Παλιά μου τέχνη κόσκινο: ” ΓΑΠ εναντίον όλων”


Μετά το σταδιακά εντεινόμενο “άδειασμα” που άρχισε να υφίσταται από κάποια εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία πλέον αυτονομούνται και φαίνεται να παίρνουν “γραμμή” απευθείας από τον ξένο παράγοντα που χαράσσει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου καταφεύγει σε μια παλιά, γνώριμή του τακτική. Βοηθούσης και της απεργίας των δημοσιογράφων, άρχισε ήδη από αφοσιωμένα στον πρωθυπουργό μπλογκς, να “φιλοτεχνείται” η εικόνα ενός πολιτικού αποφασισμένου να κινηθεί “μόνος εναντίον όλων”, προκειμένου “να σώσει τη χώρα”.

Σύμφωνα με την τακτική αυτή, εμφανίζονται διάφορα συμφέροντα εκδοτικών και λοιπών συγκροτημάτων να “παίζουν τα ρέστα τους” επειδή οι υποτιθέμενες “επιτυχίες” της κυβέρνησης τα “εξοβελίζουν από τον επιχειρηματικοπολιτικό στίβο”. Έτσι, τα συμφέροντα αυτά φέρονται ότι “ξεθάβουν πολιτικά πτώματα” και απεργάζονται σενάρια “υπερκομματικών κυβερνήσεων”, ενεργοποιώντας και “πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ” (εννοώντας προφανώς τους βουλευτές που απέρριψαν ομόφωνα χθες τις προτάσεις Παπακωνσταντίνου για το τζογονόμο). Και η “φιλοτέχνηση” της εικόνας του Γ. Παπανδρέου ως ασυμβίβαστου αγωνιστή τελειώνει με την προεξόφληση ότι ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τα αφτιά του στα κελεύσματα των συμφερόντων, “θα συνεχίσει το έργο διάσωσης της χώρας, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου”, θα βάλει τα πολιτικά πράγματα σε τροχιά “κάθαρσης” και “θα θέσει την οικονομία και την κοινωνία σε επανεκκίνηση και αναγέννηση”.

Γνωστό το κόλπο, καθώς είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην περίοδο 2007-2008 (από τη σύγκρουση του Γ. Παπανδρέου με τον Ε. Βενιζέλο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ως και τη διαγραφή του Κ. Σημίτη). Δεν είναι μάλιστα διόλου απίθανο, ως συστατικό αυτής της τακτικής να χρησιμοποιείται τώρα και ο εν εξελίξει αλληλοσπαραγμός των εκδοτών, καθώς έτερη μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα εμφανίζει επίσης τον πρωθυπουργό -αλλά σε μικρότερο βαθμό- να παίρνει μόνος του πια τις αποφάσεις, συμπλέοντας εν μέρει με τις πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο από τους μαχητικούς υποστηρικτές του.

Όπως είχαμε δει και πριν από περίπου ένα χρόνο, η διακυβέρνηση της χώρας θυμίζει διαρκώς τους τελευταίους μήνες “ζωής” της Ανατολικής Γερμανίας, με τις εξελίξεις να υπερβαίνουν κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τις φήμες για επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους να διαψεύδονται εις μάτην και να γενικεύονται πλέον σε όλα σχεδόν τα έγκυρα διεθνή οικονομικά έντυπα. Και μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, ο πρωθυπουργός που άνοιξε την Κερκόπορτα στην τρόικα παρουσιάζεται πλέον ως… σταθερή αξία για εθνική επανεκκίνηση!

Κάτι τέτοια, όμως, δεν έλεγε τότε και η παραπαίουσα ηγεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μιλώντας για ενδυνάμωση του Σοσιαλισμού και για αδιαπραγμάτευτη εμμονή στον κυρίαρχο χαρακτήρα της χώρας;

Αυριανιστής

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.