ΠΑΣΟΚ & ΦΟΒΟΣ. Το καταρρέον σκιάχτρο


 του JZ

Αγαπητοί πολίτες, υπήκοοι, ψηφοφόροι…

η χώρα διήρχετο μίαν κρίσιν… ήθελα να πω… περνά δύσκολες στιγμές.

Αν θέλετε να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί και να μή χαθούν οι καταθέσεις σας στην τράπεζα. Αν δεν θέλετε να χάσετε το εξοχικό, το πατρικό, το αμάξι και την πλάσμα σας, κατεβάστε τα παντελόνια για το γιατρικό που μας έδωσαν οι καλοί μας φίλοι.

Ο φόβος λοιπόν είναι το κυριότερο εργαλείο της εξουσίας και μη ξεχνάμε πως Κράτος και Βία είναι αδέλφια. Όταν όμως το Κράτος κατευθύνει τη Βία όχι στους εξωτερικούς αντίπαλους αλλά εντός των τειχών, τότε έχουμε εκτροπή, κι όχι μόνο πολιτεύματος, αλλά ψυχιατρικού τύπου από τα άτομα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και μόνο σκοπό έχουν να σώσουν το τομάρι τους από τη Νέμεσις.

Γι αυτό τους βλέπουμε να είναι γυμνοσάλιαγκες απέναντι στους δανειστές, κότες απέναντι στους τούρκους και τσιουάουα απέναντι στους σκοπιανούς, την ίδια στιγμή που βρυχώνται λεόντια απέναντι στους πολίτες.

Φόβος. Ο Φόβος είναι το εργαλείο του τρόμου τους. Όποιος φοβάται έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο αντίπαλους: Πρώτα το ένστιγκτό του, που τον κάνει να βάζει την ουρά στα σκέλια και δεύτερον το ίδιο το αντικείμενο του φόβου που στην περίπτωση είναι οι απειλές του ΓΑΠ και της παρέας του.

Αντίδραση; Η γνώση. Αν για παράδειγμα σας γρυλίσει ένας σκύλος στο δρόμο, το φοβικό ένστιγκτό θα σας προτρέψει να τρέξετε. Αν το κάνετε τότε θα σας καταδιώξει και η δαγκωνιά είναι δική σας. Αν όμως ξεπεράσετε τον ενστιγκτώδη φόβο, σταθείτε όρθιος και τον αντιμετωπίσετε τότε θα διαπιστώσετε πως έχετε πολλές επιλογές και όλες υπέρ σας.

Σας προτρέπω να δείτε στο ακόλουθο link ένα απόσπασμα από μία σειρα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται ένοιες. Στο επεισόδιο “ΦΟΒΟΣ” αποκωδικοποιείται ο τρόπος με τον οποίο το συναίσθημα αυτό γίνεται εργαλείο στα χέρια των καταχραστών της εξουσίας απέναντί μας.

Υσ: Κάντε χώρο στ’ απίδια σας. Θα μας φλομώσουν με τόσες πολλές απειλές που θα χρειαστεί χώρος εγγραφής

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.