Το δολάριο αργοπεθαίνει μαζί με την Αμερική


Πλησιάζει ολοταχώς η μέρα που ο κόσμος δεν θα έχει πια εμπιστοσύνη ούτε στο αμερικανικό δολάριο, ούτε στο αμερικανικό χρέος. Και όταν έρθει εκείνη η μέρα, όλα θα έχουν τελειώσει.

Παραδοσιακά, η αμερικανική οικονομία βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: Το δολάριο, και τα κρατικά της ομόλογα. Το δολάριο είναι το νόμισμα που προτιμά ο κόσμος εδώ και δεκαετίες. Θεωρείται απ όλους ως ένδειξη σταθερότητας. Παράλληλα, το αμερικανικό χρέος θεωρείται ως το πιο ασφαλές παγκοσμίως. Όποτε προέκυπτε κρίση, οι επενδυτές έσπευδαν στη θαλπωρή των αμερικανικών ομολόγων.

Δυστυχώς, όλα αυτά αλλάζουν. Η παγκόσμια κοινότητα έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη της στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα. Ακόμη και ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τη κατάρρευση του δολαρίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για εφιάλτη.

Αν ο κόσμος δεν θέλει τα δολάριά μας, τι θα τους δίνουμε ως αντάλλαγμα για όλο το πετρέλαιο και όλα τα φτηνά προϊόντα που εισάγουμε; Αν δεν χρηματοδοτηθεί το χρέος μας, πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερο πλούτο από όσο  παράγουμε;

Ο κόσμος παρακολουθεί την αμερικανική κυβέρνηση που σπάει κάθε ρεκόρ ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς, και παράλληλα παρακολουθεί την Federal Reserve, που συνεχίζει να τυπώνει χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο, και όλοι μαζί  ανησυχούν για μια επερχόμενη σύνθλιψη της αμερικανικής οικονομίας.

Την 18η Απριλίου, η Standard & Poor’s υποβάθμισε το αμερικανικό δημόσιο χρέος, και προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα χάσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ, κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο μέχρι πρότινος. Τώρα, τα επιτόκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, και θα καταλήξουμε όπως η Ελλάδα, που πληρώνει τόκους πάνω από 16% στα δεκαετή της ομόλογα!

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Γνωρίζει πως οι ΗΠΑ καταρρέουν οικονομικά. Οι επενδυτές απομακρύνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της Zero Hedge, ξεφορτώνονται όπως όπως τα αμερικανικά χαρτιά! Παράλληλα, τελευταία άρχισαν να αυξάνονται αλματωδώς και τα ασφάλιστρα του χρέους. Σήμερα, η Federal Reserve αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του, πληρώνοντας με δολάρια που τυπώνει από το τίποτα. Πρόκειται δηλαδή για ένα τεράστιο σχέδιο πυραμίδας, που συντελεί στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη εμπιστοσύνης στο αμερικανικό νόμισμα.

Από το 2009, το αμερικανικό δολάριο έπεσε κατά 17% σε σχέση με άλλα διεθνή νομίσματα. Και αυτό, την ώρα που όλα τα υπόλοιπα νομίσματα χάνουν κι αυτά σε αξία σε σχέση με τον χρυσό κλπ. Οποιοσδήποτε βλάκας μπορεί να καταλάβει ότι αυτό οφείλεται στον απρόσεκτο δανεισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά οι πολιτικοί μας μάλλον δεν το έχουν αντιληφτεί.  Τώρα όμως πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού, που θα είναι οδυνηρός. Το αμερικανικό χρέος είναι ιστορικά άνευ προηγουμένου.

Ιδού μερικά παραδείγματα:

Αν το χρέος των ΗΠΑ που αγγίζει τα $14 τρισεκατομμύρια, απεικονίζονταν ως χαρτονομίσματα των $5, το μήκος του θα έφτανε σχεδόν στο φεγγάρι…

Κάθε ώρα που περνά, η Αμερική δανείζεται περίπου $168 εκατομμύρια!

Αν ο ζάπλουτος Bill Gates έδινε κάθε σεντ που διαθέτει στη κυβέρνηση, θα καλύπτονταν το έλλειμμα μόνο για 15 ημέρες!

Προβλέπεται πως το 2021, οι πληρωμές τόκων του χρέους μας θα ισοδυναμούν με $1.1 τρισ. τον χρόνο.

Αν διαιρέσουμε το εθνικό μας χρέος ανά αμερικανικό νοικοκυριό, το καθένα απ αυτά θα χρωστά από $125,476.18!

Εδώ και δυο χρόνια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δανειστεί $29,660 περισσότερα για το κάθε νοικοκυριό. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, το χρέος αυξήθηκε περισσότερο από όλα μαζί τα τελευταία εκατό κογκρέσα!

