Η απογραφή και τα επικοινωνιακά χάλια της ΝΔ…


Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον ίδιο της τον εαυτό, ότι δήθεν έκανε «εγκληματικό σφάλμα» όταν διενήργησε την γνωστή απογραφή, μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2004. Η ευθύνη αυτής της απογραφής φορτώνεται στον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος όμως αντιτείνει και πολύ ορθά, ότι αφενός η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου ότι η ευθύνη της απογραφής ήταν συλλογική και δεν  έκανε μόνος του κεφαλιού του.

Εμείς οι απλοί πολίτες δεν έχουμε καταλάβει τι θέλει να επιτύχει σήμερα η Νέα Δημοκρατία με το να κατηγορεί τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να αναγνωρίσει πολλά σφάλματα του παρελθόντος της, αλλά…. γιατί να προσχωρήσει στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και να θεωρεί την απογραφή σφάλμα και μάλιστα εγκληματικό;

Η ξαφνική αυτή ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας στα μάτια του απλού πολίτη δίνει τις εξής εντυπώσεις:

1) Ενώ ήταν προεκλογική δέσμευση του κόμματος η απογραφή, εντούτοις το κόμμα μας λέει ότι δεν έπρεπε να σεβαστεί την προεκλογική του εξαγγελία!!!

2) Εμμέσως πλήν σαφώς πλήττεται ο τότε πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, αφού η απογραφή έγινε έπειτα από δική του εντολή και επομένως και πλήρη ευθύνη.

3) Αν πάλι η Νέα Δημοκρατία θέλει να εξαιρέσει τον τότε ανώτατο και απόλυτο ηγέτη της χώρας από την ενέργεια της απογραφής, αυτό κάνει περισσότερο κακό στην εικόνα του κ. Καραμανλή, γιατί στα μάτια του απλού πολίτη εμφανίζεται ως ένας ηγέτης που δεν γνώριζε τι του γινόταν και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα.

4) Μην ξεχνάμε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε τότε να αναδείξει, μέσα από αυτή την απογραφή το ηθικό προφίλ της παράταξης, το οποίο σήμερα καταγγέλλεται ως σφάλμα.

Μάλλον εντελώς λάθος γεγονός διάλεξε η Νέα Δημοκρατία για να αποκοπεί από  το παρελθόν της. Αφού λοιπόν διάλεξε αυτό το γεγονός, θα πρέπει να εξηγήσει στον εμβρόντητο ελληνικό λαό και τα εξής:

Ήταν ή δεν ήταν σωστό το αποτέλεσμα της απογραφής;; Τι θέλει δηλαδή να μας πει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ότι δεν ήταν σωστό το αποτέλεσμα και ότι κακώς κατηγορήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;; Αυτό μάλλον προς ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ μας φέρνει.

Έπρεπε να μάθουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας την αλήθεια ή έπρεπε να τους κοροϊδέψουμε;;

Και αν δεν έπρεπε να σεβαστούμε τους εταίρους μας και να υπερασπιστούμε την αλήθεια, αλλά να τους αφήσουμε  και αυτούς και τον ελληνικό λαό στον ύπνο του, τότε γιατί σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διακηρύσσει ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ στο μνημόνιο, με την αιτιολογία ότι το κράτος έχει συνέχεια;;

Αναρωτιόμαστε: Αν το κράτος έχει συνέχεια, το ίδιο  κόμμα της Νέας Δημοκρατίας άραγε δεν έχει συνέχεια και δεν υποχρεούται να σεβαστεί τα ίδια του τα πεπραγμένα, όταν μάλιστα αυτά ήταν νόμιμα και ηθικά;;

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η απογραφή και τα επικοινωνιακά χάλια της ΝΔ…

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Τι ψάχνεις να βρεις, όποιον βουλευτή της ΝΔ ρωτήσεις για το θέμα θα σου πει τα ίδια γιατί ένας είναι ο αληθινός λόγος. Άλλη η εποχή άλλα τα δεδομένα και άλλα τα προβλήματα. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο Μητσοτάκης έριχνε σωσίβια και στον Ανδρέα και στον Σιμήτη αλλά στις αρχές και στον Γιώργο. Και οι βολές πάντα στον στόχο. Τώρα όμως ο θόρυβος μπορεί να καλύπτεται εν μέρει αλλά ο κουρνιαχτός είναι τεράστιος. ΔΕΝ καλύπτεται με τίποτα. Μα με τίποτα.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.