Τα Πράσινα Ευρωλιγούρια


Εάν δεν ήταν μακροσκελής, ο τίτλος της ανάρτησης αυτής θα έπρεπε να είναι:

«οι αγριαγκινάρες του ΕΛΙΑΜΕΠ,
οι εκτός σχεδίου βίλες της Ελληνικής Εταιρίας,
η Οικογενειακή Υπόθεση,
και η Iberdrola»

Να τα πάλι τα παιδιά… Οι «επιστήμονες» που κάνουν ημερίδα και διαβούλευση για να πλασάρουν Γερμανικά, Δανέζικα και Ισπανικά προϊόντα με Βέλγικο περιτύλιγμα. Αλλά αφού ζητάει η καλή κυρία της «Ελληνικής» Εταιρίας «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» να διαδώσω την Πράσινη Ελλάδα τους θα κάνω ότι μπορώ. Brought to you by ΕΛΙΑΜΕΠ, «Ελληνική» Εταιρία, και κάτι που λέγεται ΕΚΕΠΕΚ.

Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ, αλλά υπάρχει και σε pdf εδώ.

Η καχύποπτη άποψή μου για το ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ότι πίσω από μία βιτρίνα σοβαροφάνειας προωθεί την ψεύτικη, πλασματική και ανθελληνική διακυβέρνηση κάποιου υπαλλήλου ονόματι Βαν Ρόμπουϊ. Προωθεί κεντρικό σχεδιασμό, νέο-σοσιαλισμό, οικο-φασισμό, και προσπαθεί να με πείσει τι καλό που είναι το 4ο Ράιχ και οι «αλλαγές» του Ομπάμα. Το ΕΛΙΑΜΕΠ πιστεύει ότι υπάρχει «Ευρώπη» (αλλά δεν ξέρει το τηλέφωνό της). Πλασιέ Γερμανικών ιδεών και της Γερμανικής προσέγγισης «τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου». Ο Γερμανικός εθνικισμός που είναι ρομαντικός, αλλά ο γαλλικός και ο αγγλικός είναι αλλιώς… (Ξεφτίλες… φαίνεστε από μακριά).

Δεν ασχολούμαι συνήθως με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά στα ενεργειακά προωθεί την Πράσινη Απάτη, τις… αγριοαγκινάρες της ΔΕΗ και την ενεργειακή υποβάθμιση της Ελλάδας.  Μόνο από αυτά, το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι για μένα πράσινα ευρωλιγούρικα τσιράκια. Ωστόσο, ντρέπομαι για 2-3 άτομα, εκεί μέσα που τα θεωρώ και «σοβαρά», τρομάρα τους.

Η «Ελληνική» Εταιρία «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» αλλιώς ξεκίνησε αλλά εκ των πραγμάτων εξελίχθηκε σε παράρτημα της Siemens, της Vestas και της Iberdrola. Παραμύθιασε τις καλές κυρίες με δήθεν Αιγαίο και τοπία αλλά βασικά προωθεί αιολικά (με υποκριτικούς τίτλους περί «Ευάλωτης Γης» και πράσινα κλαψούρικα άλογα (και εγώ …δάκρυσα). Είναι π.χ., και κατά της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά τα μέλη της είναι κυρίως νεόπλουτοι που έχτισαν εκτός ή εντός σχεδίου στα νησιά, μέχρι το 2003, και τώρα δεν θέλουν γείτονες! Η «ελίτ» που δεν θέλει την πλέμπα (έχω και ονόματα εάν κανείς ενδιαφέρεται). Και μέσα στην καλή αυτή παρέα, ο αιολικός κ. Λάλας στο ΔΣ, και Deutsche Bank και η Prometheus Gas στους χρηματοδότες. Ξέρω, ότι η λίστα των μελών της «Ελληνικής» Εταιρίας έχει άψογα ονόματα, αλλά έτσι δουλεύει η καλή προπαγάνδα. Μαζεύεις τα εκπληκτικά ονόματα-κράχτες, φορτώνεις και σχετικά ασήμαντους και οι αριβίστες που ψάχνουν για κοινωνική αναγνώριση, και η Deutsche Bank χρηματοδοτεί, με αντάλλαγμα δηλητήριο… Λίγο λίγο, καλόοο… θα σ’ αρέσει…

Παρενθετικά, η μέθοδος της Deutsche Bank είναι σταθερή και προδιαγεγραμμένη.  Τους έχω παρατηρήσει.  Προσφέρει χορηγίες, διαχείριση αποθεματικών κλπ,  και πολιορκεί κάθε μη υποταγμένο Ίδρυμα. «Θα σας αναλάβουμε την διαχείριση του endowment και θα κάνουμε και sponsoring».  Και σπονσοράρουν πάντα τα ίδια και τα ίδια: Το Γερμανικό πλάνo.

