Προσλαμβάνει ιδιώτες για τη συλλογή φόρων


Προσλαμβάνει ιδιώτες για τη συλλογή φόρωνΤην πρόθεση του να αναθέσει τη συλλογή φόρων σε ιδιωτική εταιρεία γνωστοποιεί με συνέντευξη του στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καλά οργανωμένο διοικητικό μηχανισμό, όπως οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, όπου αρκεί η λήψη αποφάσεων για την αξιόπιστη εφαρμογή τους». «Ολόκληρος ο μηχανισμός του δημοσίου είναι πολύ γραφειοκρατικός και λίγο διαφανής. Είναι, λοιπόν, απαραίτητες οι βαθιές μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση για να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία», συμπληρώνει.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 14.000 πολίτες, που συνολικά χρωστούν στο κράτος περίπου 36 δισ. ευρώ φόρους», είπε στην εφημερίδα ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σε αυτή την ομάδα πρόκειται να επικεντρωθεί τώρα ο υπουργός Οικονομικών. Πιθανό να αναθέσουμε αυτή τη διαδικασία σε ιδιωτικές εταιρείες. Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι η κρατική μηχανή δεν μπορεί να το κάνει και δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική σε αυτό το έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην αποτυχία της φορολογικής διοίκησης και στην άνθηση της διαφθοράς στη χώρα. Εν μέρει, αυτό το τίμημα πληρώνει η Ελλάδα σήμερα. Όπως, και το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται άμεσα λόγω δυσλειτουργίας του δικαστικού συστήματος.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το δικαστικό μας σύστημα», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Το σύστημα δικαιοσύνης λειτουργεί ως εξής: όποιος χρωστά φόρους και δικάζεται για αυτό, συχνά παίρνει αναστολή τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας δεν πληρώνει τίποτα. Στη συνέχεια, συχνά του επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο ή του δίνεται ακόμα περισσότερος χρόνος», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

newsbeast.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.