ΠΑΣΟΚ και προπαγάνδα


Γράφει ο Μικρός Φωκίων

ΠΑΣΟΚ. Σε όλα τα αναγνωρισμένα και έγκριτα λεξικά η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι το απόλυτο παράδειγμα για να εξηγηθεί η συνέπεια, η αξιοπιστία και η σταθερότητα.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ σημαίνει την απόλυτη ταύτιση των λόγων και των πράξεων.
ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που αυτοδιαψεύδεται πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός.

Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση με τους ημιυπαίθριους. Στην αρχή το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετο σε ρύθμιση τακτοποίησης, νομιμοποίησης κλπ.

Όταν όμως χρειάστηκαν τα λεφτουδάκια είπαν στους πολίτες να τρέξουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους. Και για να είναι δελεαστικό το καρώτο τους είπαν ότι δεν θα έχουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

Και αίφνης οι πολίτες ξύπνησαν ένα πρωινό και μια εγκύκλιος ήταν έτοιμη για να δώσει την ευκαιρία στο δημόσιο να βάλει πάλι το χέρι του στις τσέπες τους.

Μετά από ένα κράξιμο λίγων ωρών το ΠΑΣΟΚ κάνοντας μια κωλοτούμπα πιο γρήγορη και από του Καρατζαφέρη αποφάσισε να πάρει πίσω την εγκύκλιο.

Για αυτό το θέμα λοιπόν η κυβέρνηση άλλαξε πολιτική τέσσερις φορές. Μέχρι την λήξη της θητείας έχει τον χρόνο να αλλάξει για καμιά δεκαριά φορές την πολιτική της.

Και μου λες τώρα εμένα να εμπιστεύομαι αυτά που μας λέει η κυβέρνηση. Η αξιοπιστία των λόγων της διαρκεί 12 νανοδευτερόλεπτα. Και πολύ λέω.

Είναι σαν το μνημόνιο. Που θα διαρκούσε μόνο μέχρι το 2011 – 2012. Και υπήρξαν αφελείς που το πίστεψαν. Ίσως γιατί δεν έκαναν τον κόπο πρώτον να σκεφτούνε λογικά, ότι δηλαδή τα νούμερα δεν θα έβγαιναν και δεύτερον να διαβάσουν τι έγινε σε άλλες χώρες που είχαν την εμπειρία του ΔΝΤ.

Τελικά, λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπιστία της κυβέρνησης, όταν μας λένε ότι θα αξιοποιήσουν την δημόσια περιουσία τι νομίζετε ότι θα γίνει;

Κοψοχρονιά θα την αγοράσουν οι ξένοι. Και επειδή δεν θα αποτιμηθεί η δημόσια περιουσία για 50 δις στο πακέτο της αγοράς θα είναι και οι πολίτες αυτής της χώρας.

Κατά τα άλλα οι τροϊκανοί μας ενόχλησαν. Ενοχλήθηκε ο Γιωργάκης γιατί με την συνέντευξη τους υποτίθεται ότι επενέβησαν στην πολιτική της χώρας.

Λες και κυβερνάει ο Γιωργάκης… Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι έχει παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στην τρόικα.

Αλλά τα πήρε στο κρανίο. Όπως τα έπαιρνε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός, ο Κωστάκης ο κουρασμένος, όταν μάθαινε για τα σκάνδαλα που δημιουργούσε η κυβέρνηση του (με μέσο όρο ένα σκάνδαλο το μήνα).

Ένα μεγάλο ποσοστό που πλησιάζει το 50% δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι δεν θα πάει να ψηφίσει ή θα ρίξει άκυρο – λευκό.

Σαφώς και αυτή η πράξη είναι μια πολιτική επιλογή (από άλλους συνειδητά και από άλλους λόγω της απογοήτευσης από τα δύο κόμματα εξουσίας).

Όμως κάποιες φορές ακόμα και αυτοί που συνειδητά απέχουν (αρνούμενοι επί της ουσίας το όλο πολιτικό σύστημα και μάλλον δικαίως) ίσως θα πρέπει να προβληματιστούν και να κάνουν μία τακτική επιλογή.

Η τακτική επιλογή της συμμετοχής στις εκλογές και στην ψήφιση κάποιου κόμματος που έχει έστω τα λιγότερα ελλατώματα από τα υπόλοιπα θα μπορούσε να στερήσει από τα δύο κόμματα που είναι τα κυρίως υπεύθυνα για την κατάσταση που βρισκόμαστε την ευκαιρία να πανηγυρίζουν επειδή θα έχουν ένα ποσοστό 35%-40% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Και θα μας λένε ότι ο Ελληνικός λαός τα εγκρίνει αυτά τα κόμματα και τις πολιτικές που εκφράζουν. Μόνο που στην ουσία η έγκριση θα είναι ουσιαστικά από την μειοψηφία του ελληνικού λαού. Που όμως δεν θα έχει αποτυπωθεί σε αυτό που τους πονάει. Στις βουλευτικές έδρες.

Αδιαφορούν αν τους ψηφίσει το 50% ή το 10% του λαού. Αρκεί τα κουκιά των βουλευτικών
εδρών να τους βγαίνουν για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο.

Τέλος με την προπαγάνδα.

Μετά την υποχώρηση του Ρέππα και την αλλαγή σε πταίσμα από πλημμέλημα του φοβερού εγκλήματος της μη πληρωμής εισιτηρίου στα ΜΜΜ τα πράγματα αλλάζουν άρδην και στο χώρο των μιζών.

Πλέον η μίζα έως 1 εκατομμύριο θα θεωρείται μικρολαμογιά άνευ αξίας καν σχολιασμού, η λαμογιά έως 5 εκατομμύρια θα είναι πταίσμα, και για πάνω από 5 εκατομμύρια θα δίνεται μπόνους τρεις έδρες στην βουλή με την ανάλογη ασυλία.

Μέρα οργής αύριο στην Αίγυπτο.
Μέρα προετοιμασίας για το ντέρμπι των αιωνίων στην Ελλάδα.

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.