ΕΚΕΠΕΚ σημαίνει «Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης». Άλλη εκδοχή του ιδίου Πράσινου νομίσματος. Μικρό αντικείμενο μέχρι τώρα, έχουν απαγγείλει το ποίημα ότι πιστεύουν στην Κλιματική Αλλαγή. Και, ως συνήθως, τα πραγματικά διαπιστευτήρια δεν έχουν καμία σχέση με την Κλιματική Αλλαγή. Αλλά από τότε που απήγγειλαν το Πράσινο Πιστεύω, η τύχη τους γύρισε. Αυτοί παριστάνουν τους καθηγητές των παιδιών μας, άρα καταλαβαίνετε τι φρούτα βγαίνουν από αυτό το κομμάτι της Παντείου… Εθελοντές είλωτες. Εδώ, ένα δείγμα με τα ενδιαφέροντα των ειλώτων.

Είμαι κακεντρεχής ή υπερβολικός;

Δείτε την πρόσκληση των ευρωλιγούρηδων. Έχει τους ομιλητές έχει και την «επιστημονική» επιτροπή. Το αιολικό λόμπυ. Οπαδούς του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, και υπάλληλους αιολικών εταιριών (έχουμε και τον Ρόκα εδώ, δηλαδή την Iberdrola). Και ένας-δύο διαφωνούντες αλλά με όρους. Στην επιστημονική επιτροπή π.χ. έχουμε τον εκπρόσωπο της Οικογενειακής Υπόθεσης (που προωθεί βασικά όλα αυτά). Έχουμε και έναν-δύο σοβαρούς που όμως έχουν κατά καιρούς προσκυνήσει, αν και ένας πρόσφατα εξιλεώθηκε. Άλλος (σοβαρός) χλευάζει κατ’ ιδίαν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά είναι φίλος άλλου τρανού υποστηρικτή, που φυσικά δεν εμφανίζεται ποτέ δημόσια σε τέτοια θέματα (αλλά ήταν χορηγός της επίσκεψης του Γκορ στο Μέγαρο, χαχαχάαα).

Μπορώ να πιάσω έναν-έναν από τους ομιλητές και να σας δείξω τι είναι. Προτιμώ να το κάνετε μόνοι σας, εάν σας ενδιαφέρει, θα σας πω πώς: Google το όνομα του ατόμου και τις λέξεις «κλιματική αλλαγή». Οι Πράσινες Μούχλες φαίνονται αμέσως!

Η «Κλιματική Αλλαγή» ξεκίνησε την ζωή της σαν «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου». Κατάλαβαν όμως ότι αυτό δεν στέκει, ιδίως όταν μάλλον κρυώνει ο Πλανήτης, και βάφτισαν το (μάλλον ανύπαρκτο και σίγουρα φουσκωμένο) «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου», «Κλιματική Αλλαγή».  Και επειδή και αυτή δεν στέκει, γιατί υπάρχουν ιστορικά στοιχεία μετά το 2.000 π.Χ, και εύκολα γεωλογικά στοιχεία από το 20.000 π.Χ. ότι το κλίμα αλλάζει,  σκέφτηκαν τα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα». Και επειδή όσο και όπου υπήρξαν χρονικογράφοι, κατέγραφαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ξέμειναν από ιδεολογία. Και εξακολουθούν και ψάχνουν για τον Κοινό Εχθρό που τους Ενώνει.  Αλλά με πάνω από 20.000 νεκρούς σε 10 λεπτά, τους χάλασε τον Πράσινο ειρμό ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ, της «Ελληνικής» Εταιρίας και του — άλλου του πώς το λένε –, ούτε διάλογο προωθείτε ούτε επιστήμη. Προωθείτε αιολικά και προωθείτε την νέο-ταξική αντίληψη περί ανάγκης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τρίχες! Γερμανική είναι η διακυβέρνηση.  Μερικοί από εσάς είστε χυδαίοι πλασιέ, μερικοί είσαστε λίγο άσχετοι ή λίγο ψεύτες, αλλά όλοι μαζί δήθεν διαβουλευόμενοι, νομίζετε ότι κάτι κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να κοροϊδεύετε τους αδαείς (και τον εαυτό σας). Ακόμα και εάν κοροϊδέψετε τους αδαείς, τα αποτελέσματα θα αποδείξουν ότι λέτε παραμύθια και ήδη αποδεικνύουν ότι λέτε παραμύθια. Πληρωμένα παραμύθια. Παραμύθια που όμως δίνουν βραβεία μαϊμούδες και …διεθνή αναγνώριση.  Βραβείο από το IPCC, για παράδειγμα, είναι βραβείο μαϊμού.

archaeopteryxgr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.