Καταρρέουν τα σχέδια του Μαξίμου…


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο οι επόμενες κινήσεις και ο σχεδιασμός της Αθήνας, καταρρέουν λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα, σύμφωνα με την “Αυγή” δεν αποκλείουν ο Γιώργος Παπανδρέου να πάει σε εκλογές.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι, αν εξαπλωθεί στα σοβαρά η κρίση στην Ευρωζώνη κι αν συνεχίσουν να πιέζονται από τους κερδοσκόπους η Ισπανία και η Ιταλία, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα μπορεί να δώσει “χρόνο στον χρόνο”, με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη αναμένεται να οδηγήσει σε σκλήρυνση της στάσης της τρόικας έναντι της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου κρατά πλέον “μπλοκάκι” με τις εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και έχει απαιτήσει από όλους τους υπουργούς “να πατήσουν γκάζι”.

Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει συνολική απάντηση της Ευρώπης, που θα φτάνει στην ενιαία οικονομική διακυβέρνηση και στο ευρωομόλογο. Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι η πρόσφατη απάντηση του στην επιστολή Μπαρόζο, με την οποία ζητούσε θωράκιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

xrimanews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.