Μέχρι το 2021 η Αμερική θα δαπανά $5.6 τρισ. το χρόνο.

Σήμερα, η χώρα δανείζεται 41 σεντς για κάθε δολάριο που ξοδεύει.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά $4 δισ. κάθε μέρα που περνά.

Η κυβέρνηση δανείζεται πάνω από $2 εκατομμύρια κάθε λεπτό!

Το συνολικό μας χρέος είναι 14 φορές υψηλότερο από ότι πριν 30 μόλις χρόνια.

Τα κοινωνικά προγράμματα όπως είναι αυτά της πρόνοιας και της δημόσιας περίθαλψης που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, αναλογούν σε περίπου $100 τρισεκατομμύρια, και κανένας στη κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για το πώς θα καλυφθούν αυτές οι υποχρεώσεις.

Αν κάποιος ζούσε την εποχή του Χριστού, και αν ξόδευε ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι και σήμερα, δεν θα είχε προλάβει να ξοδέψει ούτε ένα τρισεκατομμύριο!

Αν η αμερικανική κυβέρνηση άρχιζε σήμερα να εξοφλεί το εθνικό μας χρέος πληρώνοντας $1 κάθε δευτερόλεπτο, θα χρειάζονταν πάνω από 440.000 χρόνια για να εξοφληθεί το συνολικό ποσό που χρωστάμε.

Παρόλα αυτά τα παραπάνω, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει αλόγιστες σπατάλες. Για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ξεκινά ένα πρόγραμμα αξίας $500 εκατομμυρίων, με σκοπό τη βοήθεια των πεντάχρονων παιδιών, που δεν μπορούν να καθίσουν ήσυχα στο νηπιαγωγείο!!! Τι σωστή τοποθέτηση των χρημάτων μας… Βέβαια, αν δεν ταΐζαμε στα παιδιά τροφές σκουπίδια, γεμάτες ζάχαρη, φρουκτόζη και άλλα παρόμοια υλικά, τότε ίσως να μη χρειάζονταν $500 εκατομμύρια για να κάθονται φρόνιμα. Όταν πρόκειται για πραγματική διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση μας δεν παίζεται.

Οι πολιτικοί της Αμερικής έχουν την εντύπωση πως ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσει να θέλει το νόμισμά μας, και να αγοράζει το χρέος μας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Εδώ και μερικά χρόνια, ο ένας μετά τον άλλο, όλοι οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλάνε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού συναλλαγματικού νομίσματος. Μάλιστα, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα άρχισαν ήδη να συζητούν σοβαρά για το ποιο θα είναι το νόμισμα που θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο.

Η διεθνής κοινότητα δεν περιμένει την ανάκαμψη του δολαρίου. Ήδη κάνει σχέδια για μετά. Ήδη χρησιμοποιεί διάφορα ξένα νομίσματα στις συναλλαγές της. Ο κόσμος διστάζει  πλέον να εμπλακεί με το δολάριο. Όλοι έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι η αμερικανική κυριαρχία φθίνει.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τις ΗΠΑ; Μια απόλυτη καταστροφή.

Η χώρα ζει πέρα από τις δυνατότητές της. Δανείζεται υπέρογκα ποσά, προκειμένου να καλύψει το χάσμα μεταξύ των όσων παράγει και των όσων καταναλώνει. Η Αμερική είναι απόλυτα εξαρτημένη από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο υπόλοιπος κόσμος δέχεται το νόμισμά μας ως αντάλλαγμα για αυτά που μας πουλά. Αυτό όμως τελειώνει. Και όταν τελειώσει οριστικά, οι συνθήκες διαβίωσης των Αμερικανών θα αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού.

S.A. – The Economic Collapse

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Το δολάριο αργοπεθαίνει μαζί με την Αμερική

 1. Ὁ/ἡ MEHMET IMAM γράφει:

  « ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΕΙΛΕΙ;….. »

  Κυριες, -οι,

  Σε παγκόσμια κλίμακα εάν θέλεις να έχεις την επιροή, πρέπει να έχεις και την δύναμη και τους τρόπους να την επιβάλλεις. Η Αμερική ήταν πάντα μια απειλή για τόπους, τις χώρες και για τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο. Τώρα, ήρθε η σειρά να απειλεί το Ιράν και τη Συρία.

  Στις γενικές απειλές της Αμερικής, τώρα που απειλεί το Ιράν, γιατί δεν πρόκειται να παρατηθεί;

  Μεταξύ το 2008 και το 2010, η Αμερική για να αποφύγει και να απαλλαγή απο την κρίσει, αναγκάστηκε να εκτυπώσει τρισεκατομύρια δολάρια και τα ώθησε στην αγορά των ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

  Όπως γνωρίζετε, μια χώρα πέραν απο τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγει, εάν συνεχίζει να εκτυπώνει περισσότερα χρήματα, δημιουργείται ο πληθωρισμός στη χώρα αυτή.

