ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ


Επειδή τα κανάλια και ιδίως το Megάλο αναμασούν ανακρίβειες, φήμες, μυθεύματα και μπαρούφες, καιρός να δώσουμε ουσιαστικές και ακριβείς πληροφορίες.
Δεν υπάρχει καμία συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά, αλλά μάλλον βασική διαφωνία και χάος μεταξύ τους, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.


Ο Α. Σαμαράς δεν είναι αυτός που ασχολείται με τις αλλαγές προσώπων, αλλά επιμένει ότι προέχει συμφωνία στην πλήρη αλλαγή πολιτικής.

Η ΝΔ δε συναινεί σε κυβέρνηση διαχείρισης του Μνημονίου 1 ή 2 ή Μεσοπρόθεσμου ή όπως αλλιώς και αν θέλουν να το λένε.

Η ΝΔ συζητά για μια κυβέρνηση που δεν θα είναι του ΠΑΣΟΚ και η οποία 

(α) θα επαναδιαπραγματευθεί στο σύνολο και από μηδενική βάση όλη τη δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας, αποδεχόμενη ότι το Μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του απέτυχε σε όλα και πέθανε οριστικά και αμετάκλητα.

(β) θα προβεί σε ουσιαστικές συνταγματικές αλλαγές η οποίες μακάρι να επικυρωθούν τάχιστα με δημοψήφισμα και οι οποίες θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε την αλλαγή του από πέρσι ψηφισμένου μεταναστευτικού νόμου, του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και πολλών άλλων άρθρων του Συντάγματος

(γ) θα είναι ουσία και βάση κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εκ των πραγμάτων και προσυμφωνημένα μεταβατική και περιορισμένης διάρκειας (κάποιων μηνών), η οποία θα αναλάβει άμεσα και χωρίς διάστημα ψήφου εμπιστοσύνης και η οποία άμα τη ολοκληρώσει των εργασιών της για αναθεώρηση συντάγματος και ολοκληρωτική επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου θα οδηγήσει αυτόματα σε βουλευτικές εκλογές.

Κανένας από τους πιο πάνω όρους δεν είναι διαπραγματεύσιμος.

Ως φυσικό ακόλουθο τους, ο υπάρχον μεταναστευτικός νόμος, το Μνημόνιο και η κυβέρνηση που το ψήφισε «πέφτουν» σήμερα.

Το αν θα μείνει ή όχι ο ΓΑΠ πρωθυπουργός αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ανάγκης εναπόκειται αποκλειστικά στην τσίπα του (αν έχει).

Το ποιοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως υπουργοί σε μια τέτοια κυβέρνηση είναι δευτερεύον και δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα διακομματικής και εθνικής συνεννόησης και αποδοχής.

logia-starata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.