Βαπτίζει το κόκαλο μπριζόλα πιστεύοντας ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα…


Χρεοκοπία: Χορεύοντας με δυό… χοντρούς

Ο ένας λέγεται Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ο άλλος Ευάγγελος Βενιζέλος. Και οι δύο είναι υπουργοί Οικονομικών. Μόνο που ο ένας έχει λεφτά και ο άλλος δεν έχει μία.

Ο Ολλανδός χοντρός μας το είπε ανοικτά: Χρεοκοπήσατε, δεν έχετε να πληρώσετε και δεν θα σας πληρώνουμε συνεχώς για να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας.

Ο Έλληνας χοντρός το είπε ως συνταγματολόγος: Πρόκειται για «επιλεκτική χρεοκοπία», selective default, η οποία δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός. Είναι στην πραγματικότητα μία αξιολόγηση.

Ο ένας χοντρός είναι και χοντροκομένος, ο άλλος (ο δικός μας) μας το λέει ευγενικά: Βαπτίζει το κόκαλο μπριζόλα πιστεύοντας ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Μετά από ένα χρόνο Μνημόνιο, πτωχεύουμε (επιλεκτικά όμως) γιατί κανείς πλέον από τους πλούσιους ευρωπαίους δεν θέλει να πληρώσει την λυπητερή. Η ώρα της κρίσης έφτασε πραγματικά, διότι μπήκαν στην κρίση τα μεγαθήρια όπως η Ιταλία. Έτσι τώρα η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία (όλες μαζί το 6% του ευρωπαϊκού χρέους), Ισπανία(8,5% του ευρωπαϊκού χρέους), Ιταλία (25% του ευρωπαϊκού χρέους) αλλα και Βέλγιο και Γαλλία 9σε λίγο). Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) έχει επίσης προβλήματα και παίζει με όρους και αξιολογήσεις και

Ήρθε η ώρα που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα που έφτιαξε φούσκες και μας οδήγησε στην κρίση, έφτασε στα δικά του αδιέξοδα.

Είχαν αποφασίσει να πληρώσουν την λυπητερή οι λαοί. Εύκολο και διαχρονικό συμπέρασμα. Μόνο που ο λογαριασμός δεν βγαίνει, διαπιστώνουν ότι πάμε όλοι μαζί στον πάτο γι αυτό και τσακώνονται ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα.

Ο Ολλανδός Χοντρός, πιο κυνικός, λέει τώρα: Εγκαταλείψτε την Ελλάδα, τώρα βουλιάζουν τα υπερωκεάνια.

Ο Θεός (του Μάαστριχτ) ας μας λυπηθεί.

Aπό το “ΔιαΔίχτυ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.