Πριν ψηφιστεί το “μεσοπρόθεσμο” ξέρανε ήδη για την “επιλεκτική” χρεοκοπία!


Χθες, στις 13 Ιουλίου, στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ – http://www.imf.org – αναρτήθηκε σχετική έκθεση όσον αφορά τη χώρα μας. Στη σελίδα 31 (και όχι μόνο) γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο της “επιλεκτικής” χρεοκοπίας. Ολόκληρη η έκθεση βρίσκεται σε μορφή pdf εδώ:http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2011/cr11175

Η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” πριν λίγο δημοσίευσε σχετικό άρθρο και τονίζει πως σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ,αποδεικνύεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενώ γνώριζε για το ενδεχόμενο της “επιλεκτικής” χρεοκοπίας δρομολόγησε ένα απίστευτα σκληρό πρόγραμμα για τους πολίτες, όπως είναι το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, συνοδευόμενο από οδυνηρά μέτρα για όλους, με “καρότο” ότι η ψήφισή του θα οδηγούσε την χώρα με ασφάλεια προς τη λήψη της 5ης δόσης από την Τρόικα αλλά και προς τη νέα βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Τίτλος: Εκθέτει τον Παπακωνσταντίνου η έκθεση της Τρόικας – Ήξερε για την επιλεκτική χρεοκοπία και δεν έλεγε τίποτε!

Μια ημερομηνία –  κλειδί έρχεται να εκθέσει για  άλλη μια φορά στα μάτια της  κοινής γνώμης, αλλά και των συναδέλφων του, τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών  δρομολόγησε ένα απίστευτα σκληρό πρόγραμμα για τους πολίτες, όπως είναι το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, συνοδευόμενο από οδυνηρά μέτρα για όλους, με “καρότο” ότι η ψήφισή του θα οδηγούσε την χώρα με ασφάλεια προς τη λήψη της 5ης δόσης από την Τρόικα αλλά και προς τη νέα βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πλην, όμως, ο ίδιος αποδεικνύεται ότι γνώριζε το -πολύ πιθανό πλέον – ενδεχόμενο της επιλεκτικής χρεοκοπίας, το οποίο έως τώρα έχει αποσιωπήσει στις δεκάδες ομιλίες του στη Βουλή και στις συνεντεύξεις που έχει δώσει.

Και, προφανως, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι το γνώριζαν καν τα μέλη της κυβέρνησης, αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις που φέρεται να είχε κάνει στις 23 Ιουνίου στην ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο διάδοχός του στο υπουργείο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τις οποίες “ Δεν είχε συμφωνηθεί τίποτα με την Τρόικα και στο Eurogroup τους βρήκα έξω φρενών!”

Ποια είναι η  ημερομηνία – κλειδί; Μα η 4η Ιουλίου, η οποία είναι η ημερομηνία που φέρει η έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία είναι χαρακτηριστική η αναφορά ότι η επιλεκτική χρεοκοπία “ίσως είναι αδύνατο να αποφευχθεί σε προσωρινή βάση!”.

Προφανώς η έκτασης 172 σελίδων έκθεση δεν συντάχθηκε μέσα σε …δύο μέρες, άρα δεν είναι δυνατό το συγκεκριμένο συμπέρασμα να προέκυψε μετά το έκτακτο Eurogroup που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ενέκρινε, μεν, την καταβολή της πέμπτης δόσης, αλλά δεν έδωσε καμία λύση στο θέμα της βοήθειας.

Οι επαφές με την  Τρόικα είχαν ολοκληρωθεί πριν τον  ανασχηματισμό της 17ης Ιουνίου και ήδη οι ελεγκτές είχαν ξεκινήσει να συνθέτουν την έκθεση για την ελληνική οικονομία. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε στις 23 Ιουνίου με την Τρόικα με αντικείμενο απλώς την οριστικοποίηση των διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου και όχι για τις λύσεις που θα εξετάζονταν για την Ελλάδα καθώς ήταν κοινή η αντίληψη πως με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου – ολοκληρώθηκε, εν μέσω δραματικών επεισοδίων στην Αθήνα, στις 30 Ιουνίου, “καθαρίζαμε” με την 5η δόση και την βοήθεια.

Κοινή η αντίληψη, με εξαίρεση τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε πάρει μια γεύση από την Τρόικα περί επιλεκτικής χρεοκοπίας, αλλά είχε φροντίσει να την κρατήσει για τον εαυτό του, ώστε το πρόβλημα να σκάσει στον επόμενο…

Εφημερίδα: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.