  Λοιπόν, η Αμερική συνέχεια εκτυπώνει χρήμα , που αυτό σημαίνει οτι δανείζεται και πώς είναι δυνατών να μην έχει πληθωρισμό στην χώρα αυτή; Πώς ειναι δυνατών να είναι σταθερή η οικονομία της; Όταν το χρήμα που κυκλοφορεί δεν έχει αντίκρυσμα, δηλαδή ειναι πλαστό.

  Πολλές φορές δείχνει λίγο ή καθόλου πληθωρισμό, ενώ στην ουσία αυτό που κάνει η Αμερική, είναι ενατίον το κανονισμό της οικονομίας και δέν έχει κανένα ηθικό, απέναντι στην παγκόσμια κοινωνία.

  Πρώτον, η Αμερική έχει επιβάλλει στις χώρες στις συναλλαγές τους να χρησημοποιουν το δολάριο. Δεύτερον, με το δολάριο να πωλούν το πετρέλαιο, που είναι και το πιο σημαντικότερο, δηλαδή με τα Κράτη του Κόλπου και τη Σαουδική Αραβία, έχει το δολάριο ισχυρό δεσμό και γι’ αυτό ονομάζεται και Πέτρο-δολάρια.

  Αλλά αυτά τα δύο στοιχεία, δεν είναι αρκετό για να κρατήσει το δολάριο ζωντανό. Με λίγα λόγια, δεν είναι επαρκής.

  Η ανταλλαγή των αγαθών και υπηρεσιών στον κόσμο με το δολάρια μειώθηκε π΄ρα πολύ. Τώρα πρέπει να βρίσκεται ή έπεσε στο 61%. Το χαμηλότερο ποσοστό στις συναλλαγές των κρατών ήταν 95% και το 1950, με λίγα λόγια το «κράτος απατεώνων» μετά την Αμερική αυξάνονται. Ο εκβιασμός και η απειλεί, κατά την οικονομία των ΗΠΑ μέρα-παραμέρα αυξάνεται.

  Αυτό που παρακολοθούμε το τελευταίο καιρό, η εμμονή στις τιμές του πετρελαίου δεν έπεσε ποτέ και συνεχίζει να ανεβαίνει. Κάποτε μας έλεγαν, όταν η τιμή του πετρέλαιου φτάσει στο μάξιμουμ, θα γίνει πόλεμος. Δεν ήταν και είναι παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Μάλιστα, η γείτονα χώρα Τουρκία εκέινη την περίοδο επειδή είχε πρόβλημα οικονομικό και δεν υπήρχε πετρέλειο, έφτασε σε σημείο να συμμετάσχει στο γιουροβίζιον με το «Αμάν Πετρέλαιο είσαι η ψυχή μου», που απ’ οτι θυμαμαι το είχε τραγουδήσει η Αζδα Πέκκαν και είχε βγεί προτελευταία.

  Όμως, επειδή υπάρχει η κρίση στις δυτικές χώρες, η παραγωγή είναι χαμηλή και είναι γεγονός πιά, ότι χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια, αλλά η τιμή του πετρελαίου όλο και αυξάνεται. Γιατί;

  Το Ιράν που δέχεται την απειλεί της Αμερικής , ο κύριος σκοπός είναι να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

  Το πλούτο της Αμερικής, είναι ήδη γνωστό οτι προέρχεται απο το πετρο-δολάρια , γι’ αυτό πρέπει πάντα να κρατήσει ζωντανή την απειλή προς κάθε χώρα που παράγει πετρέλιο. Προκειμένου να την επιβάλλει την απειλεί, πρέπει να της παράσχει κάθε εθικτό μέσο.

  Αυτή τη στιγμή η απειλή της Αμερικής προς το Ιράν και την Συρία, την τιμή του Πετρελαίου την έφτασε στα 122 δολάρια το βαρέλι και όσο συνεχίζεται θα φτάσει στην κορυφή.

  Έτσι, όσο ανεβαίνει το ποσοστό των απειλών, τόσο πιό πολλά δολάρια συσσορευονται στην Αμερική, σε λίγο καιρό θα καταντήσει αυτό το πολύτιμο αγαθώ χαρτί για εμάς και γι’ αυτούς θα είναι σαν το χαρτί υγείας.

  Όταν το βαρέλι του πετρελαίου, απο 80 δολάρια έφτασε στα $ 122 δολάρια, η διαφορά των 42 δολαρίων ανα βαρέλι ενυσχύει την αγορά της Αμερικής, διότι τα δολάρια αυτά που προέρχονται απο τις συναλλαγές με την παροχή προσθέτουν αξία στο δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη αξία του δολαρίου, άμεσα τα οφέλει εισρέουν στην Αμερική. Σκεφτήτε τα δισεκατομύρια βαρέλια την ημέρα που παράγουν οι χώρες και επι 42 δολάρια στο βαρέλι…. μόνο αυτό φτάνει και στο κάτω της γραφής, με ένα χρήμα χωρίς αντικρυσμα.

