ΓΕΝΟΠ: Διακόπτες; Θα τους ξηλώσουμε!


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΕΙ εργαζόμενους και εναερίτες η ΔΕΗ, στρατιά διοικητικών, συμβούλια και επιτροπές. Διαθέτει προέδρους με το χιλιαρικάκι τους ημερησίως στη τσέπη, οδηγούς διευθυνόντων συμβούλων των 150.000 ευρώ το χρόνο και σου στέλνει και το «χαρτί» φορτωμένο με τα χαράτσια του. Υπέρ δήμων για τις «αναθέσεις», με το αζημίωτο κάποιων… δραστήριων δημάρχων. Υπέρ «εργαζομένων» στην ΕΡΤ, που δεν λένε να λιγοστέψουν. Καιρός να πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και για τους συγγενείς πολιτικών που «εργάζονται» στη βουλή…

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη ΔΕΗ στήθηκε η ΓΕΝΟΠ των «αγωνιστών». Με συνδικαλιστές μπροστάρηδες που βάζουν τις φωνές για να τρομάξεις, μη τους ψάξεις μη τους δεις τι κάνουν και πώς σκέφτονται. Κατέβαζαν διακόπτες και φάνταζαν μπαμπούλες που σε ρίχνουν στο σκοτάδι ή σου καταστρέφουν την περιουσία. Μέχρι που έναν-έναν του έβγαλε στον αφρό η κρίση. «Εκτέλεσε» τον έναν τους ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, αλλά περίσσεψαν οι άλλοι. Με τις κραυγές και τα πανό, με τα ‘μοβόρικα πως «δεν θα κατεβάσουμε διακόπτες, αυτήν τη φορά. Θα τους ξηλώσουμε!». Την περιουσία του… μπαμπά τους πάει να πει, που τη μασουλάνε με τέχνη, αργά, μεθοδικά (συνδικαλιστές, συμβούλια, πρόεδροι) κι άσε του «μαύρους» στα λιγνιτωρυχεία και τους εναερίτες. Για αυτό και θα πούλαγαν τη μάνα τους για πόστο και «προσφορά» στον συνδικαλισμό.  Με παραμάγαζα μέσα στη συντεχνία τους και δάνεια υπέρ εργαζομένων και σε τσέπες φαρδιές.

ΤΟΥΣ ζήτησαν στοιχεία και να δεις που δεν θα τα παρουσιάσουν. Πού πήγε ο παράς που τους πληρώνουμε, τι δήλωσαν στην εφορία και πόσο ειλικρινείς είναι στο «πόθεν έσχες» αυτοί οι… σκληροί του «θα περάσουν πάνω απ’ τα πτώματά μας»; Σκληροί, όσο τους «παίρνει». Με τη μονιμότητα και το χάϊδεμα των κυβερνήσεων μη τα χαλάσουν με τους συνδικαλιστάρες και κατεβάσουν τους διακόπτες. Μη χαθεί η ψήφος 22.000 εργαζομένων (και όχι μόνο) της προνομιακής μεταχείρισης.

ΠΡΙΝ «ξηλώσουν τους διακόπτες», να τους προλάβουμε. Ρίξαμε μια ματιά στο λογαριασμό για το «κινητό» και το «σταθερό» μας. Οι μεγαλοετερείες της τηλεφωνίας  είναι ιδιωτικές και ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές και  βελτιώνει το «προϊόν». Αν, λοιπόν, αύριο σου πουλάνε ρεύμα ιδιώτες, δεν ήρθε δα η συντέλεια του κόσμου. Με τη φορά των πραγμάτων και τη σοσιαλιστική ιδέα πνιγμένη στα βαθιά του καπιταλισμού μην έχεις απαιτήσεις, μην επιμένεις περίεργα με έμμονες ιδέες. Δώσε γερή κλωτσιά στα μονοπώλια και τη δεύτερη και πιο γερή στα παλικάρια που σε απειλούν εκ του ασφαλούς. Πριν σου «ξηλώσουν τους διακόπτες».

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.