Nα τα εκατοστήσεις Φιλόλογε!!!


Θα  μπορούσε να χαρακτηρισθεί η σημαντικότερη στιγμή για τον άνθρωπο, αφού ξεκινά η πορεία του προς τη ζωή. Βέβαια λένε άλλοι, ότι η στιγμή της γένεσης  αρχίζει κατά τη σύλληψή του. Δεν έχω σκοπό να κάνω βιολογία, απλά θέλω να παραθέσω λίγες σκέψεις για την ημερομηνία «ορόσημο» όλων μας.

Εξαιρετική η στιγμή που αντικρίζουμε με τη θολή ματιά κάτι περίεργους με πράσινα ρούχα. Μοναδική η στιγμή που ακούμε τον εαυτό μας γιατί μας χάλασαν την ησυχία που είχαμε μέσα στη γαστέρα της μητέρας.

Όμως, η πιο τρυφερή και ιδιαίτερη στιγμή είναι όταν η Μαία μας αφήνει πάνω στο θείο στήθος για να μας δώσει τόσα στοιχεία ώστε να πορευθούμε στη ζωή μας! Ίσως ο μαστός να είναι το πιο αγαπημένο σημείο της μητέρας για ένα παιδί. Ο κόρφος που λέει και ο λαός μας!

Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μας αρχίζει η κατεύθυνση προς την πορεία που έχει χαραχθεί για να διαβούμε. Με το γάλα της μάνας μας και την αίσθηση της σιγουριάς αρχίζουμε το «ταξίδι μας».

Στην πορεία θα γνωρίσουμε, θα αγαπήσουμε, θα μάθουμε, θα δοκιμασθούμε, όμως πάντα μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα αναλογιζόμαστε τη ζωή μας και πως εκείνη πορεύεται. Είναι σπουδαία ημέρα αυτή, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία του απολογισμού, αλλά και της γιορτής. Γιατί αν δεν γιορτάσουμε τη γέννησή μας τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε; Πώς αλλιώς θα πραγματοποιούσαμε  όνειρα, λάθη, (ιδίως τα δεύτερα τα οποία μας οδηγούν στην ολοκλήρωση).

Συνηθίζεται να κάνουμε όνειρα για τα επόμενα γενέθλια μας. Να θέτουμε χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίησή τους και όταν συμπληρωθεί ο χρόνος αναλογιζόμαστε την επίτευξή τους.

Το ουσιώδες όμως είναι ο στόχος, το όραμα, η πραγματοποίηση θα γίνει αργά ή γρήγορα και αν δεν ευοδωθεί,η εμπειρία που αποκομίσαμε στη διάρκεια της είναι σπουδαία.

Θα μας κάνει δυνατότερους, σοφότερους έτσι θα μπορούμε την ημέρα των γενεθλίων μας μαζί με τον απολογισμό και τη δρομολόγηση νέων στόχων  να γιορτάσουμε ότι ζούμε και υπάρχουμε για να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε, για να προκόβουμε και να δημιουργούμε.

Χαρούμενα γενέθλια Φιλόλογε 10!

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.