθές έσκυβε το κεφάλι κουράστηκε να κάνει τον καρπαζοεισπράκτορα.

filologos10

η εικόνα είναι του ιστολογίου taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία filologos10. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

6 ἀπαντήσεις στὸ “Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: “ Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”! « ΜΕ ΑΠΟΨΗ

  2. Ὁ/ἡ ΠΕΡΣΕΑΣ γράφει:

    ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΠΕΝΤΑΚΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ-13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/02/13_02.html

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: “ Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”! | royfianos.com

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: “ Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”! « Τόνοι και Πνεύματα ….

  5. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία.

  6. Ὁ/ἡ firiki2010 γράφει:

    “ Ένας νόμος καταργείται, είτε από έναν νέο νόμο, είτε μένει ανενεργός επειδή δεν τον αποδέχεται η κοινωνία”!
    Είμαι εξαιρετικά περίεργος να μου υποδείξετε το εγχειρίδιο που υπάρχει αυτή η διδαχή. Εγώ νόμιζα ότι οι νόμοι ισχύουν μέχρι να καταργηθούν ή να αλλάξουν και μέχρι τότε εφαρμόζονται. (Κάτι τέτοια πιστευε και ο Σωκράτης.. αλλά θα μου πείτε γι αυτό ηπιε και το κώνειο)
    Από καθαρά τεχνικής πλευράς: Πως διαπιστώνεται η θέληση της κοινωνίας ? Το ότι σε ένα νόμο αντιδρούν αυτοί τους οποίους δεν βολεύει σημαίνει ότι δεν τον θέλει η κοινωνία? Αν ο καθένας εφαρμόζει επιλεκτικά τους νόμους μήπως οδηγούμαστε σε ζούγκλα πράγμα που μάλλον βολεύει τους ισχυρότερους (οικονομικά, κοινωνικά, σωματικά) και βεβαίως αυτούς με τις μικρότερες ηθικές αναστολές?

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.