  Αυτό το έργο και το παιχνίδι των Αμερικάνων, ορισμένοι νομίζουν ότι συμφέρει και στην Ρωσία, αλλά λάθος κάνουν.

  Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, η Ρωσία θα αποκτήσει ένα μέρος του κέρδους της και αυτό οφείλεται στην δικιά της παραγωγή. Φυσικά, εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμφωνίες υπάρχουν κάτω απο το τραπέζι; Γιατί όλο αντίπαλοι είναι, αλλά τελευταία όταν η μία βρίσκεται εν δράση και η άλλη δεν είναι τυχαίο που σιωπά.

  Η Αμερική, ώς αντίπαλος του παιχνιδιού αυτού, όταν κερδίζει χιλιάδες δολάρια απο το πετρελαίο, η Ρωσία φαίνεται οτι έχει παίξει κάποιο ρόλο, αλλά στα έσοδα είναι ένα πρός χίλια και πώς το δέχεται αυτό; Μία υπερδύναμη, όπως είναι η Ρωσία είναι φυσικά απίστευτο!

  Η Ρωσία πάντα να κερδίζει ένα δεν είναι νίκη, αλλά είναι φρίκη, γι’ αυτό το έργο της Ρωσίας σήμερα είναι και απαιτεί μια θέση στην παγκόσμια σκακκιέρα και ίσως εάν δεν τα βρούν θα δράση. Αλλά η ζυμώσεις που γίνονται τελευταία στο θέμα αυτό, είναι παιχνίδι μεταξύ των δύο, προκειμένου να βγάλουν την Κίνα απ’ έξω. Διότι στους δυο ο τρίτος δεν χωρά.

  Σήμερα το πεδίο που πρέπει να παιχτεί το παιχνίδι είναι το Ιράν και η Συρία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Επίσης, ποιός μου λέει και μπορεί να μου εγγυηθει, ότι, όλα αυτά τα τερτίπια τα σημερινά, που ζούμε ως λαός δεν έχει σχέσει με το πλούτο που έχει αυτή η χώρα και απο σήμερα θέλουν να καθαρίζουν με εμάς.
  Απο την άλλη πλευρά η συνεχής αύξηση των τιμών της ενέργειας, παθών απο αυτά είναι εις διπλούν η Κίνα. Που αυτό, όπως γαίνεται άμεσα συνδέει τις δύο χώρες, δηλαδή την Κίνα και την Ρωσία.

  Η Ρωσία και η Κίνα το να είναι στο ίδιο στρατόπεδο, ο κύριος λόγος είναι η ενέργεια. Όμως, τα πράγματα μπορεί για την ώρα να φαίνονται έτσι, κατα βάθος δεν είναι έτσι καθόλου. Άσχετα εάν έχουν γίνει συμφωνίες μεταξύ την Ρωσία και την Κίνα, που αφορούν την σχέσει των συναλλάγων να υλοποιουνται σε εθνικό νόμισμα των χωρών, σε στρατιωτική συνεργασία, όπως και στην ενέργεια. Όμως, μην ξεχνάμε πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής ποτέ δεν έχει γίνει και αυτό λέει πολλά.

  Εδώ τίθεται το ερώτημα, η Αμερική είναι η πιό υπερχρεωμένη χώρα στον κόσμο, παρόλο αυτό γιατί το νόμισμα της είναι στην αγορά και χρησημοποιήται στις συναλλάγες μεταξύ των χωρών; Γιατί να μήν αλλάξη το νόμισμα αυτό σε παγκόσμια βάση ή γιατί να μην πάρει άλλο νόμισμα την θέση του;

  Η Ελλάδα, μετά το κούρεμα σχεδόν οφείλει 200 δισεκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια και παραλίγο θα μας κρέμαγαν για το τίποτα. Το χρέος των Αμερικάνων που είναι 15.3 τρισεκατομμύρια δολάρια, πώς είναι δυνατόν το νόμισμα της Αμερικής να είναι το χρήμα των συναλλάγων του κόσμου;

  Στην ερώτηση αυτή υπάρχει μόνο μία απάντηση Κύριοι και ειναι: «Η Απειλή». Χωρίς την απειλεί, το δολάριο της Αμερικής αξία δεν θα έχει.

  Φιλικά,

  Μεχμέτ_ΙΜΑΜ (Οικονομολόγος-Ερευνητής)
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. «Η Φιλότητα».
  m.imam61@yahoo.gr

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.