ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!


Νίκος Τσιφόρος (Τα παιδιά της Πιάτσας)

“… Το οποίον, μάγκες μου, να θυμηθούμε τώρα και μιά παλιά ιστορία, τον καιρό που η Αθήνα δεν ήτουνε σαχλαμάρα  σπίτια σαν κουραμπιέδες και με τοιαύτα. Τον καιρό που ο μόρτης ήτουνε  με την σημασία του και όχι με τεντυμποάκι, να φοράει πουκάμισο καρμινί και να μην ξεχωρίζεις, Θέ μου συχώρεσέ μου, αν είναι σερνικός ή θηλυκός. Αλλιώτικη ήταν η φτιάξη, να πούμε, και το καλόν τον τσακιστό να κάνει το καμπουράκι του κορδέλα μαύρη, ή χλίψη να πούμε, που έμπαινε φαρδιά, λόγω πένθους απ’ τους  ανθρώπους που είχε καθορίσει σε φόνο ο χλιβόμενος. Σακκάκι μαύρο χοντρό, κρεμαστό το ένα μανίκι, φορετό το άλλο, να ξέρουμε τι μας γένεται . Πουκάμισο λευκό της ώρας με γραβατάκι κορντονέ μαύρο. Ζουνάρι κόκκινο ή άσπρο  ή ριγωτό κατά τα γούστα του. Μέσα στο ζουνάρι κουμπούρα , να ξέρουμε τι μας γένεται , και δυό μαχαίρια , το έν τούτων δίκοπο βουλγάρικο. Παντελόνι μακρύ, με δίχως ρεβέρ  και αηδίες και να περισσεύει λιγάκι στο κάτω για να τσακίζει. παπούτσι μυτερό μονόψιδο με τακούνι ψηλό και να περνάη όρθια με δεκάρα μπακιρένια. Και στο χέρι τ’ αριστερό κρεμαστή μαγκούρα  κερασέα  και ο παίχτης  με χάντρες δεκαπέντε  κίτρινες και χοντρές. έτσι;  Παρδόν! Ξεχάσαμε το μουστάκι . το οποίον, αδερφάκια μου τέτοιος ήτουνε και ο Τζαφέρης,(φίλος μου) τέτοιος και ο Λάκης, τέτοιος κι ο Θανασάκης, τέτοιος και ο Πασχάλης όλα παιδιά με ιστορία καλή και με δράση, άστο καλλύτερα, …!.Πρώτον όλοι,  είχανε αδειάσει καφενέ στην … “

Ρε, καμιά αλλαγή πουθενά και σε τίποτε .   Άμα ρωτήσω τον φίλο μου τον Τζαφέρη θα μου πεί “ποιός έστειλε το e-mail  για την φτώχευση ;”Ένα υδραυλικός” Θα μου πεί. Καλά είναι δυνατόν ένας υδραυλικός να ενσπείρει ψευδείς ειδήσεις;  Να ανατρέψει όλες τις προδοκίες της άθλιας αυτής κυβέρνησης; Καλά μην ορκίζεσαι. Κατά πως φυσάει ο άνεμος πλέουμε όλοι. Αυτά μάλλον μπήκαν στο κύκλωμα “μήπως δεν μας δώσουν επιμήκυνση” ας είμαστε έτοιμοι! Ρε άει σιχτήρ που θα μου κόψουν και το ουζάκι. Πριν τριάντα χρόνια έπινα ούζο με τον γέρο μου ρε κολόπαιδα. Γαμώ την Ολλανδία σας, τη Γερμανία σας  και όλα τα εις σας. Εδώ είναι Ελλάδα ρε. Πίνουμε ουζάκι, τσίπουρο και κρασάκι, και ρετσίνα. Εδώ γουστάρουμε ρε, και σε μια αυλίτσα με γιασεμιά νιώθουμε ύστερα από μια ουζοποσία θεοί! Ακούω τον λαό του Βυζαντίου να  φωνάζει κατά την εμφάνιση του αυτοκράτορα Φωκά (602-610), που εκτός από τύραννος ήταν και μέθυσος, στον Ιππόδρομο μια μέρα που ενώ ο λαός ήταν συγκεντρωμένος για μια εκδήλωση και τον περίμενε , αυτός αργούσε πάρα πολύ. Τότε ορισμένοι, όταν επιτέλους εμφανίστηκε ο Φωκάς, του φώναξαν αυτό το δίστιχο:

Πάλιν τον καύκαν έπιες                                                                                                            πάλιν τον νούν απώλεσας

Κι εγώ κάθουμε και αναρωτιέμαι, μωρέ αυτοί άλλα μας λένε την μιά και άλλα την άλλη. Θυμάσαι μωρέ Γιωργία Βασιλειάδου, μωρέ Βασίλη Αυλωνίτη τότε που κατεβαίνατε για Δήμαρχοι σε κείνο το έργο; Τι σχέση έχετε μ’αυτούς; Oύτε που τους ξέρετε!  Ούτε που θα θέλατε να τους μάθετε! Καλά, ήσασταν τυχεροί, φύγατε νωρίς!

Θεέ μου, ας μπορούσα να μπω σε μια φωτογραφία του ’60 και να παγιδευτώ εκεί για πάντα. Να μην τους γνωρίσω όλους αυτούς. Να μην ταπεινωθώ σαν Έλληνας. Τελικά και η Χούντα, ήταν καλύτερη από σας. Καληνύχτα Ελλάδα! Καληνύχτα ρε πότιδες!

αρισταρχος.ελ                                                                                                                       (ΕΛΛΑΣ ΗΝ,ΟΥΣΑ,ΕΣΤΑΙ ΩΔΕ)(Ως πότε;)

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.